The Fathership is Clean, your honor

Jag har städat skrivbordet. Igen. Nu går det att se vad det är för färg på det.

Kvar återstår bara en massa kvitton (från 2008 och framåt) att gå igenom och expensa. Och en himla massa papper att scanna in. Annars hade arbetsytan varit helt ren.

The Fathership (Ricks arbetsrum)

För övrigt var jag på Gomorron Sverige imorse. Tydligen ett rätt bra inslag. Man är inte så medveten när taxin hämtar klockan 0545 och man måste vara klar för TV då. 🙂 Det är då man tar genvägar som att välja en kavaj som passar bra färgmässigt men har fula fläckar på ryggen — för ryggsidan syns ju ändå inte. Det är inte fusk så länge det inte påverkar intrycket.

Ja, jag ska lämna in mina tre vanligaste kavajer till kemtvätt. Vilket år som helst…

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Leffelini

  Bra intervju! 🙂

 2. Elias.L

  Vackert rum O-O

 3. anon

  Oj, härligt många skärmar. Vad visar du för information på dem vanligtvis?

 4. Magnus

  En nästan småmysig intervju, du har så smått börjat vänja dig vid TV-soffan, även om en viss nervositet forfarande lyser igenom på ett “Wetterstrand-vis”. Men jämfört med henne har du vant dig långt snabbare.

  Vad jag tror att du vid tillfälle skall ha i bakhuvudet och försöka få fram när sådant tillfälle ges är en mening som börjar med: Det drabbar ju också er som journalister i väldigt stor utsräckning… I vilket sammanhang, tillfälle och resten av meningen kan du nog komma på själv och improvisera fram. Jag tror att journalistens frågor helt plötsligt börjar formuleras lite annorlunda då, “hits close to home” och ger denne ett helt annat engagemang.

 5. Winston Smith

  Ja, bra intervju, Rick. Brukar du förbereda vilka budskap du vill ha ut eller i hög grad låta intervjuaren styra riktningen på intervjun? Upplever du det som en svår balansgång att i realtid avgöra i hur hög grad man ska ta hänsyn till frågan när man formulerar sitt svar?

 6. Mumfi

  Jag irriterar mig på frågan om att vi skulle vilja “begränsa” upphovsrätten.

  Så skulle inte jag vilja uttrycka det. Kan det ens göras något med upphovsrätten som skulle kunna betraktas som att “begränsa” den? Hela grejen med upphovsrätt är ju en uppsättning begränsningar och vem som ska ha makt att kräva dessa begränsningar.

  Vi vill inte begränsa upphovsrätten! Vi vill förändra den, så den åter igen uppfyller det mål vartill den en gång infördes.

 7. Magnus H

  När du tar upp det nu igen… om jag fattat dig rätt så jobbar du hårt på att minimera pappersberget hemma, och scannar alltså t o m kvitton?

  Är grymt intresserad av att ta efter – vad använder du för system? Filformat, mjukvara, arkiveringslösning?

 8. Mikael Ensson

  Oj, vad många skärmar.

  Tänkte bara tala om att jag kommer att länka till dig idag.

  Micke

 9. Faye

  Wow. Du behöver några uppmuntrande tavlor. Ska jag skicka några av mina foto jag tagit till dig? 🙂 Exempel hittas på min fotoblogg!
  http://blogg.aftonbladet.se/fayes_fotoblogg

 10. Rick

  There’s something missing. A computer. 😉

 11. Calle Rehbinder

  Trevlig och småputtrig intervju, typisk morgon-TV.
  Mer sånt!
  Piratpartiet måste synas mycket mer än vi gör nu, men det kommer nästa år, det är jag övertygad om.

  Och jag blir lite impad av alla dina skärmar – många brukar reagera när de kommer in i mitt och Jennies kontor, att det är så HiTech, med datorer, skärmar och mängder av hårddiskar, men ditt kontor slår vårt med hästlängder i det avseendet.

  Just det borde väl i och för sig inte vara någon överraskning… 🙂

 12. kenny_lex

  Det var en bra intervju och jag gillar att Falkvinge för en gång skull fick sitta ner i en soffa och tala utan att behöva bemöta kritik från media-industrin.

  Dock började Falkving nästan att gestikulera som om att han skulle debattera, men sedan såg hur hur en blixtsnabb tanke for genom hans huvud och som uppmanade honom att sätta sig bekvämt och inta ett läge för intervju istället.

  Jag tycker Falvinge gjorde mycket bra ifrån sig, men lite mer övning framför spegeln och lite mer litteratur om retorik och talarkonst är aldrig fel.

 13. Simon

  Är det inte dags att skaffa fler skärmar? Bara sju skärmar känns lite 2009.

 14. fredrik

  svärd och dokumentförstörare, det viktigaste i ett arbetsrum 🙂
  fast vad är det där i en lila kruka?

 15. David

  Välkommen till Bryssel! Klart det är svårt att montera ner korruptionen när den är medskyldig till ditt upp-hottade-rum.

 16. Grattis, Christian Engström! | Rick Falkvinge (PP)

  […] medlem. När jag fick igång medlemsregistreringen i januari 2006, så satt Mika Sjöman och jag i mitt arbetsrum och arbetade hårt på att få igång allting. Jag testade medlemsregistreringen och såg att den […]

Comments are closed.

arrow