Gott nytt valår 2010!

Idag för nästan fyra år sedan satte jag upp en ful site på domänen piratpartiet.se, gick in på Direct-Connect-hubben Ancient ][ Spirit och skrev två rader:

Kolla, Piratpartiet har fått upp sin website nu efter nyår!
www.piratpartiet.se

Det blev början på en detonation, något annat sätt går inte att beskriva det på. Idag har vi två ledamöter i Europaparlamentet, finns och växer i drygt 30 länder, och har utsetts både till en av decenniets definierande händelser av viktiga medier i Sverige och en av nästa års saker att hålla ögonen på av globala PR-firmor.

2009 var det bästa året hittills för piratrörelsen, precis som varje år. Men 2009 kändes ändå lite extra bra, kanske på grund av förstasidor som dessa:

Säg något annat som någon av oss har gjort som har beskrivits så här unisont som en fenomenal succé? Och det fick eko i hela världen också. Som min kollega och numera Europaparlamentariker Christian Engström skriver:

För första gången på mycket länge (någonsin?) har svensk politik varit ett hett ämne i internationella kvalitetsmedia, från Financial Times till Le Monde till Al Jazeera.

Och visst är det så. Det är inget speciellt längre att BBC eller CNN ringer. Jag hade en shortlist på valnatten av tio nyhetsbyråer som fick prioritet (resten fick komma till valvakan och slåss om uppmärksamhet). De tio var BBC, CNN, Al-Jazeera, Reuters, Associated Press, Agence France Presse, TorrentFreak, Numérama, Wired och Slashdot Ars Technica.

Varje år har varit mer fantastiskt än det föregående.

Och det kommer även att gälla 2010.

Visserligen har vi varit ganska tysta under hösten. Men så var det även efter valet 2006, när vår aktivistkår var helt utmattad i flera månader. Nu har vi börjat komma igen och har en större apparat än någonsin inför riksdagsvalet — det känns i varenda hörne av organisationen om hur man pratar om våra primärval.

2009 skrev vi historia. Vi bevakade omvärlden, vi skrev nyheterna, vi skapade politik. 2010 kan och ska vi göra exakt samma sak en gång till. Det blir dubbelt så hårt arbete som förra gången. Men nu vet vi att vi kan, vi vet hur man gör, och vi har gjort det en gång förut.

Skåla och trivs ikväll, så ses vi i valåret på andra sidan nyår!

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Faye

  Vi hoppas och kämpar för det i alla fall! 🙂

  Gott Nytt År Rick!

 2. Anders

  Gott nytt år!

 3. HR

  Gott nytt år!

 4. Fredrik

  Gott nytt år!

 5. […] Rick Falkvinge (PP) » Gott nytt valår 2010! rickfalkvinge.se/2009/12/31/gott-nytt-valar-2010 – view page – cached Idag för nästan fyra år sedan satte jag upp en ful site på domänen piratpartiet.se, gick in på Direct-Connect-hubben Ancient ][ Spirit och skrev två rader: […]

 6. ulf_pirat

  Gott nytt år Rick och andra pirater. Till de som pga låga opinionssiffror tror att piratpartiet inte kommer in i riksdagen 2010 har jag ett budskap:

  It ain’t over ’til the fat lady sings

  Vi pirater kommer kämpa. Idag såg jag ett nyhetsinslag på nyheterna om ACTA. Kampen om det fria internet har bara börjat. Vad ska man säga mer? Use the force Rick!

 7. Anders Strömgren

  Gott Nytt År! Rick och alla Pirater. 4år tänk vad tiden går fort… Skall jag vara ärlig så var jag skeptisk först till Piratpartiet, trodde det var någon som tänkte vara ful och tjäna pengar på andras rädsla. Men i början av Juni gick jag med och började jobba i frågorna som Piratpartiet drev, det såg bra ut men räckte inte hela vägen in i mål den gången… Den här gången skall det gå vägen, vi måste bara gå ut fullt och sedan öka… Nu kör vi!

 8. Anders Strömgren

  juni 2006 skall det vara..

 9. Adam Eltér

  Gott Nytt År Rick och tack för allt ditt arbete med Piratpartiet under de här fyra åren! Hoppas att det blir många fler år med dig och alla andra duktiga pirater i spetsen!

 10. Eduronflux

  Stod och delade ut röstsedlar i vallokal till EU-valet och hoppas göra detsamma till riksdagsvalet.
  Till dess. Gott Nytt År!

 11. Josef Boberg

  Gott slut och Annorlunda Gott Nytt PP-År ❗ önskar Josef B. 😉 🙄

 12. frekar06

  Gott nytt år Rick! Ser fram emot ett valår där Piratpartiet tar plats i riksdagen. Jag har redan bestämt mig, Piratpartiet får min röst i september 2010!

 13. Manne Trygg Monvall

  grått nytt hår till vår partiledare, våra meppar, och våra kontrahenter! 😛 😛 😛

  😀

 14. E-mannen

  Förra året hade vi “the perfect storm” med FRA och TPB-rättegång som blåste i våra segel.
  Det är svårt att se något nytt som kan sätta samma vind i våra segel som då.
  En liten önskelista för månaden innan valet:
  * Youtube stängs ner en längre period för copyrightbrott.
  * FRA blir hackat eller börjar läcka som ett såll med känsliga uppgifter.
  * Aftonbladet åker i domstol för copyrightbrott då de ständigt länkar till skyddat material med deras “OBS! Extern länk! samt har massvis med gamla youtube-klipp i deras fåniga små webTV-snuttar.
  * APB mass-IPRED:ar vanligt folk. Gärna inklusive mängder av riksdagsmän och journalister på de stora medierna.

  Fler förslag som kan få igång tornadon? 🙂

 15. Årets första inlägg « maloki

  […] HAX, Annika Beijbom, Mikael Hedberg, Christian Engström, Farmor Gun, Opassande, Rick Falkvinge, Dexe, Joshen, Sammy och Isak […]

 16. Calle Rehbinder

  Ja, nu börjar snart den perfekta stormen.

  Om vi inte få ren sådan utifrån, som E-mannen önskar, så får vi generera en sorm själva.

  Vi för en unik och nyskapande politik, som gör at vi kan sätta agendan för oss själva, och äga ett antal frågor.

  Vi kan nog storma själva – sen kryssar vi för fulla segel rätt in i parlamentet!

 17. Pre-årskrönika « Viktor Ism

  […] Pro-ateismbloggen ”unreasonable faith”:s bästa inlägg 2009 Året i fula tatueringar Rick Falkvinge önskar gott nytt år DN om våra nätvanor under 2009 Arbetarbladet sammanfattar 00-talet 00-talets strider om […]

Comments are closed.

arrow