Fototurné runtom landet

klara-ellstrom-fotas-2

Anna, Calle och jag har varit ute på en fototurné runtomlandet och fotograferat massor av funktionärer, aktivister och primärvalskandidater, samtidigt som Anna och jag har pratat med alla vi kommer åt. I skrivande stund sitter jag på X2000 på väg mellan Göteborg och Stockholm.

På bilden är det Klara Ellström som fotograferas i Lund.

På tre dagar har vi avverkat Stockholm, Umeå, Sundsvall, Lund och Göteborg. Det är slitsamt, men väldigt kul att träffa så många när tillfället ges. Calle rapporterar att han har tagit en bra bit över tretusen bilder.

Samtidigt, som Jimmy Callin skriver, så känns det att entusiasmen byggs upp. Vi är seriösare och större än någonsin och verkligen på väg att forma den här flygande ostoppbara kilen. När vi tar foton på det här sättet, när vi verkligen gör en samlad ansträngning för att få enhetliga, ordentliga pressbilder, så får jag den här känslan som jag fått så många gånger förut:

“Det är på riktigt nu.”

Imorgon är tanken att primärvalet ska stänga och riksdagsgruppen presenteras. Det är första ansatsen mot riksdagen och riksdagsvalet om åtta månader och två dagar.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Piratbloggar, lillebrorsan. lillebrorsan said: Falkvinge: Fototurné runtom landet http://bit.ly/51q2CB […]

 2. Stefan

  Jag hoppas verkligen att tiden för primärvalet förlängs. Röstningsapplikationen fungerar osannolikt dåligt och jag har trots idoga försök inte lyckats rösta. Frustrationen sprutar ur öronen och tålamodet är väldigt snart slut. Jag vill verkligen lägga min röst men just nu så är tekniken ivägen.

  Jag tror att en snabb omdesign med fokus på enkelhet och minimalt resursutnyttjande är rätt väg för att få det att fungera. Begränsa designen till html 3 och ett fåtal cgi-script, jag ser spontant att det behövs två, ett för att rendera sidan och ett för att ta hand om resultatet.

 3. Josef Boberg

  LYCKA TILL !

 4. Anders

  Jag kan inte se att någon av er som varit på foto-turnén har svarat på den kritik som kommit. Det hade varit intressant att veta vilka som fotats och varför just de har valts ut. Har ni använt den aktuella valställningen eller inte och om ni gjort det, varför ?

 5. Anders

  Jag såg nu på forumet att en del av kritiken tagits upp på ett extra styrelsemöte. Bra att styrelsen tar till sig kritik och agerar.

 6. maloki

  Fotograferingen i Göteborg var sjukt trevlig! 🙂 Tackar så mycket 🙂

 7. HR

  @maloki:

  Du låg högt på min västlista. Antagligen har du också hamnat högt också i valet. Om man tror på rykterna om att toppkandidaterna har blivit utvalda.

 8. Klara Ellström

  Kul att ni tittade förbi!

  … Känns underligt meta att se ett foto av mig medan jag blir fotad 🙂

 9. Tor

  Varför talar ingen om Cyber Security Act som tydligt visar att man planerar att stänga av hela internet!!!!

  Bill would give president emergency control of Internet
  http://news.cnet.com/8301-13578_3-10320096-38.html

  The Cybersecurity Act of 2009
  http://www.cdt.org/security/CYBERSEC4.pdf

  Should Obama Control the Internet?
  http://motherjones.com/politics/2009/04/should-obama-control-internet

  http://www.politechbot.com/docs/rockefeller.revised.cybersecurity.draft.082709.pdf

  http://www.isalliance.org/

 10. Tor

  Varför talar ingen om Cyber Security Act som tydligt visar att man planerar att stänga av hela internet!!!!

  Bill would give president emergency control of Internet
  http://news.cnet.com/8301-13578_3-10320096-38.html

 11. Tor

  The Cybersecurity Act of 2009
  http://www.cdt.org/security/CYBERSEC4.pdf

 12. Tor
 13. Tor
 14. Jonatan Kindh

  @Anders: De som fotats är de som dykt upp och velat bli fotade.

  Fotografering skedde på flera orter, inbjudan mailades till samtliga funktionärer.

Comments are closed.

arrow