Piratpartiets riksdagsgrupp 2010

riksdagsgruppen_komposit_16_9

Äntligen är primärvalet över. Det har varit en intensiv tid där mycket har skullat fungera klanderfritt, och dagen idag var en av de rastlöstaste hittills. Men gruppen som vi har fått fram har alla förutsättningar att fortsätta förändra världen. Calle Rehbinder har tagit fram en samlingsbild på gruppen (två personer har vi tyvärr inte bild på ännu).

Gruppen är preliminär, förstås. Styrelsen ska fastställa listorna. Bara som en brasklapp.

Själv är jag ödmjuk och respektfull inför det faktum att jag har fått förtroendet att toppa Piratpartiets listor och vara en del av riksdagsgruppen i höst. Det förpliktigar. Min hemlista, Stockholm, ser ut så här:

 1. Rick Falkvinge, 38 år, Sollentuna kommun
 2. Anna Troberg, 36 år, Järfälla kommun
 3. Gun Svensson, 73 år, Norrtälje kommun
 4. Carl Johan Rehbinder, 48 år, Östra Söderort
 5. Johnny Olsson, 33 år, Södertälje kommun
 6. Malin Littorin Ferm, 20 år, Västerort
 7. Stefan Flod, 25 år, Uppsala kommun
 8. Jan Lindgren, 31 år, Södermalm-Enskede
 9. Anna Svensson, 30 år, Norrköpings kommun
 10. Hans Alvenkrona, 54 år, Huddinge kommun
 11. Dick Wase, 55 år, Södermalm-Enskede
 12. Mariam Abu Hashim, 21 år, Nacka kommun
 13. Sandra Grosse, 19 år, Helsingborgs kommun
 14. Elisabeth Goës, 53 år, Tyresö kommun
 15. Hanna Dönsberg, 25 år, Västerås kommun
 16. Fredrik Lejnell, 27 år, Österåkers kommun
 17. Jonathan Lundqvist, 32 år, Stockholms kommun
 18. Jerker Montelius, 40 år, Sundbybergs kommun
 19. Mikael Nilsson, 34 år, Uppsala kommun
 20. Ola Nyström, 33 år, Solna kommun
 21. Laszlo Donat, 67 år, Västerort
 22. Giggi Karlsson, 43 år, Österåker kommun

(Plats 20 och 21 är egentligen delad, och plats 22 är också delad med en annan kandidat. Formell lottning kommer att avgöra ordningen där senare.)

Efter en omfattade simulering som började med ett mail från Valmyndigheten som talade om vilka mandat vi tar vid ett simulerat valresultat på 4,1% — naturligtvis fullt av brasklappar och antaganden — så har vi dessutom fått fram en riksdagsgrupp utifrån våra sex valsedlar, den grupp som är på bild (titta gärna på hela bilden):

Det hände också något kul inatt när röstningen stängde, och rådatat till rösterna (1300 röster med upp till 22 namn styck) därigenom blev tillgängliga så att alla skulle kunna kontrollera sin egen röst. Ja, var det tänkt, i alla fall. På morgonen hade våra skickliga nördar inte bara kontrollerat sin egen röst, utan hackat hela natten för att få fram resultatet innan partiet tillkännagav det, utifrån rådatat som helhet. De hade dessutom kommit ganska nära. Klockan åtta på morgonen var diskussionerna i alla chattar vid kokpunkten om hur det beräknade primärvalsresultatet såg ut. Och vi som hade tänkt ringa folk mellan 12 och 15 och berätta en och en…

En extra offentlig gruppkram till Mikael Nilsson, som skrev en fullständig parallellimplementation av Schultzemetoden för att verifiera att valresultatet var korrekt beräknat (det var det så långt man kontrollerade). Hans implementation löste också problemet med att flera av platserna var helt delade i rankingen, något jag inte hade varit beredd på.

Det är också värt att notera att vi har en simulering om vad som händer om vi tar 7,13% av riksdagsplatserna, och upprepar vårt valresultat från i fjol. I så fall kommer bland annat Miljöpartiets tidigare språkrör Anders Nordin in i riksdagen, men nu för Piratpartiet. Han är andre lokalkandidat på Lista Norr, som då får två mandat.

Grattis även till Norrbotten som vann tävlingen om vilken valkrets som fick högst valdeltagande!

Andra som skriver om primärvalet: Malin Littorin Ferm, Johanna Nylander, SvD, Ensson, Ravenna, Leif “Berinder” Ershag, Göran Widham, Sydsvenskan, Upsala Nya Tidning, Yamiko, Kwat, Humlan, Maloki, Opassande, Hanna Dönsberg, Anna Troberg, Full Mental Straightjacket, Beezlebjörn, Lars-Erick Forsgren, Hax.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Daniel

  Jag hade tänkt rösta igår kväll, men det var nåt trassel med röstningssidan i Firefox under Linux. Det var sent, jag var trött och orkade inte testa med annan browser (eller rapportera in problemet (me bad)).

  I framtida omröstningar ska jag testa tidigare och buggrapportera eventuella problem. 🙂

 2. Urban Sundström

  Hej !

  Kul att det gick så bra för Yvonne från samma stad som jag. Hur som helst så finns det bra foton på henne på Facebook. Hon heter exakt Yvonne Kristina Lindvall där och länken är http://www.facebook.com/profile.php?ref=sgm&id=758978041

  Hur som helst, grattis till alla på listorna.

  Hälsn. Urban i Sandviken

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Piratbloggar, lillebrorsan. lillebrorsan said: Falkvinge: Piratpartiets riksdagsgrupp 2010 http://bit.ly/5vVjv5 […]

 4. Anders Forsman

  Jag säger grattis till alla och hoppas och tror på positivt val i september. Kul att Hanna kom med – Lycka till!

 5. […] Gustav Nipe, Björn Feltén, Marie Axelsson, Joshen, Terobi (Sandra Grosse), Carl Rehbinder, Rick Falkvinge, Farmor Gun, Stefan Flod (UP’s ordförande), Tess Lindholm, XOR, […]

 6. Hanna Dönsberg

  Tack Anders, kul att du kommer ihåg mig 😉 Rick, pusta ut och SOV GOTT nu!

 7. Klara Ellström

  Ni är så snygga hela riksdagstruppen! 🙂

 8. farmorgun

  Härligt att jag fått möjlighet att vara med i detta gäng! Ett mycket varmt tack till dig och övriga i styrelsen och ett lika varmt tack till alla medlemmar som röstat på oss. Nu gäller det att vi, som Göran Widham påminde oss, ska göra oss förtjänt av detta. Det jobbet börjar från och med nu…

 9. jardenberg kommenterar – 2010-01-19 — jardenberg unedited

  […] Piratpartiets riksdagsgrupp 2010 […]

 10. André

  Vem är egentligen denna Yvonne Lindvall, som mig veterligen inte har nån blogg, inte har berättat nåt om sina avsikter med sin kandidatur på forumet och framstår som ett totalt stolpskott i denna intervju?

  http://gd.se/nyheter/sandviken/1.1732993

 11. Robert Andersson

  Yvonne Lindvall tycks helt enkelt ha valt en annan metod för sin kampanj än vad många andra har gjort. Med facit i hand har den varit tillräckligt effektiv. Varför förutsätts man ‘finnas’ på nätet bara för att man är piratpartist?

 12. Robert Andersson
 13. […] bara jag och min 1:e styrman, PP-Anna, som kan garantera integriteten hos våra medlemmar, säger PP-Rick till By á Bladet idag. – Vi har t.ex. full koll på att våra förtroendevalda har rätt […]

 14. Rolf Erikson

  Grattis alla valda!
  Ni har visat att det går att kämpa för något man tror på. Integritetsfrågor är viktiga men inte allt. Den stora frågan nu är vilket samhälle som ger bäst livskvalitet, arbete eller bidragsmodellen?
  Kommer ni ha en uppfattning eller tänker ni bara passa?

 15. Rick

  Kanon! Nu måste ni verkligen komma med i riksdagen! Ni ska inte bara förändra världen – ni ska förbättra världen!

 16. André

  Snabbt och bra agerat av styrelsen att plocka bort Yvonne Lindvall.

 17. ST

  Uhm, ok att jag är lite konstig, men samlingsbildens antal stämmer liksom inte överens med de som listas, heh, inte ens i de första 22 som listas ens om man tar med de två som är MIA.

  Och vem är vem, i bild, eller förutsätts det att alla vet vem som är vem och hur de ser ut … annars är det nog snällast om man namnger personer i ordning från vänster till höger, eller vice versa. :p

 18. Nisse

  Två 19 åringar? Haha! Och en som blir ~78 efter 4år i riksdagen.

  Dom kommer få det tufft. Inte för att jag tror att ni får 4.1 %.

  Era 15 minutes of fame fick ni i EU-valet. Nu tar dom riktiga partierna över. Tack för kaffet dock.

 19. claes

  @ Nisse

  ” Era 15 minutes of fame fick ni i EU-valet. Nu tar dom riktiga partierna över. Tack för kaffet dock.”

  Piratpartiet är fortfarande ett eftertraktat parti hos media i hela Europa. Vet inte riktigt vad du pratar om.

Comments are closed.

arrow