Mini: Storbritannien på väg att införa totalitär kontroll över internet

Micke Nilsson skriver att Storbritannien är på väg att införa totalitär kontroll över internet. Samtidigt som han ogillar ordet “totalitär”, så frågar han sig hur man annars ska beskriva den lag som nu är på väg att införas?

Ministern kan när som helst genom ett beslut kräva att en ISP inför tekniska begränsningar [inklusive stänga av abbonemanget] baserat på
(a) en utvärdering av OFCOM eller
(b) vilket skäl som helst.”

Mini frågar om detta verkligen händer i en västerländsk demokrati. Jag tenderar att svara nej: det händer bara i ett västerländskt land.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Sverker

  Eftersom våra köpta gammelmedier inte rapporterar att England ligger nästan lika illa till ekonomiskt som Island, det land England förövrigt försöker pungslå komplett, så kan det ju vara svårt att förstå Englands förvandling till totalitär buse. Men om man tar del av nymedia, så förstår man alltså varför England inför sin kollaps, eftersom Islänningarna vägrar bli rånade, i desperation försöker få stopp på informationsflödet via just nymedia.
  En god gärning blir det om Engelska regeringen, likaledes köpt av de perverst giriga bankirerna, tar med sig gammelmedia utför stupet tillbaka till det mycket varma ställe där dom kommer ifrån.

 2. Lnda

  Sverker ovan ligger nog sanningen på spåret.

 3. HDR-fotografen

  Var över i Storbritannien 2006. Då kameraövervakades skogarna där vi vandrade. Det enda man kan glädjas åt är att de brittiska övervakarna drunknar i information.

 4. […] This post was mentioned on Twitter by lillebrorsan, Gotlandsenahand. Gotlandsenahand said: Mini: Storbritannien på väg att införa totalitär kontroll över internet http://goo.gl/fb/PdKL […]

 5. Urban

  Lite svårtolkat eftersom de delar som citeras är ett delta mot ett befintligt dokument. Så frågan är vad helheten blir? Är det någon som hittat en länk till grunddokumentet och pusslat ihop helheten? Att bara gnälla på ett lösryckt tillägg känns inte så genomtänkt.

Comments are closed.

arrow