Syrrans Granne: Ska rätten till liv också vägas mot upphovsrätten?

Apropå Jan Roséns minst sagt uppseendeväckande uttalande att grundläggande medborgarrätter måste vägas mot upphovsrätten (vilket de varken kan, får eller bör), så sätter Syrrans Granne huvudet på spiken med frågan ska rätten till liv också vägas mot upphovsrätten?

Det är värt att notera att det är denne Jan Rosén som fått i uppdrag att utforma “morgondagens upphovsrätt” av regeringen.

Det är ett uppdrag som Piratpartiet behöver, eh, avbryta vid riksdagsinträdet i höst.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Calandrella

    Nå, nu är rätten till ett privatliv ingen grundläggande rättighet; den grundläggande rättigheten är rätten att inte utsättas för godtyckliga ingripanden i privatlivet. Om “godtyckligt” inte tas med i beräkningen, skulle exempelvis misstänkta brottslingar som avlyssnas kunna hävda att deras grundläggande rättigheter kränkts (vilket de ju inte har; privatlivsinskränkningen var ju inte godtycklig).

  2. Lite om upphovsrätt kontra privatliv « Johannes Schönning

    […] januari, 2010 Som många andra nu uppmärksammat, så uttalar sig Jan Rosén, professor i civilrätt vid Stockholm […]

  3. Max

    Kallas detta reformering? köss mig i rava det kallas att föråldra den

Comments are closed.

arrow