Skillnaden mellan sverrar och pirater

Calle Rehbinder har blivit inspirerad av Sammy-effekten och gjort en översikt över skillnaden mellan sverrar och pirater. Tydligt och lättöverskådligt. För det behöver lyftas fram att PP och SD faktiskt är varandras diametrala politiska motsatser, med nära nog obefintligt överlapp.

pp-sd

Man kan ju fråga sig hur sverrarna själva ställer sig till den? Tja, Jan Rume som igår hoppade över från SD till PP i Ronneby kommunfullmäktige (välkommen ombord, Jan!) höll åtminstone med till den grad att han direkt kopierade in jämförelsen på sin egen blogg.

Fler: Sigurdhsson, Osmidigt, Greta, Mattias Swing, Calandrella, Mattias Andersson, Lars-Erik Forsgren, Richie (“Gengaspartiet”)

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. ZastDerg

  “Tja, Jan Rume som igår hoppade över från SD från PP”

  Har tryckfelsnissen varit framme 😉

  Btw, jag gissar att du håller med mig och andra att det är en bra idé att UP samarbetar med Ungdom mot Rasism? http://forum.piratpartiet.se/Topic193339-177-1.aspx

 2. Rick Falkvinge

  ZastDerg: Tack, fixat! Vad gäller UP så kan eller bör jag inte ha åsikter om deras verksamhet.

 3. JoJo

  Det skulle vara intressant att se liknande jämförelser med övriga partier…

 4. MrHama

  Lite kul med partibytet är det men inte så konstigt efter en kort överblick av hans blogg. Han värnar om bland annat djurens rättigheter och motsätter sig halalslakt och när SD håller på att färdas tillbaka till sina (nynazistiska) rötter så lämnar han skutan. PP är ett ganska självklart partival för en man som honom, fastän vi inte driver hans hjärtefråga.

 5. Hippie

  Piratpartiet verkar locka en hel del opportunister. Undrar hur många fler SD-politiker som kommer hoppa över till PP i hopp om att få mer makt? Frågan är om de tar med sig sina SD -ideal och ofta unkna människosyn?

 6. Echmech

  Jag blir helt stum. Vad är det här för svammel? Hur tänkte Falkvinge när han slängde upp en lista med, ja jag skulle nog kalla det för lögner? Förövrigt handlar valet mellan PP – SD, för de väljarna som tänker så, om att ta upp ett fåtal frågor inom vilka det idag råder konsensus i riksdagen. Frågor där många anser att riksdagspartierna gemensamt bär ansvar för den mediokert förda politiken. Sen är det bara prioriteringsfråga, vilka frågor skall politikerna tvingas ta upp i ljuset den här mandatperioden?

  Vill också Falkvinge, likt bloggaren Thomas Tvivlaren, att PP tar ställning i invandrings- och integraionsfrågor? Kanske har han sett ljuset om ett heltäckande partiprogram; “tyck tvärt emot SD i alla frågor så blir det bra”.

 7. Fredrik

  Jag gillar det mesta av jämförelsen, men inte att den att Sverigedemokraterna skulle vara ett rasistisk parti, vilket är mer barnsligt än sant att antyda.

  ZastDerg föreslog att Ung Pirat ska samarbeta med Ungdom mot Rasism. Min kommentar på det är att påståendet att det behövs hårdare tag mot rasism är precis likadant som påståendet att det behövs FRA och hårdare tag mot “internetbrott”. Hårdare tag mot något som finns. Att jaga skurkar som inte existerar och i processen drabba vanligt folk.

 8. Garm

  Re Echmech och Fredrik

  Var vänlig motbevisa jämförelsen.
  Jag väntar med spänning.

 9. Echmech

  @Garm:
  Nu är det ju så att det är Falkvinge som verkar vilja ta in PP på ett nytt spår. Om han vill bredda partiet ligger nog bevisbördan på honom och de andra som vill bredda.

  Nej allt i listan är inte felaktigt men trots att den består till stor del av krystade påståenden och påhopp så är det inte ideologi som gör att folk röstar på något av dessa partier utan deras kärnfrågor. Dessa kärnfrågor partierna driver har mycket lite med varandra att göra, just därför anser jag att min förra postning är riktig när jag säger att det är en prioriteringsfråga för många.

 10. Cip

  Innovativ illustration, dock fungerar den ganska dåligt som underlag för en diskussion med Svärjedemoleringskrattor. :<

 11. Anne Kekki Forshaga

  Säger bara me like

 12. Mind

  Jo, SD är ett rasistiskt parti. Punkt slut.

 13. Thomas Tvivlaren

  Bra inlägg RIck men vän av ordning undrar lite vad Sammy-effekten (enligt Trobergs långt vidare definition) har att göra med att PP äntligen motar Olle i grind (i synnerhet när Olle själv utsett oss till primär fiende) mer än att Sammy skrev ett bra inlägg om denna fråga? Jag tolkade det som att Sammy spann vidare på tankar som såddes innan det välskrivna inlägget.

  För övrigt saknar vi lite värdefullt symboliskt stöd från partiledar’n! 😉

  http://www.facebook.com/group.php?gid=248258611307

 14. Mikael Nilsson

  –> Kanske har han sett ljuset om ett heltäckande partiprogram; “tyck tvärt emot SD i alla frågor så blir det bra” <–

  Om det nu skulle vara aktuellt att expandera PPs partiprogram till ett heltäckande program, så vore detta en inte så dum utgångspunkt, helt riktigt…

 15. Rick

  Bra att du tog upp det här. Mycket fint.

 16. JonasN

  Eeeh…
  Är det sant att den här jeppen Jan Rume har levt på socialbidrag i 14 år?

 17. Urban

  “Man kan ju fråga sig hur sverrarna själva ställer sig till den? Tja, Jan Rume som igår hoppade över från SD till PP i Ronneby kommunfullmäktige (välkommen ombord, Jan!)”

  Hoppade från SD till PP, från en extrem till en annan. Kan tänka mig att det hoppas ungefär lika mycket i bägge riktningar mellan dessa extremer, ett nollsummespel. SD har dock till skillnad på PP stora förutsättningar att komma in i riksdagen så i praktiken innebär SD ett större hot mot normalt funtade människor än vad PP gör.

 18. Werner

  Visst, man kan tycka vad man vill om SD, men om man tycker att *invandringspolitiken* som förs är på många sätt vansinnig — vem röstar man på?

  Inget etablerat parti iallafall. Och inte PP?

  Så om en framtida samarbetspartner i riksdagen föreslår en ökad invandring — trots de absurda reglerna som gör att det tar flera år innan en nyanländ får ens arbetstillstånd, och att invandring gör den akuta bostadsbrist som redan råder värre — så kommer PP glatt nicka med.
  Men nu antyds det att om samarbetspartnern föreslår att strypa igen lite, så kommer PP inte att nicka med lika glatt.

  Men om man som Rick, är uppväxt i ett överklasshem, gått i en privatskola långt från förorten, så kan man ju tro att invandringspolitiken är felfri, påverkar ingen som betalar för den, och att de flesta röster på SD beror på rasism, fördomar och “rädsla för det okända”.

  Jag tror PP, eller iaf dess ledande representanter, hade gjort bättre i att inte ha tagit ställning i invandringsfrågan. Jag tror att det finns väljare som är av åsikten “staten är till för att tillvarata folkets intressen”, och där ingår att staten skall skydda vår integritet (mot främmande makt och kommersiella intressen), och att våra skattepengar spenderas på ett sätt som gynnar de som står/stod för notan. Det sistnämnda är f.ö. det normala utgångsläget för de flesta nationer. SDs linje av hårdare kontroll, och mindre integritet, hade varit ett bättre sätt att locka över deras väljare. Genom att demonisera dem, så känner de sig nog inte så välkomna.

  Förstå er fiende. Spela rätt.

 19. Jakob

  Visserligen ogillar jag starkt SD:s ångestnostalgiska kramande av ett romantiserat folkhem av 1950-tals modell och deras vilja att bygga ut övervakningssamhället. Men det innebär inte att PP ska lämna principen om att vara ett enfrågeparti. Vi i PP måste göra allt som står i vår makt för att få så många röster som möjligt i valet.

  Exempelvis vore det djupt olyckligt om PP skaffade sig en tydlig höger/vänster-profil eftersom vi då skulle förlora alla potentiella PP-väljare från den motsatta sidan av det politiska fältet.

  På samma sätt vore det olyckigt om PP skulle profilera sig som extremt ”invandrarvänligt” (vad nu det betyder).

  I EU-valet var det många arga unga män som direkt gick från SD till oss. Det var naturligtvis jättebra. Risken finns att vi inte kan nå dessa väljare om vi börjar profilerar oss som ”invandrarvänliga” på samma korkade sätt som övriga partier.

  Vi kan säga att vi är för öppenhet osv. utan att det slår över i ett politiskt korrekt poserande i invandrarfrågan. Eftersom vi lever och andas nätet kan vi i PP inte låtsas om som att alla de fakta om bristerna och irrationalitenen i den svenska invandrarpoltiken som rapporteras på nätet men förtigs i pappersmedia inte existerar.

  Även om bloggar som Politiskt Inkorrekt har en lätt dold agenda av att misstänkliggöra invandrare och muslimer som grupp kan man inte vifta bort de fakta de tar upp. Bara en sån sak som gammalmedias okritiska rapportering kring de ”ensamkommande flyktingbarnen”. Det räcker att titta på foton i media för att misstänka att dessa ”barn” ganska ofta är över 18 år.

  Om PP någon gång ska tycka något om de ”ensamkommande flyktingbarnen” ska vi åtminstone se till att bygga våra ståndpunkter på alla fakta, inte bara vad som står i gammelmedia.

 20. steelneck

  Humor, det är väl ungefär så jag såg på den där listan. Det skulle dock ha varit kul med en liknande lista skapad mer opartiskt av någon känd och respekterad person. Men tyvärr så är det väl så att den sortens personer fortfarande är kvar i det stadiet att de just börjat brottas mentalt med frågan om upphovsrättsintrång är stöld och mäter innovation i antal förbud att implementera innovationer.

 21. Elias.L

  Bra lista

 22. Svennebanan

  Lycka till med Rume föresten. Först när det gick upp för vederbörande att han skulle uteslutas ur SD såg han “ljuset”, och det förträffliga med mångkulturalismen. Hoppas ni låter honom kandidera på så hög nivå som möjligt. Den mannen lär lämna er sömnlösa, många nätter!

  Men det kan ni ha!!

 23. Caspian

  Nu gäller det att försöka åstadkomma förändringar på lokal nivå, för att ge partiet mer trovärdighet och större chanser i kommunalvalet!

 24. Ekrem TOS; lawyer&interpreter

  Det är dags nu LÄGG NER detta officiella bedrägeriet s.k. LEVANDE HISTERIE-förvrängningsmaskineriet och ett rakryggat förslag till alla intellektuella att pissa över den gummilagen HMF!

  Mohamed Omar anmäld för hets mot folkgrupp
  Realisten Redaktionen 2010-01-28
  Sverige Hemsidan med det missvisande namnet ”Politiskt Inkorrekt” står bakom en anmälan till Justitiekanslern mot Mohamed Omar. Anledningen är en intervju med Lasse Wilhelmson på Omars blogg. Stycket som anmälts lyder:

  Den judiska apartheidstaten Israel är idag det största hotet mot fred i världen och sionismen är det största hotet mot mänskligheten, inklusive merparten av alla judar. Den är idag den förhärskande ideologin och används av makteliten i dess strävan mot en ny världsordning med en enda Storebrorsstat och ständiga konflikter och krig mellan olika etniska och kulturella grupper i upplösta nationalstater. I detta perspektiv är Israel världens huvudstad och palestinierna världens förtryckta folk. Därför är sionismen farlig och måste bekämpas.

  Vad Lasse Wilhelmsson, själv jude som dock tagit avstånd från sin religion, säger är alltså att staten Israel är det största hotet mot mänskligheten, även mot de flesta judarna. I detta fall är det alltså staten Israel som ska tolkas som en folkgrupp som hotar judar och andra människor.

  Bloggen Politiskt inkorrekt menar att det inte är de som gjort anmälan men att den gjorts på uppmaning av dem. Bland annat skriver de ”PI stödjer Israel till 100%. Vi stödjer således även alla anmälningar om HMF mot judar.”

  Om Politiskt Inkorrekt stödde Israel till 100 % vore det rimligt att de önskade att alla judar som bor i Sverige flyttade dit och hjälpte till att utplåna allt arabiskt i området. Ett hundraprocentigt stöd borde också innebära fullt stöd till palestinsk invandring till Sverige. Istället går deras hundraprocentiga stöd till Israel ut på att ge stöd åt de judar som valt att inte flytta till Israel. Detta måste tolkas som att Politiskt Inkorrekt menar att sionism och judendom är samma sak, något som sionister annars brukar beskylla antisionister för att anse.

  Samtidigt som Politiskt Inkorrekt ställer sig bakom en anmälan om hets mot folkgrupp mot ”folkgruppen” staten Israel är bloggen själv flitig med att bryta mot lagar som stölder av upphovsrättsskyddade texter och bilder och brott mot personuppgiftslagen. Till skillnad från Mohamed Omar vågar dock inte ägarna bakom Politiskt Inkorrekt stå för vad de skriver och är därför anonyma och svåra att nå för exempelvis de fotografer som fått sina bilder stulna.

  ¤#¤

  ETT VETTIGT FÖRSLAG AV EN MODIG JURIST:

  Ekrem TOS; lawyer&interpreter skriver:
  http://www.realisten.se/2010/01/28/mohamed-omar-anmald-for-hets-mot-folkgrupp/ on 29th January 2010

  Mest stinkande trasan det s.k. ”Lagen om hets mot folkgrupp” är en stinkande skam över rättsskippet och sådana lagar produceras av systemet att bara förlänga livet av imperialismen; självklart, i grunden finns eftersträvan (inte att söka rättvisan) att bara förlänga livet av odjuret. Dagens största och persformerade odjuret är den sionstyrda NWO-imperialismen. Då uppmanar jag alla hederliga patrioter/alla hederliga kristna och sanna muslimer/ alla hederliga politiker och icke-politiker t.o.m. icke hjärntvättade intellektuella att ANMÄLA SIG SJÄLVA så att krossa den här skamliga flekfulla helt luriga lagen. En lag måste begrundas på rättvisan/rättssamhället/grundläggande morala värderingar (inte motsättningar i samhället och vi lever i svenska samhället -inte något ockuperat slavområde under sionister) Och den här lagen producerat inte att skydda en flock som plundrar hela världen; eller hur?!. Jag menar att alla medborgare borde våga stå upp liknande sättet så att demaskera hyckleriet helt. Blundar folk för sådana lagar då blir det inte konstigt att Levande Historiska Lögner blir myndighet och därefter kommer valpliknande lika luriga lagar/stadgar/CMR härvor… Som jurist och som en lagom svensk lyssnar jag på mitt hjärta /folkets bästa kommer först och samvetet betonar om att en lag borde inte vara ett verktyg att droga folksmassan såhär förbannade sättet. Det förbannar mig att ställa Mohamed OMAR till svars. Kriminella som äger alla institutioner och förrråder folket borde ställas till svars. Korruåpta borde ställas till svars. Fegisar och folkförrräddare borde sitta i våra fina fängelser inte exempelvis helt oskyldiga hjälten Niklas FROST! Det är Sverige och svenska lagar borde fungera/svenska folkets överenskommelser skulle heta konstitution, inte något främmande maktens bestämmelser. Varför så tysta de juridiska avdelningarnas finfina figurer nu; ofattbart att förstå den här tysnadens art?!?! Både Levande Historiska Lögnmyndigheten och den här Hetslagen drogar folket. Det är skrattretande scenariet som skrämmer hela generationen … Massmediellt falseriet förblindar hela landet, högsta graden av knarken är den här hotelse/motsägelse-producerande proceduren som hotar nu att slakta Herr OMAR, liksom den största intellektuellen Herr Ahmed RAMI drabbade i flera flera år. Alla och alla hederliga intellektuelle MÅSTE bevara nu svenska samhällsvärderingar/svenska kulturen t.o.m. svenska rättsvisan så att bli en front, våga stå emot detta pågående sionstyrda barbariet. Intellektuella MÅSTE utnyttja detta tillfället på påsitiva sättet och våga säga sanningen överallt öppet att JUDAR ÄR INTE ALLS NÅGOT RIKTIGT FOLK, då dör den lagen liksom en liten isbit under solen. Om Sverige är ett land, då skulle svenska lagar funka här. Om sverige är smyggockuperat land , då måste alla hederliga anmäla sig själva att den lagen inte angår oss. Ett folk som inte erkänner en lag, blir den lagen bara teater. Det är den värsta slags av teater, ändå borde inte utspelas i ett riktigt fungerande demokratiska landet.. Sälvaverket, ju den här falska (och olagliga) lagen dödförklarad redan vid födseln. Massmediala effekter som håller sådana luriga lagar vid liv. Ta bort t.ex. Bonniers propaganda armén bakom den scenen, både den luriga lagen och lika luriga Levande Histerie-avdelningen försvínner omedelbart. Pröva! Sådana dagis-nivån-stadgade lagar får legaliseringskraft hos analfabeter och hjärntvättade fegisar; då man gör en jämförelse enligt rättsfilosofins grundläggande normer. Den här lagen borde slängs in i historiens soptipp för att sådana kamouflerade tvångsapparater bidrar inte alls någon konkret rättvisa utan att tröstar de som blodtörstiga förrädare t.o.m. SLAKTAR HEDERLIGA INTELLEKTUELLA. Och hjältemodiga poeten Mohamed OMAR är en de LEVANDE HJÄLTAR som har bara ett enda fel: vågade att demaskera hyckleriet. (alla hederliga borde göra!)

  Den här lagen kränker hela folket och folk har sitt natural rätt nu att kränka helt den icke-legaliserade trasan! Det kallas ju ”självförsvarsrätt/basic human right” i den första terminen i juridiska fakulteten.

  En lag som söker sin kraft i kvällsressens skvaller skribent sidor är en dålig lag som skadar samhället. Men en lag som har sin kraft hos folket, behöver inget annat bevis att vara riktig lag.

  ”Lagen om hets mot folkgrupp” och lika skamfulla tvångsbegreppet ”Myndigheten Levande Historieförvrängnings”-verket är lika dåliga, lika absurda, lika irriterande och illegala!

  Jag som Jurist anmäler både den här lagen och bakomliggande krafter och önskar JK gör sitt, seriöst, sätter stopp för detta lurendrejeriet! ”Snälla ni”, säger jag inte. Det är ju ert uppdrag och därför får ni månadslön/speciellt de som sitter däruppe, anmärker jag.

  Hälsningar till alla hederliga dissidenter/patrioter/intellektuella i.e. den här nyhetskällans lika modiga ansvarstagande samverkande

  FÖRENA ER ALLA HEDERLIGA OBEROENDE!
  Hell oberoende front!

  Ekrem TOS
  Jurist & tolk
  Stockholm

  [email protected]

 25. Makthavare » Ny pirat

  […] i Ronnebys kommunfullmäktige. Han hälsas välkommen till Pp av partiledare Rick Falkvinge på dennes blogg. Följ kommentarerna till det här inlägget med […]

 26. […] This post was mentioned on Twitter by Gun Svensson, Piratbloggar, lillebrorsan, mekaniserad apelsin, Razor and others. Razor said: Falkvinge: Skillnaden mellan sverrar och pirater http://bit.ly/9ZQZXd […]

 27. MrPerfect72

  Att konfrontera tvaa enfraagepartier sida vid sida aer en aning galet, anser jag. Sakfraagan invandring och sakfraagan upphovsraett aer inte motstaaende sakfraagor, de aer olika sakfraagor. Att piratartiet vaeljer att ta staellning i en helt annan politiskt laddad fraaga aer dock mycket intressant. Hur gick det till? Styrelsen eller direktdemokrati av medlemmarna?
  MVH
  MrPerfect72
  medlem av http://www.aktivdemokrati.se

 28. Stefan

  Garm: “Var vänlig motbevisa jämförelsen.”

  Bemöta vad? Listan består enbart av snömos.

 29. Stefan

  “Jan Rume, 42, har levt på socialbidrag sedan 1993.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article491985.ab

 30. Stefan

  “Piratpartiets program för ett mångkulturellt samhälle” var förresten något nytt för mig. Är era SMS-medlemmar medvetna om att de skrivit under på detta? Är det bara jag som saknar ett enfrågeparti för frågor som rör internet, som inte tar ställning till en massa tjafs runtomkring?

 31. Elias.L

  “SD ett större hot mot normalt funtade människor än vad PP gör.”

  Ja utveckling hotar alla med makt 😛

 32. Elias.L

  Syftade på PP då såklart -_-

 33. Uno Hansson

  Jakob:
  “Exempelvis vore det djupt olyckligt om PP skaffade sig en tydlig höger/vänster-profil eftersom vi då skulle förlora alla potentiella PP-väljare från den motsatta sidan av det politiska fältet.”

  Där finns väl ingen antydan om någon höger/vänster-profil!?

  Möjligen skulle man i så fall kunna ändra – så att det inte kan misstolkas – till:

  “Tar stark ställning för de mänskliga frihetsrättigheterna och vår medmänskliga möjlighet att hjälpa människor i nöd”

  Dessutom gäller ju de individuella negativa rättigheterna alla människor – oberoende av deras ursprung!

 34. Jakob

  Det finns massor av frågor där PP inte har någon åsikt eller uttalar sig. Exempel:

  *Rätten/möjligheten till sjukvård i tid

  *Att sjukvård ska betalas via skattsedeln och rätten att få vård inte ska avgöras av om man har råd eller inte

  *Högre/lägre försvarsanslag

  *Man ska kunna leva på sin lön

  *Att kommunerna ska tvingas ge socialbidrag till de som behöver

  *Det ska vara gratis att åka med kollektivtrafiken

  *Rätten att organisera sig fackligt

  *Ett solidariskt samhälle där egosmen inte dominerar

  *Ansvaret för miljön

  *Skärpta gränsvärden för miljögifter

  *Höjda (eller sänkta) beviskrav i våldtäktsmål, osv.

  Det är jättebra. Annars skulle PP förlora all kraft om höger/vänsterpirater börjar bråka med varandra om detta. Jag kan inte se några skäl till att just invandrarfrågan skulle vara unikt annorlunda jämfört med alla andra ”mjuka” icke PP-frågor. Om vi i PP börjar posera med vår ”invandrarvänlighet” på samma sätt som mediavänstern i Stockholms innerstad slår vi igen dörren stenhårt för att sno röster från SD. Det vore extremt illa. Dels för att PP behöver varenda röst vi kan få och dels för att varje röst vi (eller någon annan) kan sno av SD är en stor seger för ett anständigt Sverige.

  Vi har inget att bevisa. Alla vet vad vi står för. Vi behöver inte uttala att: ”Sverige bör ha en mycket generös asylpolitik och vi bör öka asylinvandringen, öka anhöriginvandringen och inte ifrågasätta de uppgifter som asylsökande uppger som skyddskäl, vi i PP går i god för att alla asylsökande har flytt från en säker död och att alla beviljade asylärenden är befogade”.

 35. Patrioten

  Sverigedemokraterna är även det enda parti som är eu-kritiskt precis som PP och vill förstärka demokratin genom att besluten bör tas på så lokal nivå som möjligt iställe än av odemokratiskt valda byråkrater som finansieras av bankirer och storföretag! Jag stöder PP politik nästan helt, men skulle rösta på SD eftersom ingen annan vågar ta upp massiva problemen med invandringen och jag tycker det är även bra de driver förbud mot ritualslaktat djur eller åtminstone kräver djur som blivit slaktade genom att utsetta dem för tortyr bör vara märkt. Jag stöder även SDs förslag att kräva kommunal omröstning vid minaritetsbyggen. Många folk är redan trötta på kyrkklockorna som ringer, hur vore det med nåt underligt skrikande på arabiska som varar många minuter! NEJ TACK!

  Det kommer årligen 100.000 invandrare till Sverige, varav flesta har muslimsk bakgrund, varav majoriteten kommer gå arbetslösa och många har ingen motivation att skaffa ett jobb eller lära sig svenska eftersom de lever bra på bidrag och känner sig som hemma i Rosengård var över 80% är numera invandrare! Problemet är att Sverige har inga resurser att ta emot så många invandrare och jag tycker Sverige inte bör ta in mer invandrare än sina grannländer!

  Jag kommer att rösta på SD ifall inte PP vågar bege sig på “svårare frågor”. Jag tycker Piratpartiet bör ta upp legalisering av droger och prostitution. Detta skulle ta bort värsta människohandeln och drugsmugglandet och skulle ge en enorm boost i statens inkomster! Sverige bör ta mall av Holland! Holland har legaliserat dessa tjänster och har färre droganvändare och sexköpare än eu översnitt och Amsterdam har blivit det populäraste turistmålet!

  Piratpartiet bör sluta vara så mesigt och bör mer aggressivt driva sin egen politik iställe än bara gnälla vad som är fel med andra partier!

 36. Mikke
 37. Urban

  sdbluffen… Jag gillar vare sig SD eller PP, en sida som heter ppbluffen skulle inte skada.

 38. kenny_lex

  Det är väll självklart att PP vill ta väljare från SD, jag tror även PP vil ta väljare från MP, KF F!, M, V och så vidare, och vist är det bättre att PP snappar upp dem som säger att de tänker att rösta på SD enbart för att protestera. För en röst på PP blir ju en lika stor protest med 100 ggr med demokratisk.

 39. Istvan

  Kenny jag gillar inte SD men jag måste påpeka att det nog är 100 gånger mer demokratiskt att rösta på ett parti som har fler punkter på sitt program än 1 eller 2.

 40. Johan

  Vore det inte bättre att publicera information från respektive parti? Densom gjort “jämförelsen” verkar ju för tusan helt förvirrad. Är hans enda informationskälla Sveriges Radio och TV?

 41. Skalle

  @Istvan: Du är med i SD?

 42. Skalle

  Jag vill se urbanhippiebluffen.se. Samt en ‘about’ sida där Urban förklarar varför han kommer hit för att förpesta.

 43. Istvan

  Skalle, nej självklart inte. Skulle aldrig falla mig in att rösta på idioter och därför är jag inte heller benägen att rösta på PP.

 44. Elias.L

  kenny:

  Kan du peka på det demokratiska i Sverige nu ?

 45. Josef Boberg

  DET ÄR NU ENBART TRE VECKOR + några dagar kvar – innan det är “kört” med en ValSamverkan i valet 2010.

 46. Caspian

  Jag har också skrivit om Sverigedemokraterna och deras ideologiska grunder. Läs gärna: Det rena folkhemmet.

  Caspian Rehbinder

 47. Sverrarna under 4%, Alexanderhugget kommer nu. | Stefan Flod

  […] på 3,5 procent i en artikel hos aftonblandet. För SD:s del är raset statistiskt säkerställt. Skillnaderna mellan SD och PP är många och […]

Comments are closed.

arrow