Rysare om SWIFT idag kl 12

Idag klockan 12 röstar EU-parlamentet om ifall USA ska få reda på alla dina och mina banktransaktioner och kunna spara dem under hela vår livstid. Det handlar inte om ifall vi är misstänkta för brott — USA vill bara veta om våra bankkonton och banktransaktioner ändå.

Europa får ingenting tillbaka för att sälja ut sina medborgare till främmande makt på det här sättet. Den som drev igenom avtalet från början var f.ö. ingen mindre än vår svenske Fredrik Reinfeldt, och det en enda dag innan EU-parlamentet skulle ha haft något att säga till om i frågan. Det är lågt. Riktigt lågt.

Personligen är jag enormt trött på detta ensidiga krypande för USA. Amerikas Förenta Stater ska vara vår vän, men inte vår husse.

Piratpartiet och vår Europaparlamentariker kommer att rösta nej. Det finns ingen anledning över huvud taget att ge USA data om våra medborgares privatliv.

När det gäller de andras röstsiffror, så rapporterar Hax om detaljerna. Tydligen är det ganska låst efter blockgränserna — de konservativa och medborgarrättsfientliga röstar för avtalet, medan gröna, liberaler, socialdemokrater och vänster röstar mot. De två grupperna är ungefär jämnstarka (319 vs 358). Sedan finns det en grupp på 59 frifräsare i olika smaker som inte ger tydliga signaler. Därutöver kommer 21 spanska socialdemokrater förmodligen att rösta för, och någonstans snappade jag upp att tyska konservativa förmodligen kommer att rösta mot. Tror jag att det var. Men ingen verkar veta riktigt. Så:

Kontentan är att det blir en rysare hela vägen in på mållinjen. Men om det blir ett nej, vilket jag verkligen hoppas på, så är det en otroligt stark och välförtjänt näsknäpp åt Reinfeldt.

Fler: Opassande, Emil Isberg, Satmaran.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. ANNM

  En annan sak som är värd att nämna är att det ser ut som att rådet (under ledning av Reinfeldt) smög in formuleringar i avtalet som gör att fastän den officiella anledningen är att USA ska kunna begära information om enstaka transaktioner så får SWIFT också överföra bulkdata i stora mängder direkt till USA om de inte anser sig kunna göra sökningen själv tillräckligt effektivt. Jag har för mig att det nämns i parlamentets rapport.

 2. Åsa Westlund » Nej till SWIFT-avtalet

  […] Johan Westerholm, Alliansfritt Sverige, Emil Isberg, Satmaran, Röda berget 1, Röda berget 2, Rick Falkvinge, Henrik […]

 3. mattusan

  Man blir rätt trött på riktningen som det här samhället (och i princip hela övriga världen också) går, alltså utför. Samt hur tradionell media kategoriskt vägrar att ta upp dessa extremt viktiga demokrati-frågor till förmån för skvaller och “ofarliga” frågor för regimen.

  Vad tror ni om idén att PP reggar en domän som heter nått i stil med: http://www.WhyDoYouVotePP.com .

  Sidans enda syfta är att ta emot testimonials (maximalt ett per person) där personer (som känner att dom vill delge sina tanker) kan skriva _varför_ just dom röstar på piratpartiet. Någon form av max-begränsning vad gäller antal tecken behöver vara där också. Så det inte är långa romaner som en besökare måste läsa igenom.

  Personlingen skulle jag också gärna se ett filter av någon sort, så det också är testimonials som är iallafall lite väl-artikulerade. Men det kanske är önskan som inte passar i sammanhanget 😉

  Kan jag vara inne på något bra här? Min tanke är att om en person som är lite tvehågsen över sitt val i september kan gå in här och se hur vanliga dödliga har resonerat. Alltså inte bemöts av fin-putsade proklamationer/argument från piratpartiet självt.

  Sidans syfte ska framstå tydligt. Det är alltså endast inlägg som just utmynner i varför personen ifråga ska rösta PP som kommer godkännas. Ingen diskussion mellan två parter som argumenterar för eller emot ska förekomma.

 4. da00

  Störtlöjligt…

 5. Min relation till SWIFT « OlofB[eta]

  […] står vi här, x antal månader senare, och har precis detta på […]

 6. DanceK

  Det är kanske lite extremt att säga “Det finns ingen anledning över huvud taget att ge USA data om våra medborgares privatliv.”

  Skälet (eller Svepskälet) är som vi alla vet terroristbekämpning. En mer exakt formulering hade varit att vi inte vill ersätta hotet från terrorister med ett värre hot från våra egna folkvalda.

 7. Nej till SWIFT « Per pladdrar på

  […] också Lena Ek, Per Ankersjö, Rick Falkvinge, HAX, Opassande, Olof Bjarnason, Mark […]

 8. MAXWELL

  VEM LIGER BAKOM NWO

 9. MAXWELL

  VEM LIGER BAKOM DET HELA CIA NWO

  nwo contract agrement between Sweden goverment and the United States goverment = nwo !!!
  http://www.regeringen.se/content/1/c6/08/04/93/90057dc9.pdf

 10. bub

  Maxwell, om du är en uppriktig person så prova skriva lite mer intelligent och sakligt. Att bara yla ut ord som NWO och CIA gör ingen trovärdig.

  Däremot om du är, vilket det absolut verkar som, en straw man utkastad för att pölsa runt i konstgjort foliehatt för att förfjantiga alla seriösa diskussioner så… fuck off.

 11. Lennart Hman

  Sionisternas globala sammansvärjning tycks ha ett finger med i spelet

 12. Markus G.

  “Skälet (eller Svepskälet) är som vi alla vet terroristbekämpning.”

  Men definitionen på terrorism är att använda terror för att få igenom politiska ändamål.

  Vem var det som drog in USA och Storbritanien i ett onödigt krig mot Iraq med en hop lögner om atomvapen och nervgas?

  Vem hittade på den befänga ideén om ett globalt krig mot världsomspännande terrorist organisationer som inte existerar?(hint: det finns ingen organisation ‘Al Qaeda’; det är efterkonstruktion som behövdes av juridiska skäl. Det finns enbart en bunt osammanhängande personer med liknande ideologi, några av vilka var galna nog att komma tillsammans och kapa flygplan).

  Vem tog amerikanska kongressledamöter in i ett rum och förklarade att USAs ekonomi skulle ha kollapsat, och kort därefter världsekonomin om inte centralbanken hade ingripit; och att det därav var brådska att rösta igenom “TARP” förslaget?

  Staten själv är den del av befolkningen med störst andel terrorister; synnerligen politiker och de högst uppsatta inom centralbanker. Om det känns nödvändigt att inskränka på folks privatliv; börja med att göra staten helt transparent innan du ens tänker på att göra något annat.

Comments are closed.

arrow