Partiledare On Tour: Östersund

Anna Troberg och jag är  ute på partiledarturné. Vi åker runt landet med ojämna mellanrum och träffar aktivister och funktionärer i vår fantastiska organisation, och det lär bli en hel del sådana resor under det här året. Vi passar också på att prata med lokalmedia där och när tillfälle ges.

Igår började vi alltså i Östersund och blev hämtade på Frösöns flygplats av Östersunds kommunledare, Magnus Jacobsson. Senare under dagen fick vi också tillfälle att prata med Jämtlands valkretsledare, Lars-Erik Jonsson, och en hel del tid med Rickard Olsson, som är partistyrelsens sammankallande och som råkar bo i Östersund.

Dagen började med en funktionärslunch, följt av lite härlig gatuaktivism (Anna och jag går och delar ut flygblad ovan) och fika, lokalradio på OneFM (riktigt härliga radiovärdar som man bara börjar skratta med i programmet på ett sånt där karismatiskt sätt), och middag med fler aktivister.

Osd-Radio-474px

På kvällen Guitar Hero. Jag blev helt utklassad.

Just nu är Anna och jag på väg till Sundsvall för dag 2 på turnén. Där ska vi bl.a. prata på Mittuniversitetet. Vi fortsätter genom tio städer till, och en reporter från New York Times hakar på oss halvvägs för att följa med oss runt en bit genom Jönköping, Örebro och Kalmar.

Alla bilder av Rickard Olsson.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Anna Troberg » Partiledarturné: Turnéstart i Östersund

    […] Slutligen begav vi oss till stora torget där de hade mer ljusspel. Där körde de någon sorts gigantisk linedanskurs som inte gick hem riktigt. Dessutom har vi ju beslutat att Rick inte får dansa offentligt, så vi sa hejdå till det lokala aktivisterna och tog med Rick hem till Rickard där han fick avreagera sina rytmiska lustar med att spela Guitar Hero istället. Det var han bra på. Det var inte jag. Det väckte mörka barndomsminnen till liv. När jag var barn och tonåring spelade jag gitarr. Jag var urusel. Så usel att min hund då och då brukade belöna mina försök med att kissa på min gitarr när jag ställde den ifrån mig. De svåra barndomsminnena bleknade dock när Rickard sopade mattan med Rick. […]

  2. AquaVera

    Å när kommer ni till “Bohusläns Pärla” Björkö? 🙂

    Min 73-åriga Piratmoder och jag väntar otåligt 😉

    Ha det “gött”// AV

Comments are closed.

arrow