PP i Europaparlamentet: Storseger!

Idag röstade parlamentet med röstsiffrorna 633 mot 13 (!!!) för att sluta ta skit med Acta-avtalet, och samtidigt göra solklart att EU-parlamentet inte kommer att acceptera någonting som innebär att människor stängs av från nätet.

Christian Engström (PP) var en av dussintalet personer som stod bakom resolutionen. Parlamentet röstade igenom den, och har nu markerat med en förkrossande majoritet att Lobbyns önskemål om medborgarterror inte kommer att accepteras.

633 mot 13!!

Det finns liksom inte ens en skugga av tvivel om att parlamentet har sagt nej, för en FJÄRDE gång, till konceptet att människor ska kunna förlora sin internetförbindelse på grund av monopolintrång.

Med detta har ACTA stött på sitt kraftigaste grund hittills, och frågan är om det kan återhämta sig efter att parlamentet i världens starkaste ekonomi sätter ner foten så tveklöst.

Go Christian!

Twinglande: SvD, DN.

Uppdaterat: Det stod 663 mot 13 förut. Det var fel. 633 mot 13 (16 avstående) är den riktiga siffran.

Fler: Christian (förstås), Hax, Liberal och långsint, ProjO, Daniel Holm, Svensk Myndighetskontroll

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. ANNM

  ACTA kommer säkert att bli av och behöver inte vara något dåligt i sig. De ursprungliga bitarna som handlar om varuförfalskning är rätt okontroversiella. Däremot så kommer det att bli väldigt svårt för kommissionen att gå med på något som har med upphovsrätt att göra, och ännu svårare för parlamentet att godkänna något sånt.

 2. ZastDerg

  Nu får EU-kommissionen ta och acta sig 😀

  Dålig/gammal humor, förlåt 🙁 Jag var bara tvungen

 3. Tor

  @ANNM
  Även om ACTA går igenom utan de delar som blivit mest kritiserade skulle avtalet i praktiken fungera som ett slags Ipred-grundlag om man betänker hur svårt det skulle vara att ändra. Alla invändningar mot Ipred skulle besvaras med “jo, men vi kan ju inte bryta mot våra internationella åtaganden”.

 4. steelneck

  Öhhh.. det är nog Kina som har världens starkaste ekonomi.

 5. Alter Ego

  Störst credd av alla ska Nigel Farage ha. Han har visat att man inte måste slicka bara för att husse har dragit ned byxorna.
  Det fick upp svansföringen på resten av flockdjuren där nere.

 6. HAX

  Jag missinformerade nog Rick tidigare i dag. 633 röster för, skall det vara. Mitt fel. Inte för att det ändrar något…

 7. lymmeln

  Bra jobbat av EU parlamentet att sätta ned foten denna gång. Nätdebatterna kring öppenhet och integritet börjar äntligen ge någon form av utdelning. Det märks, om än långsamt, att vikten av öppenhet och rätt till ett privatliv börjar få fäste i folks medvetande. Ni Pirater kan ta åt er en stor del av äran för att ha gjort debatterna mer öppna så att vanligt folk kan delta och informeras vad som händer i maktens korridorer. Folk vill känna delaktighet i det EU beslutar om och måste ges möjlighet att ENKELT debattera sina hjärtefrågor direkt med de folkvalda utan medias inblandning och vinklingar. Det öppna Internet har gjort det senare möjligt och den öppenheten måste vi värna om. Vi kan inte låta särintressen som upphovsrättskramare samt terroristnoja lagstifta bort denna öppenhet för något som inte kommer att gynna samhället som helhet.

 8. Anders Troberg

  We have come to kick ass and chew bubblegum, and we are all out of gum.

  Come get some!

  Det här kändes bra, och även om det inte lär tysta de som påstår att PP inte kan åstadkomma något så lär det definitivt döda deras argument och trovärdighet. Bring it on, vi är redo!

 9. Bolivar

  “Öhhh.. det är nog Kina som har världens starkaste ekonomi.”

  Kanske. Men deras köttbullar är inte like goda. Och de gillar inte bubblegum alls.

 10. EU-parlamentet satte ned foten. | annarkia

  […] SvD, DN, Rick Falkvinge […]

 11. ACTAs för stötar… « Full Mental Straightjacket

  […] gick tydligen inte riktigt som EU-kommisionen önskade att det hade gått… Publicerad […]

 12. Daniel Wijk

  steelneck: Nope. kanske i framtiden men inte än så länge.

 13. Korten på bordet om Acta « Jöran Fagerlund

  […] Bloggar: Eva-Britt Svensson, Christian Engström, Ung Vänster, Rick Falkvinge, […]

 14. Mind

  Hurra! Dubbel anledning till firande för mig med andra ord =). Detta har varit en mycket mycket bra dag =)

 15. Krille

  Ja det var verkligen bra jobbat!

 16. Thomas Tvivlaren

  Manuell trackback:

  Med Orwell under huden

Comments are closed.

arrow