Grattis till Christoffer Willenfort, landstingspolitiker

Piratpartiet fick idag sin första landstingspolitiker. Det är Christoffer Willenfort som tar plats i Region Skåne.

Piratpartiet ställde inte upp i Region Skåne 2006: Willenfort tar plats på ett folkpartimandat. Det var efter valet 2006 som han hoppade över till Piratpartiet, i samband med Alliansens många medborgarrättskränkningar.

Willenfort är en av våra mest veterana och kompetenta politiker, och han kommer enligt egen utsago att rösta med PPs program i första hand, och med FP i alla andra frågor som om vi hade utnyttjat vågmästarstrategin.

Det här är utmärkt för PP — nu får vi mer erfarenhet inför lokalvalen i höst.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Kalle

    Jättekul! Men samtidigt så gillar jag nog inte riktigt konceptet invalda som sedan bytt parti. Även om väljare personröstade på honom så är det nog i många fall en röst på honom i egenskap av partimedlem i ett visst parti. Byter man parti borde man ärligt talat diskvalificeras.

    Men fortfarande, kul med en pirat till i maktposition. 🙂

  2. Scary Devil Monastery

    Å andra sidan är han långt ifrån ensam…och framför allt sitter han som Folkpartist “Liberal” bättre till i PP än i den nytillkomna batongrörelsen som FP driver.

    Att byta parti bör man få göra när som helst. Nu verkar det också som om han bytte när han fortfarande bara var ersättare, så det kan han inte klandras för.

  3. Yamiko

    Awesum! 😀

  4. Daniel Flöijer

    Flummigt, men kul!

  5. Mattias Lönnqvist

    Det spelar ingen roll när han bytte parti. Han är invald av väljare som röstade på Folkpartiet. Att då sitta kvar när inte representerar de väljare som valde in en är ett svek mot väljarna.

  6. Mikke

    Grattis CW!!

  7. Mind

    Mmmm, håller med Mattias faktiskt. Kul att vi har en Piratpartist på posten men jag tycker det är fel att man kan byta sida sådär och sitta kvar. Det borde istället vara så att byter man till ett annat parti får man inte sitta kvar, men givetvis är man ju välkommen att ställa upp nästa val. Nåt i den stilen borde det vara.

  8. kenny_lex

    Jag tycker att det är kul när PP har framgångar, men detta gillar jag inte och jag är för att lagen skall ändras. Vad jag menar är att folk har röstat på FP och att deras politik skall genomföras, om då en politiker väljer att byta parti borde denna bytas ut mot en annan folkpartist.

    Tänk er själva vilket rabalder det skulle bli om ett antal politiker ställde upp som folkpartister i ett kommunalval för att sedan tillkännage att dom är nationaldemokrater, då har väljarna blivit förda bakom ljuset och på så sätt har inte det demokratiska systemet fungerat som det skall.

    Så jag hoppas att han trots detta faktiskt bedriver den politik som han lovade sina väljare att han skulle bedriva när han blev vald.

    P.S Ursäkta, detta är min åsikt och den kanske inte är politiskt korrekt.

  9. Urban

    Jag håller med dig till 100% kenny_lex, sånt här borde inte få hända. Skamligt!

  10. Gilbert Tribo

    Hej Vill bara göra ett litet förtydligande. Christoffer Willenfort tar inte plats i Regionfullmäktige i Skåne. Han kommer in som tredje och sista ersättare i den valkretsen. Hitintills under mandatperioden har tredje ersättare inte tjänstgjort för Folkpartiet. Först om Christoffer får möjlighet att tjänstgöra för någon frånvarande folkpartist tar han en tillfällig plats i Regionfullmäktige.

    Jag ville bara reda ut begreppen något. För övrigt vill jag ta tillfället i akt att önska er lycka till i det kommande valet.

    Mvh

    Gilbert Tribo
    Gruppledare för FP i Region Skåne

  11. Rick Falkvinge

    Gilbert: Tack för värdefull sakupplysning, och lycka till också!

    RIck

  12. Urban

    Aha, grundartikeln baserar sig på sakfel. Då får vi verkligen hoppas att det aldrig blir aktuellt att han kommer in som ersättare.

  13. Vi

    Nej, Urban, det är tvärtom. *Vi* har inte alls samma uppfattning som du. Det borde även någon med din begränsade cerebrala förmåga ha listat ut vid det här laget.

  14. Att punktifiera ens lösning « Emil Isberg

    […] Gonte Kindh, Johanna Drott, Tobias Jernér, Mattias Bjärnemalm, Sandra Grosse, Niklas Dahl, Christoffer Willenfort David Bergström, JP Anderson, Jack Senften, Nicholas Miles, Tomas Kronvall, Fredrik Strandin, […]

Comments are closed.

arrow