Skänk 250 kronor till valsedlar idag!

Hej alla,

det är den där tiden på valåret igen. Det är dags att beställa valsedlar. De etablerade riksdagspartierna får sina valsedlar gratis, medan vi får betala både våra egna och deras gratisvalsedlar. Det kostar tvåhundratusen kronor bara för de gula riksdagsvalsedlarna, och då beställer vi fem miljoner stycken. (De etablerade får drygt tjugo miljoner stycken gratis.) Därtill behöver vi valsedlar för lokalvalen — de blå och vita valsedlarna.

Därför vill jag be dig — ja, just dig — att såhär direkt efter lönen att ge ett särskilt bidrag på 250 kronor till valsedlar. Inför valåret laddas det upp med gräsrotskampanjer för insamlingar — den mest imponerande av dem hittills heter “500 bäckar små“, som siktar på att dra in en halv miljon innan valet — men valsedlarna ska beställas senast den 15 april. Alldeles runt hörnet, alltså.

Sätt in 250 kronor på bankgiro 5760-2229 idag (som när du betalar en räkning). Eller direkt till bankkontot 5403-1002815 i SEB. Eller skänk med kreditkort här, fast då försvinner några procent till kortbolagen. Det räcker till drygt sextusen av de fem miljoner gula riksdagsvalsedlar vi behöver. Om du hellre vill sätta in något annat belopp, så är förstås alla bidrag välkomna. Ingen ska känna sig tvingad men allt är välkommet.

Om du istället vill skänka till lokala vita och blå valsedlar där du bor och vi ställer upp i lokalval — alltså i Göteborg, Kalmar, Norrbotten, Skaraborg (Tidaholm), Skåne, Stockholm (Österåker), Södermanland (Strängnäs), Uppsala, Värmland (Kil), Västerbotten, Västmanland, Västra Götaland och Östergötland, så finns lokala bankgironummer här. Om du donerar till något av dessa bankgironummer, så öronmärks pengarna för lokala omkostnader.

Veckans argumentationsövning

Idag vill jag prata lite om vad vi har gjort i Europaparlamentet. Det är en fråga jag får relativt ofta, och det är bra att kunna svara på. Men det finns en person som precis har skrivit en bloggpost om precis det, så jag hänvisar i stället till Christian Engströms assistent i Bryssel, Henrik Alexandersson. Han beskriver ingående hur vi har levererat på område efter område.

Hörs snart igen!
Rick

5760-2229

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Mats

  1000 kronor insatta, lycka till!

 2. Ingen speciell

  Pengar enl. önskemål ovan överförda.

 3. HR

  Jag har skänkt en bäck tidigare, men min mor (75+ som röstar pirat!) gav en något mindre mängd pengar än jag samtidigt, så det är för valsedlar antar jag.

 4. Mr Ä

  Skänker 100/månaden, gjort så sedan en tid tillbaka…

 5. Anonymous

  Äsch, jag som inte får någon inkomst alls :/
  Kan säkert hjälpa på annat sätt, bara jag visste hur.

 6. Henrik

  Jag gav 250 centralt och 250 till Göteborg.

 7. Pinjata

  1000 kr/mån fram till valet!

 8. Urban

  50 kronor kan ni få av mig.

 9. Urban

  “Urban”

  Väx upp pirat! Jag skulle inte ge en spänn.

 10. Eee!
 11. Nu ska vi ta det tillbaka « Nemokrati

  […] det gäller den egna partiledningen, till vilken bidrag alltid är välkomna och en stående begäran om pengar från gräsrötterna är en huvudslogan. Det tycks inte ha gått upp för detta parti, att […]

 12. Konsten med Donationer « maloki

  […] jag vilja väga 500 bäckar små som den första veckan drog 10000kr per dag, tills det blev ett rop på pengar till valsedlarna och flödet till många bäckar små stannade av. Nu har vi ingen liveredovisning på pengar som […]

Comments are closed.

arrow