opassande: Gräsrötterna är Piratpartiets motor

Emma Opassande påminner välförtjänt om att gräsrötterna är Piratpartiets motor och att frågor av typen “ni måste göra xx och yy” helt enkelt inte fungerar mot oss — vi har inte i närheten av samma resurser som de andra riksdagspartierna. Även om vi har en handfull heltidare nu, så är det helt och hållet frivilligaktivism som driver partiet.

Då fungerar det inte, och känns frustrerande, med skällsord av typen “ni måste synas mer i media”. Alla jobbar skiten ur sig, hela tiden. Det som behövs är inte människor som pekar vad som ska göras, utan fler människor som hjälper till att göra.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Vidde

  Men vi BEHÖVER synas i media! =)

  Fast det är inte skällsord som behövs, utan uppmuntran. Visa hur lätt det är att skriva ett pressmeddelande. Piratepad är helt underbart för detta.

  Att en lokal pirat ställer upp i intervju behöver inte vara så läskigt heller.

  Ställ en massa frågor till journalisten som ska intervjua om hur det går till och vad du får kolla på innan det publiceras. Då får man koll på hur just den journalisten jobbar.

  Sen är det bara att ta det lugnt och svara på frågor.

 2. Vidde

  /me utgår från att allt folk inte gör är för att de inte vågar eller hinner… =)

Comments are closed.

arrow