Demonstration i Göteborg

Jag var i Göteborg idag på en första-maj-demonstration. Det är något vi gör med ojämna mellanrum, men första gången det hände var redan 2006.

Framför allt har det en social funktion — funktionärer och aktivister möts, och nya personer kommer med i gemenskapen.

Dessutom var det tema piratkläder. Valkretsledaren Jacob Hallén var en av dem som var mest utklädd — men även andra (Olof Beta, Jenny från Trollhättan och andra) hade verkligen ansträngt sig för att få till bra utstyrsel.

Talen var också varierade. Stefan Flod pratade om ungdomsförbundet, Maloki om vågmästarställningen, Jacob Hallén om hur mycket vi (läs Christian) redan har levererat nere i EU, Anne Kekki om aktivism, och Anders Andersson om lokalpolitik. Själv sade jag ett par ord om det vi har emot oss och varför vi måste lyckas. På göteborgska. Det var trevligt i sig.

På det hela taget en enormt trevlig tillställning, och det är tråkigt att jag var tvungen att ta tåget tillbaka på kvällen. Å andra sidan fick jag då tre timmar att synka med Stefan (som redan har bloggat om demon). Han slog mig med en hel del intressanta insikter som jag återkommer till i nyhetsbrev.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. AquaVera Björkö

  Nice, träffade och hälsade på flera som jag bara har kontaktat via det farliga och hemska inter–nätet,,
  Ha det gött alla// AV

 2. Anne Kekki Forshaga

  Jag är hemma i forshaga nu med jättemycket positiv energi. Nu kör vi mot riksdagen. på med piratknappar och pinz, så piratpartiet syns ute i Sverige

 3. Björn Persson

  Det var inte någon vidare bra kamera som tog den där bilden. Den får ju piratlila att se ut som moderatblått.

  1. Pop

   Hue & Saturation, så är det ordnat…, men det borde vara grisrosa då ni är svin!

 4. Kommunmöte på tisdag i Västerås | Piratpartiet Västmanland

  […] var det första maj, och som ju är brukligt demonstrerades det hej vild. Piraterna intog Göteborg och visade att politik kan vara roligt genom att klä ut sig till pirater. Alltså […]

 5. Jakob

  Jag är besviken på manifestationen i götet och jag hoppas vi kan lyckas mycket bättre framöver. Ditt tal var ett brandtal med otydlig riktning (det kändes som att det var riktat mot oss i rörelsen och således slår in öppna dörrar). Det var många hårda ord men utan att alltid vara konkret. De övriga talen lämnade också mycket att önska. PP är i skriande behov av bra tal och talare. Jag tänker på Eben Moglen t.ex. som exempel på engagerande talare. Det är klart att man gärna vill se saker positivt men jag tycker det går för långt ibland när det gäller evenemang som denna. Om det är kasst måste man öppna ögonen och se det. Risken är att man skrämmer bort och distanserar folk från våra åsikter och synsätt som egentligen väldigt många håller med om. Dvs att man skrämmer fler än dom en eller två som man lyckas övertyga. Jag har dock inga svar på hur. Kanske sammankomster där man läser upp tal för varandra och de närvarande kan rösta om vad dom berör mest. Visst är det kanske elitistiskt, men det är viktigt att när vi har demonstrationer också har bra tal.

 6. Jakob

  Kan tillägga att jag tyckte musiken under marchen gav ett något kusligt och freaky intryck. Lite spökhus blandat med techno. Hellre en tyst march isåf. Det ger nog mer intryck.

 7. @fieramente

  Damn! Jag har väntat och väntat på en demonstration här i Gbg, och så missar jag den totalt när den väl händer. Hoppas det blir fler piratsamlingar här innan valet!

 8. Egil Möller

  Mer reklam innan demos tack! Både on- och off-line! Jag vet hur jobbigt det är att annordna grejjer, men vi får bara lära oss av våra misstag! pp:s 1an + live.pp.se + kalendern + kanske mailutskick i området + afischer (om det går) + … All reklam är bra!

  1. peter

   Vad pratar du om Egil? Det har varit reklam överallt om detta i veckor…

 9. En lyckad 1:a maj! « maloki

  […] med länk hit Demonstration i Göteborg (Rick Falkvinge (PP)) 1 maj, 2010Ta med piratflaggor till Göteborg 1-maj (PERSONLIG UTVECKLING ?) 30 april, […]

 10. Fredrik Larsson

  @ Jakob

  Well som jag förstår det så var det ändå rätt lyckat. Mona Sahlin lyckades tydligen dra runt 200 pers till sin 1:a Maj i Sumpan.

  http://blogg.svd.se/ledarbloggen?ID=19179

  So om vi kom upp till 100 så lyckades vi lika bra som Sossarnas partiledare och då är ändå 1:a Maj “deras” högtid.

  Mvh
  Fredrik Larsson

 11. Första maj-talet jag aldrig höll | Sagor från livbåten

  […] deltog i Piratpartiets första maj-demonstration i Göteborg i lördags. Utklädd till pirat. Till vänster i bakgrunde – jag som […]

 12. printable 2013 calendar

  Above all, a well executed read!

Comments are closed.

arrow