Barnporr används som rivningskula mot det öppna samhället

Idag detonerade jag i uppbyggd frustration över vad jag velat, men inte vågat, säga länge. Precis som Anna påpekar, så har jag helt enkelt tröttnat på att behöva ursäkta mig för att inte vara pedofil varje gång jag ifrågasätter ett rättsövergrepp som motiveras med att det är ägnat att stoppa barnporr.

Neverfuckingmore.

Precis som alla andra, så  vågade jag inte protestera när vi skulle skämmas för att inte slänga dagstidningarna från 70-talet där 16-åringar pratar om hur underbart det är att bada naken vid Bohusläns solvarma klippor. Man kunde ju ses som pedofil om man sparade det sommarreportaget. Hellre att låta lite konstig lagstiftning passera på 90-talet som gör att man måste gömma eller bränna det fina familjealbumet med bastubadet från Jokkmokk i junis midnattssol, eftersom flera av personerna på bild var under 18. Eller från familjenakenbadet på Västkusten.

För nu man kan få fängelse för att inte bränna familjealbumet med de oersättliga bilderna. Man kan brännmärkas som våldtäktsman på försvarslösa barn. Och ingen vågade protestera när lagen infördes. Som om det fanns ett enda jävla dugg rimlighet i det.

Och fängelse för att köpa helt vanliga serietidningar från USA eller Japan — bägge länder med en fullt modern lagstiftning.

Och fängelse för att ha naken- och sexbilder på sig själv. Ja, man kan få fängelse för det, om man är under 18 år på bilderna. På sig själv!

Och för att visa sig avklädd i webkamera med sin partner eller dejt eller span. Som om det vore något ovanligt. Som om det vore samma sak som våldtäktsövergrepp på småbarn! Hur fan kunde jag och alla andra skämmas och acceptera de här vansinnigheterna? Har vi varit så livrädda för att se ut att försvara pedofiler att vi accepterat vad som helst?

Nevermore. Neverfuckingmore.

Några få protesterade när snöbollen började rulla för tiotalet år sedan och grundlagen skulle ändras för att komma åt barnporr första gången. De som protesterade sågs som en kuriositet. De satt i radio och pratade om grundläggande rättigheter och betraktades ungefär som missbildade barn som hade sålts till en cirkus så att folk kunde titta på dem på avstånd och lägga huvudet lite så där nyfiket på sned. De varnade för att det inte skulle hindra några övergrepp, att det skulle vara ett sätt att skjuta problemet under mattan, att det var ett sätt för politiker att ge sken av handlingskraft men i själva verket öppna dammluckorna på ett mycket farligt sätt.

I efterhand hade de rätt på varenda punkt. Varenda jävla punkt. Det öppnade dammluckorna för totalt godtyckliga rättighetsinskränkningar.

Hur sansat är det att kräva vid hot om fängelse att bibliotekarier ordnar bokbål? Och hur civiliserat?

Nu har det senaste angreppet kommit. Datalagringsdirektivet, det avskydda, ska enligt ett förslag utökas till att omfatta alla sökningar på nätet. Allt vi söker efter ska registreras för att kunna användas mot oss. “För barnens skull.” Mot “barnporr”. Och man pratar inte ens om datalagringsdirektivet — bara om barnporr och pedofili — och har mage att kalla kampanjen för “smile29”.

Och NU, ÄNTLIGEN, vågar ledande opinionsbildare säga ifrån på skarpen och tar strid. Dammluckorna har öppnats för all uppbyggd frustration. Även min.

Varje gång någon vill inskränka grundläggande självklara rättigheter, som rätten att slippa fängelse för att man inte eldar upp  dagstidningar med sommarrepportage, så används ordet “barnporr” som en rivningskula mot det öppna samhället. Vi har alla blivit grundlurade hela tiden. Inte ens den första rättighetsinskränkningen var befogad — lika lite som förslaget om att utvidga Datalagringsdirektivet till att omfatta alla sökningar.

För om allt är okej “för att hindra barnporr”, så får till exempel alla finna sig i att deras hem genomsöks en gång i veckan. Eller kanske klä av sig nakna vid rutinkontroller på stan. För att vi alla, som Johannes skriver, faktiskt kan vara (och ska betraktas som) presumtiva pedofiler. Jag tror att de flesta skulle reagera då. Man måste ge all heder till Forssberg för att han faktiskt ställer den otroligt magiska frågan redan på ledarplats:

“Jag skiter väl i om syftet är att stoppa barnporr. Tala om vad det är ni VILL GÖRA, så ska vi titta på om det är rimligt eller inte, oavsett vad ni påstår att syftet är.”

För det är faktiskt precis så som Skivad Lime briljant sammanfattar det: Inga brott är så vidriga att de motiverar nedmonteringen av rättsstaten.

Vi kikar lite på alla fundamentala rättigheter som har godtyckligt dragits in då — som Forssberg skriver — politiker har förvandlats till en skrämd lallande fårskock genom att någon sagt de magiska orden “barnporr” eller “pedofil”:

Fundamentala friheter som fallit för rivningskulan

Informationsfrihet avskaffad. Sedan cirka tio år tillbaka måste man ställa till med bokbål, digitalt eller analogt, om man inte vill åka i fängelse för innehav av vissa böcker eller yttranden. Det är oacceptabelt, oavsett orsak.

Förhandscensur införd. Sedan cirka fem år tillbaka censurerar polisen tecknade serier som är lagliga i fungerande demokratier som USA och Japan. Polisen hindrar alltså handlingar som  inte är olagliga på något sätt (att läsa serier) för att de anser att det är olämpligt. Det är dubbelt oacceptabelt. Exempel här (gå förbi censuren här) — tack till Niklas för länk. Polis och politiker viftar bort påpekanden om att det är förhandscensur (myndighetsingrepp i kommunikation) med att det är “frivilligt för internetoperatörer”. Det spelar ingen roll. Det är fortfarande myndighetsingrepp i kommunikation.

Tankeförbud infört. Moralpaniklagen om s.k. “gromning” förbjuder två människor att prata med varandra om den ena av dem tänker på ett visst sätt under tiden. Det är tankebrott. Tankebrott som koncept avskaffades med lagen om kätteri och vi ska inte införa det igen. En människa hålls till svars för sina handlingar, aldrig vad han eller hon tänker på att göra.

Tittförbud infört. Det senaste är att man förbjuder folk att titta på bilder. Att ens titta på tecknade bilder som de här. Det är helt oacceptabelt på alla sätt. Och Beatrice Ask verkar bara vara goddag yxskaft över alltihop. Det här kräver f.ö. också en grundlagsuppluckring och den kommer inte att gå igenom med Piratpartiet i riksdagen.

Förbud mot bilder på sig själv. I det lagpaketet kan man också hamna i fängelse för att ha naken- och sexbilder på sig själv från när man var före 18. Är det verkligen rimligt någon enda stans att kräva att jag inte får ha kvar bildminnen från före min myndighetsålder? Det är bortom oacceptabelt.

Kommunikationsförbud infört. Man får inte längre kommunicera med partner, dejt eller span på ett modernt sätt — webcam — i den ålder man gör det mest. Då klassas man som sexualförbrytare. Det är oacceptabelt.

Mera förhandscensur införs. Censilia Malmström från Folkpartiet Liberalerna tycker att det är bra att polisen med våld och skam hindrar människor från att göra lagliga saker och vill göra det till standard i hela Europa och gärna obligatoriskt i stället för frivilligt.

Mera datalagring införs. Nu senast är det då kamnpanjen “Smile29” som vill att EU-parlamentariker bara ska skriva under ett upprop där de vill ha en kraftig utökning av Datalagringsdirektivet. Under rubriken “stoppa pedofili”.

Det är dags att ta fram det gamla stridsropet från FRA-fiaskot:

Riv upp, gör om och gör rätt.

Ordet “Barnporr” har med framgång använts som en rivningskula mot det öppna samhället. Varje särintresse som vill stänga eller censurera har kunnat nämna det magiska ordet för att få igenom sin vilja, och förvandlat lagstiftarna till bräkande får, som Forssberg skriver.

RIV UPP: Återställ de grundläggande friheterna. Rulla tillbaka grundlagen till som den såg ut före revideringen som gjorde det olagligt att ha kvar familjealbumen med bastun i Jokkmokks sommarsvala midnattssol. Förstå att innehav av publikationer eller yttranden aldrig någonsin kan vara förbjudet i en fungerande demokrati — oavsett magiska ord som gör politikerna till fårskock. Bäähähäh.

GÖR OM: Titta på hur man effektivt kan komma åt problemet. För barnporr existerar inte öppet på Internet — punkt. Jag har hängt på nätet i 20 år i år och inte snubblat över det en (1) enda gång, och då tittar jag ändå på porr gärna och ofta. De som ägnar sig åt den här verksamheten (för jag har ingen anledning att betvivla deras existens, men inga tecken finns öppet) är, som Forssberg skriver, i den absoluta framkanten med att dölja sina informationsspår. Det är bara larvigt och tragiskt att påskina handlingskraft genom att fängelsebelägga tecknade serier.

GÖR RÄTT: Om problemet är handel med dokumenterade övergrepp på prepubertala barn, så fokusera på exakt det. Handel, Dokumenterade, Övergrepp, Prepubertala. Alla fyra måste vara uppfyllda, var för sig. Dokumentationen i sig kan t.ex. aldrig vara ett övergrepp. Vi måste få slut på larvet att lekande treåringar i barnpoolen betraktas som suspekta bilder, likväl som larvet att betrakta serietidningar som dokumenterade inträffade våldtäkter — de få som faktiskt är utsatta för våldtäkter som barn förtjänar mycket mer respekt än så. Så fokusera till exempel på handeln. Ingen kommer ifrån ett money trail. (Det fungerar i alla andra sammanhang: fråga Skatteverket.) För öppenpublicering av övergreppsbilder förekommer som sagt i praktiken inte, och i sådana fall ska servrarna bara stängas. (Om man nu inte syftar på bilder som den här bilden på ett övergrepp av en prepubertal naken flicka som förändrade historiens riktning när den publicerades. Länken går till Wikipedia, och de flesta känner igen bilden. Ja, existensen av sådana bilder behöver man faktiskt ta med i beräkningen. De förändrar mycket mer än barnporr någonsin gjort, och det är mycket samhällsviktigare att sådana bilder får finnas och publiceras.)

Och precis som Anna, så kräver jag att behandlas med respekt för att jag diskuterar frågan utan att krypande ursäkta mig först med att jag inte är pedofil. Det kommer jag aldrig att göra igen. Neverfuckingmore tänker jag sitta still när någon motiverar en nedrivning av det öppna samhället med “barnporr”.

Fler: Hanna, Emma, Farmor Gun, Widham, Satmaran.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. nef

  Word och Amen, ta mig fan! 😀

 2. Folkpartiet fascisterna | g e o b a s t a r d

  […] Posted on 2010/06/04 by Daniel Rick ger en bredsida mot moralpaniken som styr samhället idag med Folkpartiet ”liberalerna” i spetsen. Åh […]

 3. Mind

  Ja fy tusan på tiden!

 4. HR

  Om du är i zenit så är Alf Svensson (KD) i nadir.

 5. Harlekin33

  Som jag skrev på ett annat ställe:

  Dom RIKTIGA Pedosarna är redan på sk. skyddade ställen där det krävs anv.namn och lösenord och inbjudan!

  Jmf. Swetorrents!

  Det är INGET som medelsvensson kommer åt!

 6. Harlekin33

  EDIT:

  Eller jämför. softmupparna!

  Visst…stäng ner SÅNA ställen men dom kommer bara öppna nya då så det är ingen ide i allafall!

  Vem som helst kommer INTE in på softmupparna och det är inget som medelsvensson kan se i alla fall.

 7. Etu

  Konsekvensanalys är något fler som skapar lagar borde ägna sig åt…

  Man ska inte riva något bra bara för att det råkar finns något dåligt på det.

  Ska vi ta bort alla bilvägar för att folk kör för fort? Eller för att folk flyr där när de rånar banken?

  Tar vi bort alla bilvägar så lovar jag att trafikolyckorna minskar! Det är en skitbra plan! Framtidssäker och allt! Det är bra för miljön också! Riv skiten.

  Så Kommer inte utryckninsfordon fram. Och liknande.

  http://etu.geeknic.se/index.php/2010/06/att-analysera-konsekvenser/

 8. AquaVera Björkö

  Jag är inte heller pedofil.Känner ingen som är det heller. Om så hade varit fallet hade jag nog gjort mig olycklig på f-nskapet.
  Denne hade med största sannolikhet blivit kölhalad, längst med.

  Lagring av sökningar “sökmotorer”: Ponera att jag är arbetssökande “dagispappa”

  Jag Googlar runt på daghem, fritids, förskolor etc i Ö-ö kommun.
  Tidigare har jag sökt på, barnsexhandel, barnpornografi, barnsexturism , Ecpat.

  Slog även på Fader ALF “” Det här är en sådan kolossal kränkning av barnen. Då får man ta ett steg tillbaka och inte vara rädd för att ens personliga intressen kan avslöjas.

  Huga mig.
  “Saliga äro de korkade ty de skola flyta”

  1. nef

   Varför? Att vara pedofil är enbart ett känslotillstånd, precis som att vara heterosexuell. Lika lite som att varje heterosexuell (eller homo- eller bi-dito) är en potentiell sexualförbrytare är en pedofil det, så varför skulle du kölhala den du känner om så vore fallet?

   1. AquaVera Björkö

    Jag kanske uttryckte mig oklart.
    Om någon PEDOFIL hade begått ett sexuellt övergrepp mot någon av mina 3 minderåriga barn, så hade denne legat mycket risigt till. Detsamma om någon heterosexuell hade våldtagit min fru. Någon homosexuell som hade våldtagit min myndige son!

    Som familjefar värnar jag om mina barn och fru. Skiter fullständigt i vilket känslotillstånd ovanstående individer har/hade befunnit sig i !

  2. ingvar

   > Denne hade med största sannolikhet blivit kölhalad, längs med.

   Det är så man kölhalar, inte tvärs över. Rättstavade åt dig också.
   Pedofil är man om man blir sexuellt upphetsad av prepubertala
   personer, INTE minderåriga. Man är minderårig tills man fyller 18.

   1. AquaVera Björkö

    Kölhalning används än i dag för att kunna utföra diverse reparationer under vattenlinjen på segelfartyg.
    Såsom att dreva, byta bottenventiler, reparera roderinfästningar, rengöra botten från beväxning , mm.

    Kölhalning användes också som bestraffning vid grova brott av forna tiders sjömän. Dock inte i den omfattningen som gemene man tror. Det var Holländarna som började med detta. I Sverige avskaffades kölhalningen som bestraffning i mitten på 1700-talet.
    I Nederländerna i mitten på 1800-talet. Metoden hade dock länge varit ur bruk.
    Kölhalning innebar att den straffade besättningsmannen drogs med rep, UNDER kölen från Babords sida till Styrbords sida och ibland tillbaka ombord på segelfartyget.
    Den dömde drogs INTE från för till akter på fartyget!
    Eller från aktern till fören!
    ( Babord= vänster sida på ett fartyg sett från aktern till fören. Styrbord= höger sida på fartyget, än idag på moderna fartyg anses Styrbords sida vara “finare”. Jag vet varför, men troligtvis inte du 🙂

    Därför får man ta Din ”Rättstavelse” med ett ”Överseendets Skimmer”

    PEDOFILI omfattar även tex:

    Infatofili:
    Pedofiler som har sin sexuella dragning till barn från 0 – 3/5 år. Pedofilens/förövarens intresse försvinner när barnet blir äldre.

    Pederast:
    Denne söker sig endast till pojkar före puberteten.

    Efebofili:
    Det sexuella intresset är riktat mot barn av samma kön efter puberteten.

    Hebefili:
    Det är en pedofil som dras till barn i senare puberteten. (liknande ovan)

    Ovanstående underordnas begreppet Parafili som innebär en avvikande sexuell läggning.

    Pedofili är inte självvalt. Det går inte att “bota” – lika lite som att man kan vårda/medicinera bort heterosexualitet
    Pedofili räknas som en psykisk sjukdom trots att pedofilerna själva inte anser sig vara psykiskt störda, utan tycker att deras sexualitet är “normal”.

    Inom den moderna psykiatrin skiljer man på pedofili som sjuklig företeelse, sexuell störning och pedofili som icke-sjuklig företeelse.
    Inom den internationella klassificeringen för psykologiska störningar ICD-10 tillhör Pedofili gruppen F65.4

 9. xzpq

  Vad blir nästa, eller nästnästa, steg? Att förbjuda kameror?

 10. Dennis Nilsson

  Varför inte lägga pengarna på en organisation som faktiskt bekämpar barnporr än en som övervakar och inte gör ett sk*t för att ingripa!?

 11. Kim

  Min ISP blockerar inte sidan, jippie?

 12. Johan Thorén

  Sign. Helt rätt på varje punkt. Undertecknad blir själv sjukt trött på att antas vara pedofil så snart man vill ha privatlivet för sig själv.

 13. uio

  Fel person togs för barnporrbrott
  Publicerat 2010-06-04 20:48

  Den 39-årige mannen hämtades av poliser på jobbet, togs in till förhör och fick lämna dna-prov eftersom han misstänktes för barnporrbrott. Men det hela var en stor miss. Rikskriminalpolisen hade läst fel ip-adress och mannen var oskyldig.

  Ingripandet blev föremål för en förundersökning på Riksenheten för polismål, men åklagaren lade ner förundersökningen.

  39-åringen vände sig då till justitiekanslern (JK) och begärde ersättning av staten med 50.000 kronor för bland annat kränkning. JK har nu avslagit hans begäran med motiveringen att gärningen är att bedöma som ringa tjänstefel och därför inte är straffbar.

  Den anställde på Rikskrim som blandade ihop ip-numren har dock fått en varning från personalansvarsnämnden.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/fel-person-togs-for-barnporrbrott-1.1116979

 14. Harlekin33

  Återigen!

  Riktiga pedofiler är SKYDDADE på VPN och krypterade tunnlar m.m

  Kan NÅN få dom här d-la KORKADE politikerna att FATTA det???

 15. anonym

  Jag kan inte annat en att instämma, och på detta skulle jag vill tillägga att det bästa för pedofilerna vore väll om dom fick ett lagligt alternativ till “rickiga dokumenterade övergrepp” i form av fiktiva tecknade bilder eller historier för då om dom har ett lagligt alternativ är risken att dom begår ett rickigt brott betydligt mindre.

  exemplet är mellan en narkoman och en alkoholist, det är sällan man hör om en alkoholist som rånat en tant i en park för att han vill ha pengar till alkohol men man hör ofta om att narkomaner gör det varför? alkohol är laglit madens droger inte är det vilket betyder att narkomanen kommer ändå åka in för droginnehav och tänker, då kan jag också råna tanten, madens alkoholisten vet att alkohol är lagligt och det blir värre om han rånar tanten. .

  så det faller tillbaks på om jag redan bryter mot en lag kan jag bryta mot fler.

  genom att ha lagliga alternativ för pedofiler eller vad det nu kan röra sig om så ger man personen en själv presserverings perspektiv antingen nöjesman sig med det fiktiva lagliga materialet eller så bryter man mot lagen. detta kommer inte stoppa övergreppen men absolut minska konsumtionen av de rickiga dokumenterade övergreppen och göra det lättare för polis och andra att få tag i dem som utsätter värkliga individer för övergrepp. istället för att dom ska jaga nån lolicon-fantast som sitter med tecknade serier från Japan eller USA.

  för övrigt vet inte vad det är i en persons sinne som orsakar den att ha en attraktion till barn, lika mycket som vi vet varför en person blir homosexuell eller heterosexuell eller råka ha en fetisch vresig det rör sig om trä, läder, Latex eller nekrofili dom studier som utförs visat att alla dessa personers hjärnor fungerar likadant och när dom möts med bilder eller får beröra det som dom är attraherade till så reagerar deras hjärnor på precis samma sätt och njutnings centret i hjärnan producerar samma hormoner vilket skulle tala för att det är en medfödd naturlig företeelse.

 16. Daniel Flöijer

  Instämmer Rick, väl talat!

 17. Nicolas Sahlqvist

  Jag klicka på Exempel länken av bara farten och blev lite förvånad när jag fick upp spärr filtret “Din webbläsare har försökt att få kontakt med Internetsida som används för distribution av barnpornografiskt material. Att sprida barnpornografi är straffbart enligt svensk lag – BrB 16 Kap 10a§ .” utan att veta vilken blog de kom ifrån, blev nyfiken och bestämde mig för att gå runt filtret och se om de verkligen var några stackars barn som blev illa behandlade..

  När jag kom till chocolate-toons.com och tyckte, de här är ju konst! Blädttra runt lite på måfå och när jag kom till sidan 12 där Velma blir påsatt av Scooby Doo så började jag skratta för de har ju tillome humor!

  Den siten har ju inget att göra i filtret, de är ju en inskränkning i yttrandefriheten och man börjar ju ifrågasätta filtrets funktion!

  1. Törs bara vara anonym

   Velma påsatt av Scooby Doo och liknande serieparodier publicerades i Svenska Mad redan på 1970-talet – det är därför alla som växte upp på 70-talet blev pedofiler…

 18. Törs bara vara anonym

  Jag har snubblat över thumbnails som möjligen var BP eller åtminstone gränsfall två-tre gånger. Då drabbades jag först av en väldig lust… att anmäla sajten till någon sorts [email protected] eller dylikt. Sedan besinnade jag mig då jag insåg att den sortens försök att göra det goda också skulle leda till statistik av den sort som gynnar de förklädda smygfascister som försöker demontera vårt älskade internet. Det är IMHO ett mycket värre brott eftersom det riktar sig mot miljoner människor, inklusive ALLA barn, både nutida och framtida som ännu inte fötts.

  För övrigt bör det så ofta som möjligt påpekas att det ju är TACK VARE internet som pedofiler åker fast nuförtiden. Det fanns tydligen pedofiler förr också, men man hörde aldrig talas om att de åkte fast (tänk t.ex på de numera avslöjade pedofilerna i den katolska kyrkan i USA) och om de gjorde det (som i politiska bordellhärvan i Sverige på 70-talet) så tystades det ner. Att de nu åker fast tack vare internet (och trots kryptering) beror på att den mänskliga faktorn stöttas av internet på gott och ont. En pedofilkedja är inte starkare än sin svagaste länk. Ju fler som hittar varandra desto större chans att någon av dem under resans gång drabbas av ånger och anger sig själv – samt alla de andra på en gång, inklusive bevisen som de tillsammans har samlat på sig elektronisk via internet. Det är tack vare internet som de åker fast överhuvudtaget.

 19. Kristian

  Faktum är att liknande, för att inte säga snarast identisk, lagstiftning är i görningen i Japan … så det kan bli lite svårare med den där mangan (serietidningarna) tyvärr.

 20. mika

  vad stolt jag är över att vara piratpartist idag 🙂

 21. Vill du riva ned det öppna samhället? › Life is a Pigsty

  […] Rick Falkvinge, Piratpartiet, skriver intressant om en annan gammal svensk dröm – det öppna samhället i bloggposten: “Barnporr används som rivningskula mot det öppna samhället”. […]

 22. Tim

  Rick, du skriver mycket vettiga artiklar. Om du drog ned på svordomarna skulle du nog verka mindre radikal och ses i ett bättre ljus.

 23. BigBeard

  Nån som minns Folkaktionen mot Pornografi? Föregångare i hysterin om barnporr etc. De gjorde ett allvarligt försök att få Horst Schröder, utgivare av serietidningen Pox, fälld i domstol för att ha publicerat en tämligen rak återberättelse av Domarboken kap 19, anpassad till serieform an Neil Gaiman. De försökte alltså i praktiken få en bit av bibeln klassad som porr.
  När man läser igenom det arkiv som finns över deras artiklar under de aktiva åren blir man omväxlande beklämd och road. Direkt citat: “[…] men det finns också filmer som anspelar på mindre barn. Det kan t.ex. vara en vuxen kvinna som ligger klädd som en baby i en stor spjälsäng […]”
  Jag misstänker att det är sånt här som får Tant Gredelin att upprörd prata om “små bäbisar” som utnyttjas sexuellt. Ingen skall komma och påstå att en svensk justitieminister låter sig påverkas av petitesser som fakta, vett eller rimlighet.

 24. NisseK

  Håller med till 100%. Synd bara att vanligt folk är ett gäng får som bara följer andra utan att tänka. Inkl politikerna som representarer “oss”.

 25. Stefan
 26. Rick

  piratpartiet.se offline igen.

  Error 503 Service Unavailable
  Service Unavailable
  Guru Meditation:
  XID: 1056736507

  1. Rickard Olsson

   Ja, det var ett kort planerat driftavbrott (mer minne i burkarna) som oplanerat blev ett långt driftavbrott på en av dem. Fixat nu.

  2. Mind

   Är det en Amiga inblandad där nånstans? ^^

   1. André

    Nej, men HTTP-acceleratorn Varnish spottar gärna ur sig Guru Meditations. Amigan låg säkert utvecklarna varmt om hjärtat.

   2. Thomas Tvivlaren

    Det är nog mest nostalgihumor inblandad…

 27. smen

  Väl rutet.

  Lustigt nog minns jag exakt var jag befann mig när jag bestämde mig för att sluta rädas folk som anklagar en för att man bestrider barnporr-kortet.

  Det var på motorvägen till malmö. Hade precis passerat sista viadukten innan motorvägen slutade. Hade ett McDonalds på vänster sida, och något elverk på höger. Precis då sa jag till min polare i bilen: I helvete heller att jag tänker hålla käft när de där idioterna ideligen spelar ut barnporr-kortet för att få chansen att stärka kontrollen över oss.

  Det är ett ganska vackert minne 🙂

  1. Anaka

   Lustigt nog minns jag precis var jag befann mig när jag bestämde mig för att sluta rädas folk som anklagar en för allehanda saker när man bestrider “personlig-integritets-kortet”. Det var nämligen precis här på denna blogg av långtgående överdrivna slutledningar gällander resultat av regleringar och lagar.

 28. André

  Haha, man kan nästan tänka sig att nån från avloppspressen nu kommer skriva ett “reportage” med följande innehåll: “PORR-CHOCK! Partiledaren tittar på porr “gärna och ofta”!

 29. Max Hobstig

  Eftersom terrorism inte längre är ett fullgott argument använder man sig nu hellre av det vällovliga argumentet att man MÅSTE dammsuga hela universum på jakt efter pedofiler, eftersom det finns få brott som gör normala medborgare så upprörda som brott mot barn.

  Jag är den första att erkänna att ingenting gör mig så uppskakad som när man läser om hur vuxna hänsynslöst förgriper sig på barn. Man att ta jakten på pedofiler som en förevändning för att snoka reda på var jag googlar på är att ”skita i det blå skåpet” (googla gärna på strängen).

  Samtidigt bevisar det att våra folkvalda representanter helt tappat fotfästet i tillvaron, för om man nu, bakom kulisserna, beslutat sig för att dammsuga universum i det stora söket efter pedofiler, borde våra folkvalda representanter komma med ett bättre argument, med tanke på att de allra flesta människor på jorden INTE är pedofiler. Inte ens om pedofilerna utgjorde 5 % av jordens befolkning skulle det var rimligt med dammsugningen.

  1. Pinjata

   “Inte ens om pedofilerna utgjorde 5 % av jordens befolkning skulle det var rimligt med dammsugningen.”

   4% av jordens befolkning är pedofiler. Håller med om att det är helt orimligt. Majoriteten av övergrepp mot barn utförs dessutom av personer som INTE är pedofiler så exakt vad vill man uppnå med ev. registrering och dagens filtrering??

 30. Peter Andersson

  När man googlar så får man väl snart börja lägga till minusfrasen “-barnporr” på precis allting bara för att vara på den säkra sidan.

  Hmm… Piratpartiet kanske borde lansera en egen piratversion av Google med den minusfrasen förinställd – det skulle kunna bli våldsamt populärt och dessutom sätta press på Google att gå in i debatten på vår sida MOT våra idiotiska politiker, även om vi leechar på dem (Google) öppet så kan de ju inte gärna blockera detta utan att ådraga sig själva massiv, massiv bad-will…

  “Piratpartiet skyddar Google-användare från falska pedofilanklagelser” låter väl som en nice rubrik så här i valrörelsen? 🙂

  1. MrJozk

   Vad händer då om listan på sökningar kommer till staten som söker efter “barnporr” i den? Massor av träffar =)

 31. Putte

  Lysande inlägg. Nu är det dags att gå på totalattack mot Alf Svensson, tanten Bildt, tant Gredelin och andra bigotta diktaturkramare och tvinga dessa på defensiven.

  Se även: http://en.wikipedia.org/wiki/Sexting

 32. malavel

  Med den nya lagen blir det lagligt i vissa fall lagligt att ta barnporrbilder om man själv är runt 18.

  “I propositionen föreslår regeringen även ett undantag från det straffbara området. Enligt regeringens förslag ska den som – utan att det rör sig om grovt brott – framställer en pornografisk bild av barn inte träffas av förbuden mot skildring och innehav, om skillnaden i ålder och utveckling mellan den avbildade och den som framställer bilden är ringa och omständigheterna i övrigt inte påkallar att ansvar döms ut.”

  Sen gäller strikt 18-årsgräns bara för skildring.

  “Regeringen föreslår att för den form av barnpornografibrott som består i att skildra barn i pornografisk bild ska det straffbara området omfatta bilder av personer vars pubertetsutveckling inte är fullbordad eller som är under 18 år. För straffbar skildring av en fullt pubertetsutvecklad person under 18 år ska därmed inte längre krävas att åldern framgår av bilden och omständigheterna kring den.”

 33. Anders

  Tack för de ytterst kloka orden Rick, det var på tiden!

 34. Scary Devil Monastery

  Det är bra att man då och då blir påmind än en gång om varför rösten gick till PP och inte till Nya Moderaterna och deras drev av mindre bemedlade batonggardister.

  Tusen tack, Rick.

 35. Mikael Ensson

  Traskade runt lite, kollade in vad du skrivit… Nu säger jag Hej och lämnar därmed ett avtryck

 36. Amarso

  En fråga bara. Är inte pedofiler också oskyldiga människor?
  Är vi mer skyldiga än andra?

  Visst ska man jobba mot att barn utnyttjas, men pedofiler är inte farligare för barn än andra…

  Att slå på oss pedofiler stup i kvarten borde inte tolereras.

  Liksom “ni vanliga, oskyldiga, snälla medborgare” inte vill anklagas för att förgripa er på barn, så ska inte pedofiler behöva uthärda precis all galenskap som kan tänkas. Det här liknar antisemitism…

  Jag önskar att fler var villiga att kämpa för förståelse av pedofili och acceptansen av oss – som älskande människor.

  Så kanske både barnen, NI och pedofiler fick ro.

  Då skulle de inte kunna komma med såna här galenskaper, som att ropa efter datalagringsdirektiv för att komma åt “pedofili”.

  Pedofili går ändå aldrig att stoppa. Och vad vore vitsen?

 37. Simon

  Jag vill bara instämma: Word!

 38. […] handlar naturligtvis inte om barnporr över huvud taget. Det är bara ett praktiskt rött skynke att hålla upp för att kunna stämpla sina meningsmotståndare som misstänkta […]

 39. Anders

  Jag blir så trött på detta tjatande om att ”tänk på barnen”. Om våra EU-politiker VERKLIGEN hade tänkt på barnen så kunde de ju börja med att förändra Dublin-fördraget så att Sverige inte behöver skicka tillbaks ensamkommande flyktingbarn till t.ex. Malta där de bevisligen får i princip alla sina mänskliga rättigheter kränkta, blir sexuellt utnyttjade, misshandlade och i värsta fall dödade.
  Det finns ett reellt behov att skydda dessa barn men Sverige/EU skickar glatt iväg dem tillbaka till denna misär och ägnar allt mer kraft på att jaga hjärnspöken på Internet.
  Rick, om du vill ha motargument när ”barnkortet” spelas så skulle jag föreslå att du tittar mer på hur vi behandlar dessa flyktingbarn och hur vi då fullständigt skiter i hur illa de än far, men om en fiktiv pedofil lurar i busken då ska vi minsann ta i med hårdhandskarna och både censurera, övervaka och förbjuda så mycket som möjligt.

  BTW, de två svenska tomtarna som fortfarande tycker Smile29 är en bra ide har givetvis inte svarat på mina mail. De har väl för mycket att stå i kan jag tänka…

 40. Anders

  Och precis när jag skrev det så fick jag mail från Anna-Maria Corazza Bildt som säger att hon har dragit tillbaks sin signatur. Nu är det bara Affe som framhärdar…

  1. AquaVera Björkö

   Mailade “Fader Alf” i Söndags.
   Inget svar ännu iaf.

   1. AquaVera Björkö

    Först och främst kan det behöva förtydligas att det i dagsläget inte handlar om någon lagstiftning utan är en “skriftlig förklaring”. Sådana används av oss Europaparlamentariker för att starta eller väcka nytt liv i en debatt om ett ämne som ingår i Europeiska unionens befogenheter. Och det har vi tydligen lyckats med den här gången…

    Hänsynen till den personliga integriteten kanske måste få stå tillbaka något när det handlar om att bekämpa barnpornografi och pedofili. Detta har hela tiden varit min ståndpunkt och jag kommer väl ihåg hur vi Kristdemokrater kämpade för att kriminalisera innehav av barnpornografi under regeringsperioden 1991-94. Då var de övriga Allianspartierna emot och de hade sällskap av publicistklubben såväl som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Då hette det att vi Kristdemokrater ville inskränka tryckfriheten och var moralister. I dag finns det mig veterligen inte någon politisk företrädare eller liberal ledarskribent som vill legalisera innehav av barnpornografi.

    Även om man inte kommer åt allt material måste man försöka och detta är ett steg i en riktning för att skydda barnen. För barnpornografin är en sådan kolossal kränkning.

    Politik handlar om att behöva ta svåra beslut. Ofta ställs två intressen mot varandra. Det komplicerar, men vad kan vara viktigare än att värna barn från kränkningar och förnedring?

    Bästa hälsningar,

    Alf Svensson

 41. Rätten att censurera « Full Mental Straightjacket

  […] är, trots allt, för barnens bästa! Eller är det? Jag vill, liksom Joshen, slå ett slag för Wagenius lag: Varje gång du är överens med […]

 42. Rick

  Word. De där mycket ‘osvenska’ idioterna skrämmer folk.

 43. Ignyte

  AquaVera>> Du gör ett gigantiskt feltänk i ditt exempel i första posten, ett feltänk i flera steg.

  1. Folk kan ha andra skäl till att googla på “barnsexhandel”, “barnpornografi” än de som är ute efter barnporr. Forskare som söker efter artiklar eller opinionsbildning på Internet, privatpersoner som vill läsa på om ämnet och söker mediaartiklar eller bloggar som den här, osv.
  2. En sökning på “förbjudna ord” betyder inte att man är pedofil eller ens misstänkt pedofil. Det ger heller inte någon rätt att misstänka att så vore fallet. Jag blir inte våldtäktsman för att jag googlar “våldtäkt” och det är orimligt att anta att jag vore det på de grunderna.
  3. Barnpornografer har andra sätt att bilda nätverk och ta kontakt med varandra. Eftersom de vet att det de gör är olagligt så skulle det knappast falla in för dem att offentligt hänga ut sig och lämna spår genom triviala saker som googlingar eller forumposter. Isåfall skulle de bli uthängda på communities som Flashback inom några sekunder, vilket troligtvis skulle leda till fara för deras eget liv. Det offentliga Internet har en inneboende självsaneranering på så sätt.
  4. Det är aldrig rätt att bestraffa eller skuldbelägga den stora massan för några få individers brott. Då kan man ursäkta vilka metoder som helst för vilket brott som helst i slutändan. Det vore dödstöten för demokratin och en väg in ett fascistsamhälle.

  1. AquaVera Björkö

   Det är ju precis det jag menar/avser!!
   Jag är varken pedofil,våldtäktsmän, eller har något brottsligt förflutet.

   Men om mina sökningar på olika sökmotorer framledes kommer att lagras, kommer jag ju att kunna framstå som detta. Eller?

  2. Thomas Johnsson

   Hm, va är det för gigantiskt feltänk du tänker på i “AV” första post?

   googlar man runt på en massa olika “förbjudna ord”, som pedofil, barnporr, våldtäkt, mm,samtidigt som man skulle vara arbetsökande inom tex barnomsorgen,,,och googlar runt på olika arbetsplatser för dessa. Med en lagring av sökord så kan man ju då bli anklagad för både det ena och andra. Fast man “Har rent mjöl i den berömda påsen”.
   Så vad menar du egentligen?

 44. Att leta efter barnporr | Sagor från livbåten

  […] det andra ifrågasätter jag rimligheten i de bieffekter ett sådant förfarande skulle ha. Hundratals miljoner europeiska […]

 45. Kenny - Också Pirat

  För det första. Väl skrivet, sällan har så mycket sanning sagts på så lite utrymme, även om det var ett långt inlägg.

  Det är blandat tragiskt och komiskt att inse att Falkvinges exempelsida är stoppad av polisen, då det innehåller barnpornografiskt material. Jag sitter nu här och är halvt orolig att farbror blå ska komma och knacka på dörren för att jag hittade en sådan länk..

  Men, som Rick skrev, Japans lag är annorlunda, och det finns många fler än jag som köper serier därifrån, och det är inte ovanligt att visa karaktärer i dem som är under 18 i positioner som kan klassas som pornografiska, framförallt i jämförelse med de i inlägget nämnda bastubilderna… Synd att jag inte längre får läsa dem då..

  [email protected]

 46. Ignyte

  AquaVera>> Ah, bra, då missförstod jag din post helt. Sorry 🙂

  1. AquaVera

   Danke 😉

 47. Erik

  Jag tvekade inför att rösta på piratpartiet igen nu i riksdagsvalet men nu kommer jag ihåg igen hur fruktansvärt illa det står till i skallen på väldigt många politiker. Rösta pirat!!

 48. Stefan

  Det allra enklaste sättet att undvika barnpornografi är att världens ledare förbjuder barnfödslar ! Svårare än så är det inte…..

 49. Hanna Tolander

  Nu är jag extra glad att du fick min röst i förra valet. Gissa var den hamnar i höst …
  Väl rutet!

Comments are closed.

arrow