Sanna Rayman: Retroaktiv lagstiftning är dålig

Sanna Rayman uppmärksammar att Beatrice Ask och Alliansregeringen driver igenom retroaktiv lagstiftning i ledarsticket Avskaffad preskription är bra, retroaktiv lagstiftning är dålig. Det är ännu en fundamental rättsprincip som faller.

Inlägget om Askbingo gör sig påmint. Just det här hade jag inte sett tidigare.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. […] Rick Falkvinge och Björn Nilsson håller med Sanna Rayman. Tydligen Jag har även kommenterat samma fråga på […]

 2. I mörkret är alla lagförslag Askgrå « No size fits all

  […] särskilt grova brott men ledsen över att det sker retroaktivt. Hennes pessimism delades av Rick Falkvinge och Josh. De såg det som ett steg i den pågående nedmonteringen av […]

 3. Putte

  Det är att driva begreppet rättssäkerhet till absurdum att försöka hävda att en förlängd preskriptionstid är ett hot mot rättssäkerheten.

  Mord har alltid varit olagligt. För att få detta till ett hot mot rättssäkerheten måste man föra det skruvade resonemanget att någon som för 25 år sedan planerade att begå ett mord gjorde en rationell riskbedömning av fördelarna med att begå mordet i relation till risken att åka fast. Den blivande mördaren kom fram till att det nätt och jämt var värt risken men att 25-årsregeln gjorde att det vägde över lite till förmån för att begå mordet.

  Och nu 25 år senare ändrar politikerna spelreglerna och mördarens kalkyl blir kullkastad. Jag kan bara säga. Stackars, stackars, honom. Mitt hjärta blöder inför denna enorma orättvisa. Not.

Comments are closed.

arrow