En spridas-för-vinden-video

Video1-474px

En av våra fantastiska aktivister som heter Filip fick för ett tag sedan för sig att göra intervjuer med ett gäng personer i piratrörelsen. Sagt och gjort — han letade upp oss på vårt partiledningsmöte i Stockholm och berättade att han kunde göra det här och ville göra det, och ville låna utrustning och boka in tid med några nyckelpersoner för att göra det.

Sagt och gjort — Filip tog nästan en timme video med mig och säkert lika mycket med var och en. När jag jämför med hur professionell media gör, så syntes det att han kunde sitt hantverk. Här är den första filmen som kommit ut ur det projektet — den förklarar myten om ett “gratisparti” och att det handlar om medborgarrätter.

Sprid den för vinden.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Isaksson

  Mycket bra video. Det behövs fler av detta slaget. De är lätta att sprida och informativa på ett kortfattat sätt. Det är oftast lättare att ta till sig en liten videosnutt än att börja plöja igenom en massa bloggar och text för de flesta, så för att väcka intresse är nog inslag av den här typen oslagbara.

  Vänligen
  Isaksson

 2. uf larsson

  Bra film, sprider vidare. Men tillbaka till stranden nu, semesterskolkare!

 3. mörkö

  @uf larsson, Ni kan ta flygblad med er till stranden. Solbadare tar gärna imot något att läsa när de ligger och har det trist. Det funckar bra ända tills man blir bortkörd av badvakterna och polisen från en allmän plats. Det lär ska störa ordningen: http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=191130

 4. Anders Forsman

  Bra filmsnutt – spridd i min vänskapskrets..

 5. Ron

  Jag vill ha svar på en fråga av piratpartiet. Hur ska filmare få betalt via internet när folk kan tanka ner film gratis utan att kunna åka fast för det?

  Piratpartiet säger hela tiden att de vill att kulturarbetare ska få betalt för sina filmer som de gör, men hur ska det gå till om filmares filmer inte kan skyddas ifrån att ens film blir nedtankad gratis.

  Det är frågan om jag ska kunna ta betalt för en produkt jag satsat pengar på att framställa. Det är en sak om ingen vill ha min produkt, men när folk uppenbarligen vill ha en film men inte betalar för den så blir ju läget ett helt annat.

  Om Piratpartiet kan ge ett tydligt svar på den frågan hur det ska gå till kan jag tänka mig rösta pirat. Detta är frågan som ingen pirat någonsin har lyckats svara på.

  Tyvärr förväntar jag mig bara svävande formuleringar, men vem vet kanske någon kan ge mig ett konkret svar. Är dock övertygad om att Rick Falkvinge saknar svar, upp till bevis Rick, vad är ditt svar, eller är du svarslös?

  1. Fritänk

   @Ron: Du har ju redan fått massor med svar på exakt samma fråga hos Henrik Alexandersson. Varför tjatar du om din fråga här?

  2. Jag känner igen aliaset Ron sedan tidigare verksamhet på nätet. 😉

   Jag undrar varför man skall skydda sig emot att bli nedtankad, är det inte en fördel om ens verk är populärt. När kostnaden för distribution är noll då vi ändå betalar för vårt internet, så har mellanhänder spelat ut sin roll. Samhället förändras och branscher försvinner.

   I ett framtidsscenario sköter kreatören inkomstbiten själv eller så går han/hon med i ett community specialiserat på just betalningar på internet. Flattr är ett steg på vägen.

   Film är bäst på bio. Folk kommer gå på bio även i en värld med reformerad upphovsrätt. Våra motståndare verkar tro att vi kommer att förbjuda kreatörer att tjäna pengar på sitt pågående skapande. Så är inte fallet.

 6. 375

  Det låter så smått.
  Integriteten är bara ett verktyg.

  I slutändan handlar det om vem som ska ha makten i samhället; staten och kapitalet eller folket i form av enskilda individer.

  Mer Information = Mer Makt.

 7. Elias.L

  Hej RON:

  Enligt mig får du betalt av staten om du gör ett bra jobb 🙂

  dvs populär och kvalitet.

 8. Jan Rume

  Spridning utfört 🙂

 9. RON

  Jag förstår, kommunism är ditt svar.

 10. Elias.L

  Nej men mat och bostad bör vara gratis 🙂

 11. uf larsson

  Rick ska inte dela flyblad, han ska ha semester.

 12. Rick

  Mycket skickligt.

Comments are closed.

arrow