Många byter politik för sitt partis skull. Andra har integritet.

Jag läser Erik Laakso, Anna Troberg, Livbåten och Emma om att Laakso föreslår kamrat +2,5% till Piratpartiet från de andra riksdagspartierna. Det värmer mig eftersom vi har haft ett enormt grupparbete i bloggosfären hela tiden kring integritets- och medborgarrättsfrågorna, över alla partigränser och färger. Det är först nu de… senaste månaderna…? som något annat verkar ha blivit viktigare:

Laget man spelar för.

Då verkar det som om alla principer och ideal plötsligt upphör att vara väsentliga för många. Det tycker jag är väldigt, väldigt tråkigt att se så många människor ge upp sina principer för att vinna matchen, även om det innebär fyra år till av repression (av någon färg).

Anna har skällt, Emma har skällt och nu skäller jag också.

Därför är det så härligt att se ljusglimtar som Erik Laakso som konstaterar att medborgarrättspolitiken fortfarande behövs, och i stället för att sätta sig att kämpa om Makten För Rörelsen, så håller man sig sann till de ideal man har slagits för på barrikaderna i fyra år och gör något så nobelt som att försöka lösa problemet.

Jag instämmer med Emma: Laakso är ett exempel för oss alla här, även (kanske särskilt!) för oss lila. Han byter inte politik för sitt partis skull, utan försöker få igenom politiken han tror på, inom eller utom partiet, men med hjälp av de resurser som finns till hands.

Så var är alla ni andra som kämpade på barrikaderna tillsammans med oss för värden vi alla tror på?

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Thomas Tvivlaren

  “Så var är alla ni andra som kämpade på barrikaderna tillsammans med oss för värden vi alla tror på?”

  Eller m.a.o.: Res non verba. Handling inte ord. Det är hög tid.

 2. Henry Rouhivuori (PP)

  Det vore en episk liten berättelse där riksdagspartiernas väljare stödröstade på Piratpartiet, så att det kom in.

 3. Scary Devil Monastery

  Härligt att se att det även i de andra partierna finns sunt tänkande människor. Hade de inte dragits med Bodström och Ohly som lik i lasten hade S med fler som Laakso faktiskt blivit tänkbart som alternativ om inte PP funnits.

  1. Rick

   Instämmer.

 4. Mary

  Som bekant så gör jag också så. Behåller partitillhörigheten men står fast vid vikten av integritetsfrågor.

 5. Politisk bloggare eller dissident? « Claeskrantz.se

  […] Sida  Skicka länk via e-post Emma på opassande och Anna Trobergs med fleras inlägg fick mig att fundera lite över vilkoren för en politiska bloggare från de etablerade partierna. […]

 6. Politisk bloggare eller dissident? « Claeskrantz.se

  […] Sida  Skicka länk via e-post Emma på opassande och Anna Trobergs med fleras inlägg fick mig att fundera lite över vilkoren för en politiska bloggare från de etablerade partierna. […]

 7. […] 2,5% till förmån för Piratpartiet har det börjat röra på sig. Det började med att jag och några andra hängde på och beklagade det faktum att våra forna vapendragare i kampen mot […]

 8. Scary Devil Monastery

  @Mary

  Jo, det är sant. Å andra sidan släpar M med sig Ask, Pehrson, Cecilia Malmström och Reinfeldt i lasten. Jag skulle inte säga att alternativet lockar heller… 🙁

 9. […] Rick (Piratisk – applåderar Laakso) […]

 10. En demokratisk revolution « TantraBlog

  […] som skriver i ämnet: Anna Troberg, Anna Troberg igen, Futuriteter, Sagor från livbåten, Rick Falkvinge, Emma Opassande, Signerat Kjellberg, Magnihasa, Louise […]

 11. Lars-Erick F

  Att behålla “sitt” parti och behålla åsikt/ideologi är ju inte samma sak.
  Idag skiftar partiernas åsikter flitigt, ideologi kommer på efterhand… eller försvinner.

  Vill man då behålla sina åsikter måste man “svika” sitt gamla parti. Frågan är då oftast hur man ska finna ett parti som har ens egna åsikter (i vart fall de viktigaste!) – och som står för dem om det blåser.

  Visst kan man som person byta åsikt, men det är en annan sak.

 12. Rick

  Fotot av den larvige Ledin, den smått berömda (ökända) artikeln… Redan där har man vunnit.

 13. Rick

  Åh den dryge och smått sege Ledin. Kassettkopieringen tar brödet ur vår mun. Åh snälla. Magnifik lya på Narvavägen som han och Marie brukade överlåta till Springsteen, ja om det är någon som tar brödet ur munnen på Ledin då kommer betjänten med en ny tallrik.

 14. Taktik eller ärlighet? « ConnyT funderar

  […] Jag vet vad jag tror är bäst. Vet du? Piratpartiet säger vad man vill göra och sedan står man för det. […]

 15. […] Nope. Jag tänker fortfarande rösta på Piratpartiet så att man vet att man röstar på vettigt folk. […]

Comments are closed.

arrow