Piratpartiet på Stockholm Pride

Piratpartiet hade en suveränt lyckad närvaro i paraden på Stockholm Pride igår. (Foto från Rapportinslaget om paraden.)

Fler bilder hittar du hos Christian Engström.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Johan

  Jag tycker dock det var riktigt fult av Rapport att lägga in bilden på oss samtidigt som de sa att det var många privata företag och intressegrupper som medverkade.

  Det var en tydlig gräns mellan rapporteringen om politiska partier i paraden och bilden på oss…

 2. pwq

  Visst var det fult, men å andra sidan så om man lyssnade så tror jag det gav motsatt resultat, budskapet blev snarast nämligen att Piratpartiet var en uppskattad organisation som jobbar för mänskliga rättigheter. Knappast dålig reklam…

 3. morr

  Tyckte det var spännande att de partier som syntes i inslaget var F! och PP… inte direkt vad man är van vid att se i mediasverige idag… vet ju inte nu om det var så att de var de enda partierna som var där.

 4. TRÖTTMANBLIR

  Att springa omkring och veva med PP-flaggor på bögparaden rimmar förbannat illa med vad PP säger sig stå för, och vad PP menar sig sakna åsikter om. Eller har man bytt “Pirat” mot “Pride”?? Ska ni hålla på såhär så kan ni även springa omkring på nästa Jesus-marsch. Vill ni däremot har någon som helst trovärdighet i er påstådda neutrala ståndpunkt får ni ju för sjutton skärpa er rejält!!

  ————————–
  “De här frågorna är de viktigaste för oss. De är faktiskt så viktiga, att vi har valt att lägga alla andra meningsskiljaktigheter åt sidan, för att i stället enas kring detta. Vi har därför valt att inte ha åsikter i någon annan fråga än dessa. Det blir också styrkan i vår vågmästarstrategi.

  Piratpartiet tar inte ställning höger/vänster-frågor, eller andra frågor som ligger utanför vårt principprogram. Vi är beredda att stödja såväl en socialdemokratisk som en borgerlig regering. Det enda vi är intresserade av är att marschen mot kontrollsamhället byts mot en marsch mot kunskapssamhället utan integritetskränkande övervakning, och att kulturen och kunskapen släpps fria i samhället.”
  ———————————

 5. Dennis Nilsson

  @TRÖTTMANBLIR

  Var inte rädd. Bögar o flator bits inte, och är inte heller ute efter att sexa med dig.

 6. TRÖTTMANBLIR

  @Dennis Dennis, vad vet du om min sexuella läggning? Det jag säger är att om PP officiellt har valt att stå för 3 saker, och lägga resten åt sidan, också bör hålla sig till det. Individer som kan skriva under på dessa 3 saker finns från samtliga politiska läger, även folk som har röstat kd t ex (och kd-folk i Pride-tåget hör ju inte direkt till vanligheterna). Att ta ställning i annat än de 3 sakerna är alltså inte bara inkonsekvent och uppenbart i strid med vad man säger sig stå för, utan också direkt osmart om man nu vill samla så många som möjligt som skriver under på de 3 punkterna. Ingen Pridedeltagare och PP-stöttare tror väl på allvar att alla PP-människor stöttar Pride?? Och ingen PP-stöttare som ogillar Pride tror väl att PP ska vara fritt från bögar?? Nej och nej. Men poängen var ju som sagt att lägga allt annat åt sidan. Jag är innerligt ointresserad av din eller andras sexuella läggning i det här sammanhanget. Det borde resten av PP också vara inom ramen för just PP, i alla fall givet vad man med sitt uttömmande 3-punktsprogram säger sig stå för. Vore intressant att höra andras seriösa reflektioner på det, istället för passningar om vad jag kan tänkas tycka om vissa sexuella läggningar.

  1. Tobias Jernér

   Piratpartiet står för Skyddat privatliv. DELAD kultur. Och och det står grundläggande i vårat valmanifest samt på våra flyers:

   Utklipp från ett av våra flyers:
   INTEGRITET:
   Piratpartiet anser att alla människor har rätt till sitt privatliv, Oavsätt kön, _SEXULL LÄGGNING_, religion eller ålder ska du kunna kommunicera fritt och utan oro för registrering eller avlyssning.

   Därför ser jag ingen som helst anledning till varför vi INTE skall gå pridefestivalen då vi faktiskt står för att man skall få ha vilken sexuell läggning som helst vilket faktiskt denna festivalen har som huvudsyfte.

   Kom tillbaka när du läst igenom vårat partis ståndpunkter lite ytterligare. till dess tycker jag att du inte skall bitas mot oss.

   1. Tobias Jernér

    Fri kunskap skall vara med där också vad piratpartiet står för. det råkade försvinna i skrivandet

 7. Robert

  @TRÖTTMANBLIR
  De tre punkter som åsyftas är integritet, fri kunskap och fri kultur. Integritet innefattar människorätt och rätten till ett privatliv. I principprogrammet står att läsa följande:

  “Piratpartiet skall, och kommer att, agera för att exponera och fälla en regering som partiet anser inte lever upp till den respekt för människorätt som man skall kunna förvänta sig av en västerländsk demokrati. Vi anser också att en sådan respekt aldrig ska villkoras, exempelvis baserat på härkomst, etnicitet, religion, kön, handikapp, ålder, sexuell läggning eller politisk åskådning.”

 8. Scary Devil Monastery

  @TRÖTTMANBLIR

  Som en fotnot: Nej, i Sverige tar vi idag för givet att sexuell läggning är ens egen ensak. I Litauen är det däremot förbud mot att positivt omnämna homosexualitet – och det finns tryck på internetregleringar inom EU därifrån. Vatikanen, Irland, Portugal, Spanien, Italien ser också en möjlighet i att censurera bort divergerande sexuell läggning från nätet.

  Det finns tillräckligt många piratpartister som anser det här är allvarligt för att meritera att vi ställer upp som parti. Enligt Martin Niemöller’s berömda uttalande. Marscherar vi inte för andra när deras integritet hotas, även om vi inte delar deras värderingar så finns ingen kvar att marschera för oss sedan.

 9. TRÖTT...

  Tack för svar. Ok. Då hade jag fel, och det är i linje med partiets ståndpunkter att gå med i Pride. Men, i så fall finns det ett antal manifestationer till som partiet bör gå med i, men inte gör, och aldrig kommer göra (uppräkningen avser ju betydligt fler aspekter än sexuell läggning). Den skevheten är inte trovärdig, och då blir det ju fel i alla fall, antingen behöver man ändra om programmet (stryk de grupper ni egentligen skiter i, det är uppriktigare) eller så får ni uppmärksamma alla dessa grupper ungefär lika mycket/litet (hellre det sistnämnda). Eller är friheten från massavlyssning bara till för de som tycker “rätt”? Enligt er, ja, uppenbarligen.

  Att ni går med i Pride och resonerar som ni gör visar bara att PP inte klarar av – eller kanske inte ens egentligen vill – vara det sakfrågeparti man utger sig för att vara (tror sig vara?). För mig lutar det därmed åt blankröstning, Sverige har tillräckligt med traditionella politiska partier som det är.

Comments are closed.

arrow