Meta

Jag är under vädret just nu, med blandad feber som måste skynda sig att försvinna. Det här blir något av en metapost där jag förebrår mig själv för att inte posta på grund av feber. Men jag vill ändå inte låta bloggen gå orörd, särskilt inte som det finns mycket kul att prata om.

Så idag blir det bara en kort liten textsnutt: Informationsbyrån finns kvar och heter numera Kontoret för Särskild Inhämtning, KSI. De har egna kontor ute i FRAs komplex och avlyssnar svenska medborgare i parti och minut (och enligt uppgift ska FRA-personalen uppskatta dem för att de “inte ger lagboken onödig uppmärksamhet”).

Det finns alltså en mycket stark koppling, både nutida och historisk, mellan IB/KSI och FRA.

KSI, före detta IB, sitter här i FRA-komplexet på Lovön:

FRA-KSI-474px

(Med förbehåll för att jag fått beskrivningen i text av min källa — jag kan ha tolkat textbeskrivningen fel. Men det väsentliga är inte vilken byggnad KSI sitter i, utan att de sitter ute på FRA och avlyssnar än idag.)

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Pastor Bentonit

  Hehe. Kollar man in den kartbilden på hitta.se så har de så löjligt enkelt retuscherat över FRAs anläggning. “This looks shopped. I can tell from some of the pixels and from seeing quite a few shops in my time”. Idioter.

 2. minata

  Undran: “Kontoret för Särskild Inhämtning, KSI”
  Det som var mycket speciellt var Informationsbyråns(IB) nära anknytning till socialdemokratins maktapparat. Om Kontoret för Särskild Inhämtning, KSI, ska ha samma dignitet är då frågan. Är det den moderata maktapparaten som har inflytande över densamma.
  Det vill säga moderater i lokalföreningarna som är angivare.
  Ty det var så IB fungerade, byt ut moderaterna mot socialdemokrater.
  Om inte – vad är det som är ett scoop???? IB avslöjades av Guillou och Bratt på sjuttitalet.

  1. Kurt

   +1.

   Väntar fortfarande på något nytt.

 3. Patrik

  Finns det nån bevisning för detta att se över? Jag menar… vi pysslar inte med sensajournalistik alá Expressen här…

 4. Göran
 5. Rick

  Härligt och betryggande att veta att Storebror finns kvar.

 6. Putte

  Rick, du har inte råd att vara däckad i feber under valrörelsen.

  Skicka någon till Apoteket Scheele vid T-centralen och köp fem burkar 90-grams askorbinsyra (C-vitamin). Ta sen en tesked (ca 5 gram) i kallt vatten var 20e minut, helst på tom mage. Det smakar extremt surt. Efter ett tag blir magsystemet/kroppen saturerad (kallas för bowel tolerance). Man märker även att kroppen blir saturerad genom att man omedelbart känner sig piggare.

  Då tar man en paus i doseringen och fortsätt dosera när effekten försvunnit.

  Allt prat om att C-vitamin inte fungerar bygger på studier där man gett doser som inte ens är i närheten av att ha någon terapeutisk effekt (typ 1 gram/dygn)

  Själv brukar jag tömma en 90-gramsburk på 1-2 dygn de sällsynta tillfällen jag är sjuk.

  Selenbrist kan förvärra problemet. Detta fixar man genom att köpa några påsar paranötter och småäta.

  1. Rick

   Det går visst att knäcka ett virus inom 24 timmar. Motionera – promenera. Vet ej om C-vitamin, varken för eller emot. Tror jag har själv använt den metoden minst en gång. Paranötter är visst rika i selen men ät inte för många bara. Kolla sidoeffekterna. Krya på dig.

   1. Rick

    Doktorn säger nu: ‘inte mer än två paranötter per dag i längre utsträckning’. Googla lite. Tja.

  2. Trololo

   Det sägs att tradolan/tramadol också funkar (tillfälligt) mot förkylning med feber. Dock är dessa receptbelagda. Alvedon är en receptfri variant som funkar sämre. Förmodligen bättre än “huskurer” i alla fall.

   1. Putte

    Det enda tramadil, alvedon, treo osv. gör är att maskera symptomen. Det botar inte för fem öre.

    För att ta ett exempel. Feber är kroppens försvarsmekanism för att övervinna virus/bakterier. Feber är bra om det inte går upp och blir extremt högt. Att ta febernedsättande gör att man subjektivt känner sig lite bättre men priset man får betala är att kroppen förhindras från att “städa upp” och få bort angriparna.
    Samma sak med diarreer, det är magens försvar för att försöka skölja rent systemet och få ut angripare.

 7. erfa

  @Putte:

  Hellre en förkyld partiledare än en förgiftad… 🙂

 8. Jakob

  @Rick Falkvinge: Jag har en mycket stark känsla att din trovärdighet och därmed ditt väljarstöd skulle gynnas av att själv håller dig hårt till de övertygande fakta du sitter på och helt sållar bort spekulativa delar av det som då kanske kan få tyngden av ett scoop.

  Exempelvis ger det intrycket att underlaget är klent när en byggnad markeras ut med en röd ring, för att i nästa mening reserveras till att den markeringen kan vara felaktig. Du har förhoppningsvis ett starkt underlag som förtjänar fokus på fakta. Rensa då spekulationerna som undergräver dina inlägg är mitt tips.

  Less is more.

  1. Rick

   Bollocks.

 9. Josef Boberg

  Krya på Dig ❗ / Josef

 10. Patrik

  Istället för att det spekuleras vad för omskakande info du sitter på, verkar folk mest undra om du bara är desperat. Detta gynnar inte PP det minsta.

  Så, fram med det istället för att vänta in i sista sekund, då kan det vara för sent.

  Just sayin…

 11. Josef Boberg

  Vill vi ha det så här ? = Staten skall tala om vad som är rätt och fel = Kallocain-samhälle – eller ❓

 12. Johan Tjäder

  Problemet är ju inte IB/KSI i sig, utan att det parti som då var vid makten gav den militära underrättelsetjänsten (dvs. IB) i uppdrag att spionera på landets medborgare.

  Men det är självklart att vi ska ha en militär underrättelsetjänst, där KSI ingår. Allt annat vore ju korkat.

 13. addo

  Fram med det nu då. Är i valet o kvalet om att rösta pirat…

 14. Oskar

  Det vore bra att komma med poängen nu – förhandsröstningen har redan börjat!

 15. OH

  Problemet med IB/KSI är att steget är för kort till att börja spionera på egna. Det ett vapen gör är skjuter. Man förvarar skjutvapen i vapenskåp, inte i skokartonger där barnen kan hitta dem. Det är oansvarigt att tillåta IB/KSI och liknande eftersom sådana organisationer utan undantag kommer att vända sig mot den egna befolkningen.

 16. Toni 'CLUEZ' Cherfan

  Men ^^ We want moar nao ^^

 17. Filip Montgomery

  Säger som alla andra här – fram med det nu innan det är för sent!

  Det måste väl hinna spinnas i medierna, folk ska hinna snacka om det över middagsborden, vi måste få tid att synas i opinionsmätningar så att folk känner att det faktiskt går att rösta på PP, att det tydligen inte är en bortkastad röst ändå… Allt det där tar väl.. ungefär tre veckor?

  1. Rick

   Instämmer.

 18. Mr. Konspirationsteoretiker

  En stilla undran. Är det möjligen någon som stuckit Falkvinge med ett paraply eller bjudit honom på en radioaktiv öl?

  1. Rick

   Får man blandad feber av datavirus?

 19. Anon

  Troll ?

 20. Rick

  Jag minns när jag blev överkörd av en lastbil. Eller var det kanske X2000. Hursomhelst. Jag låg i min sjukhussäng, mådde pyton, men sa till sköterskan: se till att jag får min Ubuntu-laptop, inte kan jag ligger här och göra ingenting, JAG MÅSTE BLOGGA. 😉

 21. Mikael Ensson

  Krya på dig.

 22. Rick

  OK, vi satsar på PP i 2014 i stället. Vi syns då. Kanske.

Comments are closed.

arrow