Micke Nilsson: Miljöpartiet då och nu

Micke Nilsson skriver om Miljöpartiet då och nu och visar på ett vallöfte som inte kan brytas hårdare. Hax skriver också.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. MrArboc

  Efter ett katastrofval fortsätter han att slåss mot väderkvarnar utan att ha lärt sig något…

  1. Jesper

   Intressant definition av “katastrofval”: att få fler röster än förra gången, om än inte så många som man trodde.

 2. martin

  saken är väl dock den att man inom ett parti kan tycka olika – vilket är helt ok. man behöver inte stå bakom allt som ens parti säger (vore näst intill omöjligt för partier som inte är enfråges-partier).

  det som dock är upprörande är att lövin själv skriver den 6/6 2009 på sin blogg;

  “Ett enkelt tips till som förtidsröstat, och brinner för integritetsfrågor på nätet. Miljöpartiet har samma inställning som Piratpartiet i dessa frågor, och dessutom har vi en politik på resten av parlamentets områden, vilken kommer att leda EU mot ett hållbarare samhälle med satsningar på förnyelsebar energi, järnvägar ochnya gröna jobb. Det går faktiskt att ångra sig på valdagen, ocn rösta igen i sin hemmavallokal. Gör det och få full valuta för både rösträtten och skattepengarna!”

  finns tillgängligt på http://isabellalovin.com/2009/06/06/antligen-granskas-piratpartiet/

  så kasta inte skit på MP de är ett av få partier som tycker som Piratpartiet – kasta skit på Isabella Lövin som inte bara avviker från sin partilinje utan säger först en sak men gör något helt annat så fort hon blivit förtroendevald.

  1. martin

   angående MP i övrigt när det gällde gallo-rapporten;

   “Gröna gruppen i EU-parlamentet försökte stoppa Gallorapporten
   2010-09-22 17:01
   Idag röstade EU-parlamentet om Gallorapporten, som handlar om skyddet av immateriella rättigheter på den inre marknaden.
   Den Gröna gruppen i parlamentet lade fram en alternativ resolution för att förhindra att bland annat kraven på hårdare tag mot fildelare skulle gå igenom.
   – Tyvärr lyckades vi inte få majoritet, säger Carl Schlyter, EU-parlamentariker för Miljöpartiet.

   – Gallorapporten innehåller många saker vi är kritiska emot, säger Carl Schlyter. Framförallt gäller det kriminalisering av fildelning. Resolutionen jämställer varumärkesförfalskning med fildelning och det kan man inte göra.
   – Det är uppenbart att lobbyisterna haft stort inflytande, menar Carl Schlyter.
   Den stora majoriteten i den gröna parlamentsgruppen röstade emot Gallorapporten och för det alternativa förslaget som även stöddes av vänstern och socialdemokraterna.”

   http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/groena-gruppen-i-eu-parlamentet-foersoekte-stoppa-gallorapporten-479133

 3. Varför Isabella Lövin röstade för Gallorapporten. « essbeck

  […] 2, 3, […]

Comments are closed.

arrow