LIVE: Filmvisning för dementa

Just nu visar Roswall en halvtimmes film för hur man navigerar runt på Pirate Bay. “Nu klickar jag på länken märkt Juridisk Kommunikation. (Femton sekunders paus) Vi befinner oss nu på en sida med juridisk kommunikation. Här finns brev till och från Pirate Bay om sajtens juridik.”

Det är skittråkigt. Osannolikt skittråkigt.

Brokep har helt rätt:

Aftonbladet tycker att jag “hånar” åklagaren när jag kommer med solklara påståenden om att han inte är tekniskt kunnig nog. #spectrial

Det är fanimej skandal. Vi är i Sveriges Hovrätt nu och sakkunskapen är på sandlådenivå. Det här är inte rättviseskipning, det här är ett skämt och en parodi.

“Man kan dessutom skriva in en beskrivning av torrentfilen. När man är klar med detta…”

Tolv minuter kvar av detta moment, som möjligen är till för att tråka ut publiken och få dem att gå härifrån så att själva rättegången kan börja. Det är enda förklaringen jag hittar. Jag tror inte att det är så, men jag hoppas, för allt annat skulle innebära att hovrätten inte har en aning om omständigheterna som de dömer ut riktiga straff i.

Trettiotvå minuter och fyrtiotvå sekunder av detta, och det går att räkna varje sekund. “Nu är vi på förstasidan på The Pirate Bay. Vi är alltså tillbaka på skärmbilden från dator ett.”

Folk intill mig gäspar.

Du kan följa rättegången live på live.piratpartiet.se.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. ffgp

  Den här filmen, demonstrerar den alltså hur man går tillväga för att lägga upp en torrent?

  Är filmen då inspelad under åtalets tidsrymd och den dåvarande versionen av Piratebay, vilket den måste ha gjorts, för att ha någon som helst bäring till åtalet?

 2. Scary Devil Monastery

  Nja, nu är det ju ett mål som behandlar TPB under 2004. Och det är det målet man tar upp, inte nuvarande version.

  Nuvarande version är det svårt att föreställa sig hur man skulle kunna komma åt lagligt utan att samtidigt olagligförklara datorer och internet.

 3. Albert

  Enligt brokeps twitterflöde ska det vara Jim Keyzer som pratar på filmen. Jag förmodar att det är en gammal film från den gamla sajten. Visades filmen möjligen redan vid förra rättegången?

 4. Leif Nixon

  Jag har själv lust att håna en och annan tekniker för att de inte har juridisk kunskap nog för att följa en rättegång.

Comments are closed.

arrow