LIVE: Roswalls SM i tråkighet, sedan paus

Det är svårt att göra Roswalls tråkighet rättvisa i ord, men Svenskbladet försökte förra året i tingsrätten när man pratade om att han tänkte spela in en ljudbok för folk med sömnproblem.

NU vaknade hela rätten till igen när högtalarsystemet kom igång igen och — ta-daah! – mobiltelefondutt-dutt-duttande hörs högljutt i hela salen. Det väcker de flesta och har dessutom den otvivelaktiga fördelen att både överrösta Roswall och vara mer trivsamt att lyssna på.

…och där försvann det igen. Kortvarigt nöje.

Jag ska försöka göra Roswall rättvisa genom att liveskriva exakt vad han säger, ord för ord:

Vad var det jag hade tänkt där, då? När det sedan gäller beslagtagningen av datorer, beslagtagningsprotokollet sidan 595 till 597. Det är inget som ifrågasatts vare sig i tingsrätten eller här, så här tänker jag bara hänvisa. Samma sak med testsystemet, det är ju inte ifrågasatt på något sätt och därmed så… jag åberopar inte ens de.t Jag har åberopat sidan 923 i förundersökningsprotokollet… (30 sekunders tystnad) Det här är en dokumentation över det jag beskrev i min inledande sakframställning. Polisen har alltså undersökt Pirate Bays databas och tittat på hur många torrentfiler som innehåller en tracker. Det är alla utom tretton och dessa beskriver filer som inte omfattas av åtalet. (30 sekunder bläddrande i papper)

Rättens ordförande avbryter: “vi kanske ska ta en liten paus”.

Rätten samlas igen 1420.

Du kan följa rättegången live på live.piratpartiet.se.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. 83n97

  Hoppas de använt den version av klientprogramvaran som var aktuell vid tiden för avläsning av de där nedladdningsräknarna… så de inte bara antar att en modern klient som kopplar upp sig mot TPB för att seeda beter sig exakt likadant(?)

 2. Elias.L

  Mark Klein – AT&T WhistleBlower

  http://www.youtube.com/watch?v=U_qYGbieoMM

 3. Jan

  Bara en stilla undran.

  Är det fortfarande paus
  eller har det börjat igen!?
  JL

  1. Rick Falkvinge

   Roswall håller på att läsa högt ur mail. Syftet verkar vara att visa att personerna i rättssalen har haft kontakt med varandra.

 4. Jan-Erik

  Finns det något formaliserat för att alla relevanta tekniska och juridiska invändningar vi som lyssnar stöter på ska komma försvaret tillhanda snabbt?

  Har några åtalspunkter tillkommit eller fallit bort?

  Roswall verkar försöka visa att verksamheten är kommersiell, förra gången antog han att alla intäkter (annonsintäkter, några hudratusen) var ren vinst.
  Rosvall nöjer sig med att åberopa det i bevisbilagorna han uttryckligen nämner.

  Det mesta av skadeståndet var dock inte kostnaden för filmbolagen, utan “vad det hypotetiskt hade kostat att licensiera verken till hela världen”.

 5. MrArboc

  Skönt att man här kan få en opartisk och framförallt vuxen och saklig bild av förloppet.

 6. Rick

  Roswall är inte bara hopplös – han är också hänsynslös. Det vore bra om de många som trakasserats av honom under åren kom fram och berättade om sina upplevelser.

Comments are closed.

arrow