LIVE: 0935 – Rättegången fortsätter onsdag

Rättegången fortsätter strax.

En av de bästa sammanfattningarna av hela Spectrial kom faktiskt igår när rätten höll på att leta efter vilken mobiltelefon som störde högtalarsystemet. Efter ett tag kom någon på att det finns datorer med 3G, som nästan säkert är igång i salen. Då sade rättens ordförande en sak som fångar hela rättegångens anda perfekt:

— Kan de som använder Internet härinne vänligen sluta med det.

Du kan följa rättegången live på live.piratpartiet.se.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Mikael Nilsson

  402 – Payment required http://twitpic.com/2ssyvm

  1. Rick Falkvinge

   FInns det en svarskod i HTTP för att det krävs mera pengar?

   Där har vi verkligen en ögonblickets insikt i hur Internet hade sett ut på protokollnivå om upphovsrättslobbyn hade suttit med och designat…

   1. AndersH

    Oh, ja. “Payment required” har funnits med i HTTP sedan tidigt 90-tal, hela tiden med kommentaren “This code is reserved for future use.” Tanken var att det skulle användas till mikrobetalningar, men det har aldrig genomförts.

 2. AndersH

  Det var faktiskt min första tanke när jag läste om mobilstörningarna på din blogg igår. Ifall det kan vara ett 3G-modem som någon av er alla live-bloggare och -twittrare använder.

 3. Anders

  Så, slutade alla att använda Internet då? Hur blev reaktionen i salen efter det uttalandet?

 4. riptide

  Jag skulle vilja påstå att det inte är 3G som är problemet, det är de 3G modem som faller tillbaka på GPRS som stör. När data överförs via 3G så skapas inte detta tickande i högtalarna, det gör det däremot när data överförs på GPRS. Så tvinga modemen till endast 3G så bör problemet försvinna.

 5. Magnus Kindblom

  Precis, vad hände efter att domarn försöka stänga ner internetanvändandet?

Comments are closed.

arrow