LIVE: 1000 — Samuelsson fortsätter

Samuelsson går igenom hur Carl Lundström lärde känna Fredrik Neij. Det är ganska mycket detaljer i hur de lärde känna varandra. Med detta vill han visa att Lundström lärde känna TiAMO långt efter TPB var uppe.

I en härlig kontrast sitter @Nylander intill mig på åhörarplats och modetwittrar från rättegången. I lila PP-skjorta lär jag inte komma långt i den tävlingen.

Lundström går igenom i detalj hur Rix Telecom har hyrt ut rackskåp till Fredrik Neij, och hur de datorer som använts för The Pirate Bay helt saknas i bokföringen för Rix Telecom. Det är tydligt att Samuelsson satsar på att distansera Carl Lundström från Anakata, TiAMO och Brokep.

Fast det är väl bara sansat, egentligen. Jag förstod inte från början varför Calle sitter på de anklagades bänk. Det känns bara som ett sätt att sätta dit någon med pengar för att varna andra för att ha med pirater att göra över huvud taget.

Det är också intressant att Samuelsson sågar åklagarens tidslinje och pekar på allvarliga sakfel kring i vilken ordning som saker har inträffat.

Framför allt är det en enorm skillnad mot tingsrätten i hur uppmärksamma domarna och nämndemännen är. I tingsrätten satt nämndemännen bokstavligt talat och sov. Här är alla mycket uppmärksamma. Eller ser åẗminstone uppmärksamma ut. (Vilket inte alls var fallet under Roswalls föredragning i måndags…)

Du kan följa rättegången live på live.piratpartiet.se.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Niklas

  Personen som sitter i närheten av Sveriges Radios mic kommer behöva köpa ett nytt tangentbord snart om han/hon fortsätter vara så hårdhänt med tangenterna =)

 2. Rick Falkvinge

  Det är rättens protokollförare som hörs så tydligt genom högtalarsystemet.

 3. Johan

  Jag tycker knappandet är smått hypnotiskt ;P

 4. Niklas

  Då får du verkligtn höja din röst i protest.. tangentbordet är ju statlig egendom.. dvs mina skattepengar måste gå för att betala de nya =P

 5. Jan

  Bara en stilla undran.

  Det kan nog inte vara så stor kostnad
  att införskaffa tystare tangenbord.

  PS: Fast allt har ju en kostnad.

  DS: Kanske skulle gå att
  flytta lite längre från micken.?
  JL.2010.10.01

Comments are closed.

arrow