LIVE: 1145 — paus för lunch

Spectrial fortsätter, och Samuelsson har redovisat inom och utom att Carl Lundström inte har varit inblandad i ekonomin kring The Pirate Bay, utan att allt ekonomiskt sköttes mellan Brokep, TiAMO och Anakata å ena sidan och Oded Daniel i Israel å andra sidan.

Det har skett genom ett grundligt redovisande av alla upptänkliga sorters dokument under en dryg timmes tid. Det är i alla fall klart att Samuelsson gör sitt yttersta för att inte försvara verksamheten, utan för att distansera sin klient Carl Lundström från den.

Jag är fortfarande upprörd över att ingen har visat något huvudbrott eller ens försökt visa det. Åtalspunkten gäller nu endast medhjälp.

Det är lite fascinerande hur rättegången blir något av en social tillställning — massor av människor träffar varandra på åhörarläktaren som inte setts på länge. Idag är Johanna Nylander (Frihet, Fildelning, Feminism — numera bara Johanna Nylander) här, till exempel. I tisdags träffade jag Emanuel Karlsten.

Rättegången återupptas kl 1300.

Du kan följa rättegången live på live.piratpartiet.se.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. ZastDerg

  Lustigt, när jag satte mig på åhörarläktaren efter lunch var det knappt någon där.

 2. björn felten

  Är det fortfarande paus för lunch?

 3. Rick

  Skönt att du träffade Emanuel Karlsten. Han var en av de tre från Expressen som arbetade febrilt morgonen 21 augusti på Twitter med att sprida Svenssons artikel om Assange. Reko kille. Trevlig PRICK. :/

 4. Jan-Erik

  Jag har inte fått lyssningslänken via sverigesradio.se att fungera på flera dagar. Det rapporteras också ganska lite från rätegången! Vilka sitter där och kollar? Den länk jag testar är just nu överst på listan med extrasändningar: http://sverigesradio.se/sida/extrasandningar.aspx?programid=3756

 5. Jan-Erik

  Varför skriver ingen om rättegången? Finns det en lyssningslänk som funkar? Just nu kan jag faktiskt inte hitta vad som händer idag och de närmaste dagarna ens bland PP:s egna nyheter.

Comments are closed.

arrow