Housekeeping

Det är mycket att göra för att hålla ett politiskt parti igång. Det mesta syns inte.

Under valkampanjen klipper man en hel del hörn i attityden “vi har inte tid att göra det där pappersarbetet nu, vi får ta ikapp det senare”. Eller en hel del och en hel del… snarare alla hörn, och en del hål i mitten också, om de är i vägen.

Senare är nu.

Så nu är det dags att komma ikapp med allting, både för mig personligen och för partiets räkning. Min personliga ekonomi är skadskjuten intill svårt haltande på grund av att jag inte haft tid/kapacitet/ork/lust/löksoppa att skicka in kvitton löpande för utlägg i tjänsten (expense claims), till exempel. Nu försöker jag hitta alltihop och får ihop kanske hälften. Resten får bli så kallade “dolda donationer”. Det finns gott om sådana i hela organisationen, och personer som gör dem medvetet ska ha all respekt. De som gör dem omedvetet också, förstås, förresten.

(Detta trots att det är jag själv som har satt ihop expensesystemet med utgångspunkt i min egen lathet så att det ska vara så enkelt som allra möjligast att använda.)

Lathet är förresten fel ord när det gäller mig. Pappers- och byråkratiaversion kanske är ett bättre ord.

Nästa steg är allt efterarbete för valet, som fortfarande pågår för fullt. I kväll är det ett styrelsemöte där ledningen har fått i uppdrag att sätta ihop en grupp för valutvärdering, till exempel. Jag kommer inte att kunna leverera det till styrelsen till det här mötet — vi har helt enkelt inte lyckats få ihop en bra grupp i ledningsdiskussionerna. Det finns många bra namn, men när det ska bli en grupp av det, och de inblandade ska känna att de har tid, etc. Får stå med skammen av en ickeleverans. Avskyr det. De bästa ord jag älskar att höra ur min egen mun är “Det har jag redan tänkt på och gjort” när jag får en fråga om jag kan göra något. Det här är motsatsen.

Sedan är det småsaker med att få ihop partiets ekonomi efter valet. Eller rättare sagt redovisningen av den. Kassaflödet är under kontroll och kommer att fortsätta vara det, trots att vi backar en kvartsmille på valsedlarna. Budgeten ligger inte helt on target, men läget är under kontroll. Ingången till 2011 kommer att vara stabil. Men det är mycket småpill kring att få all redovisning i ordning, och dessutom är det dags att lägga budgetäskanden för hela ledningen och för mig att sammanställa alla funktioners äskanden till styrelsen att ta ställning till inför budgetläggandet 2011.

Mitt i allt detta haglar konferensinbjudningar in. Jag ska till Barcelona i nästa vecka och Köpenhamn i början av november. Därefter är det dimmigt. Har inte kapacitet att ha horisonten längre bort än så just nu (även om jag har bokningar ända bort i mars i kalendern). Det var snack om SVT Debatt ikväll, men det blir en annan person som tar det eftersom jag var i det programmet alldeles nyligen. Rätt tänkt. Imorgon är det avslutningen på #spectrial i hovrätten som tar hela dagen i anspråk.

Bara som en strönotering.

Snart har jag hittat alla tågbiljetter. Kanske.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Danne

  Varifrån kommer begreppet #spectrial och vad betyder det?! Vet att det är ett namn på Piratebay rättegången.

  //Danne

 2. Scary Devil Monastery

  “Spectator Trial”. Det hela syftar på Upphovsrättsindustrins i det närmaste farsartade försök att spela bort minsta tillstymmelse till fakta i en strid ström av upprepade lögner, överdrifter, och framför allt, då argumenten är svaga – överdramatisera.

  De har egentligen inget annat än “uppsåt till medhjälp” att gå på så då dränker de domstolen i irrelevanta detaljer i bulk och understryker varje mening med antingen ett försök att svartmåla försvararna eller göra känslomässiga utspel.

  Där TPB presenterar sina fakta kontrar motståndarsidan med en storvulen grekisk fars, och spelar teater för allt vad de är värda.

  Och det lyckades de ju med i tingsrätten, exempelvis.

 3. Johan

  Snarare: “Spectacle Trial” alltså att det är ett enda stort spektakel i rättegångsformat.

 4. Rick

  Sorry SDM men jag röstar på Johan här. 😉

Comments are closed.

arrow