Stepdown reason #5: Anna

Finally, Anna is my fifth reason out of five to step down from the position as party leader.

“During your travels, you will one day meet a tradesman more apt for your trade than yourself. When this happens, you have a choice: become the best at something else, or forever languish in knowing you’re second-rate jack of all trades.” — Oscar Wilde

I knew Anna was special in her very first blog post about pirate politics. At that point, I wanted her on the management team, and asked if we could meet over a cup of coffee. She wrote in a guest post here that it felt like a job interview. Still, after that point, she was on the management team, and shortly after that again, she was the deputy party leader.

I could go on and on here, but really, no point. Anna has proven herself beyond what anyone had expected in the capacity to take the party to the next level. While I had the capacity to take the party from nothing to here, another skill set is needed for the next stage.

This concludes my reasons for stepping down as party leader. The next post will (finally!) be about politics again.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Henrik Sundström

  Tack Rick för ditt pionjärsarbete!
  I historiens annaler (wikipedia 🙂 står för evigt inskrivet att det var du som skapade Piratpartiet!

 2. Elias.L

  Anna kan vara politiken catwoman men rick var superman 🙂

 3. Elias.L

  Anna might just become the the political cat-woman but Rick is still superman,
  pp really need a superman to fix this USA ass licking planet we inhabit

 4. Per Strömbäck

  Rick – jag skrev något snällt om dig idag. Mark this day!
  http://www.netopia.se/category/blogg/

  Per

 5. Putte

  Nu har alla de som klagade på Falkvinge fått som de vill. Så med Anna Troberg som partiledare kommer de interna bråken att försvinna? Right?

  Jag misstänker starkt att de interna bråkmakarna hade en agenda av att sabotera för PP och att de snart kommer att börja trolla igen. Var de i själva verket aktiva i andra partier, eller betalda av IPR-lobbyin? Vid minsta tecken på detta måste partistyrelsen ta i med hårdhandskarna och utesluta trollen. Annars kommer PP aldrig att få upp farten igen.

  1. Pelle

   Varken Anna eller Rick har rätt attityd för att nå ut. De gillar att prata med folk men kan inte nå ut. De känner till spelreglerna men kategoriskt vägrar vara med. Valresultatet var givet.

 6. Elias.L

  Jga håller med putte >:S

 7. Pelle

  Preaching to the choir doesn’t win votes.

Comments are closed.

arrow