Live: Carl Lundström svarar

Carl Lundström öppnar med att bestrida det faktum att driften av The Pirate Bay inte är kriminell. Det är tillåtet i svensk lag att göra något som kan användas för både lagliga och olagliga syften, t.ex. att sälja bilar.

Carl Lundström har vidare inte haft med sidan The Pirate Bay att göra över huvud taget. Hans företag och hans dotterföretag Rix/Port 80 har på marknadsmässiga villkor hyrt ut serverplats till företaget PRQ, där The Pirate Bay har stått. Han har haft 50-100 kunder som han behandlat på samma marknadsmässiga sätt.

Carl Lundström påpekar att åtalspunkten mot honom gäller “förberedelse till medverkan”. Eftersom det inte finns någon medverkan kan det inte heller finnas något förberedelsebrott.

Lika lite som en bil är ett brottsverktyg, är en fildelningstjänst det.

Sammanfattningsvis anser försvarssidan att det här åtalet ett försök att kriminalisera en viss metod, en viss teknikanvändning. Det är inte kriminellt att använda viss teknik.

Carl Lundström fortsätter med att säga att åklagaren inte har gjort sitt jobb och säger att gärningsbeskrivningen inte är komplett. Detaljer kommer.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Daniel

  Bestrider han att driften av The Pirate Bay INTE är kriminell??? 🙂

 2. Hans J

  Självklart!

  Han hävdar att han levererat bandbredd och ström och fått betalt för detta! Det är det hans företag sysslar med!

 3. Björn Felten

  Nejdå Hans, Daniels falköga har sett alldeles rätt. CL bestrider naturligtvis ATT den är kriminell. Felskrivet där alltså…

 4. Hans J

  @Björn:

  HeHe.. ett “INTE” för mycket där!

 5. Klara

  Jag gillar TPB-gänget på alla sätt, UTOM att de samarbetar med rasisten Carl Lundström. Det är fruktansvärt pinsamt och gör att jag inte kan stå bakom dem helt.

 6. nef

  @ Klara
  Guilt by Association är inget bra sätt att argumentera på. Gillar du inte Carl Lundströms åsikter och handlingar så är det just Carl Lundströms åsikter och handlingar du bör kritisera – inte de personer som finns i hans bekantskapskrets.

  Sen så måsta jag faktiskt (även om det här är OT) fråga dig hur du kommit fram till att sätta epitetet “rasisten” på Calle?

 7. rasmus

  vad jag förstått så samarbetar de inte lägre med CL? jag trodde det bara var i början, inte nu längre… men jag kan ha fel…

 8. Klara

  Helt rätt, men jag kritiserar ändå TPB-gängets omdöme för att de väljer att samarbeta med honom. I övrigt gillar jag dem skarpt som sagt.

  Calle har enligt wikiP gett bidrag till ND, var medlem och finansiär till Framstegspartiet, varit medlem i Ny Demokrati och var med i “kuppen” mot Skattebetalarnas förening. Han har även ”beställt nazistiskt och revisionistisk material av vit-maktbolag” samt involverad i det rasistiska Bevara Sverige Svenskt enligt Expo. Calle greps dessutom i samband med en attack på invandrare i Gamla Stan.

  Klar rasist tycker jag.
  Har du bevis för att han nu inte är det så blir jag självklart bara glad, alla kan ändra sig.

 9. toxicc

  @klara
  inte för att hoppa på dig eller nått, alla har rätt till en åsikt.

  jag antar att du inte gillar bert kalssom oxå?

 10. William

  Carl resonerar riktigt, även om din formulering kanske är lite korthugget klumpig. Ja, det är tillåtet att tillverka knivar, även om man är fullt medveten om att knivar kan användas för att mörda folk – för att ta en liknelse. TPB kan användas för helt legitima syften, precis som alla andra verktyg som kan användas för att kopiera verk.

 11. nelien

  @toxicc: Självklart har alla rätt till egen åsikt, men när åsikten blir våldscentrerad och går ut över andra människor (t.ex. Chilenaren och Amerikanen i Gamla Stan fallet) så tycker jag att den åsikten får han stoppa upp någonstans.

  Jag håller med Klara här, TPB hade kunnat haft bättre omdömme i valet av sammarbete/server-resurse eller vad nu CL hjälpte TPB med, även om det enbart var i helt professionellt syfte.

 12. Klara

  @ toxicc

  Bert kalsson bryr jag mig inte mycket om, han verkar mest skälla ut idol-wannabes på tv vilket han gärna får göra. Har inte hört något om att han har stött rasistiska organisationer eller misshandlat någon de senaste åren, upplys mig gärna om jag missat det.

Comments are closed.

arrow