Live: Eftersnack

Ett gäng pirater sitter på Il Caffé på kungsholmen och eftersnackar. Humöret är väldigt gott. En TV-kamera rullar från ett par frilansande personer som verkligen visade framfötterna och fick med eftersnacket och det goda humöret här där vi sitter på caféet.

Peter Sunde får ett erbjudande från TV4 att vara med i direktsänd debatt imorgon kväll.

“Absolut!”, säger Peter. “Om de kan absolut garantera att det är direktsändning. Men jag kommer ju inte att prata om det här [som de vill debattera].”

Christian Engström, som har varit nämndeman, kommenterar:

— Det här är fascinerande! Roswall har alltså lagt ner halva åtalet efter en dag bara efter att hört sig själv formulera åtalspunkterna och insett att de inte håller. Försvaret har inte ens börjat ännu. Man tycker att han åtminstone kunde övat framför en spegel hemma och läst upp åtalspunkterna, och sett om han kunde övertyga sig själv?

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Råkan Hoswall

  Alla mina fäns där ute på Fejsbock har nu en så kallad pejsh där man kan bli ett fän.

 2. Marcus Hallin

  Ja, det är ganska fascinerande, men jag hoppas killarna på TPB överlever, vilket de onekligen ser ut att göra. Vi får se hur skadeståndskraven kommer formulera sig, men det känns som att de har fått mycket av bara dessa två dagar. Ser med spänning vidare på morgondagen. Mycket bra uppdaterat och skrivet, Rick. Mina donationer går i alla fall någonvart bra ;D

 3. pv2b

  Om man vill komma till IRC-kanalen utan att installera en IRC-klient räcker det att gå hit: http://widget.mibbit.com/?server=irc.efnet.org&channel=%23spectrial&noServerNotices=true&noServerMotd=true&autoConnect=true

 4. Ung Pirat

  Jag tror rättegången klarar sig bra utan Allas vår Rick i nån dag, vad vi behöver nu är någon som uppmärksammar riksdagen om IPRED.

 5. Johan Öbrell

  Absolut, vi får inte låta IPRED glida under radarn nu. (vilket förmodligen är planen från regeringen med tanke på FRA)

 6. Zelli

  En rättsskandal!

  Zellis senaste bloggpost: Följ tennisen live

 7. J

  Haha, IPRED klubbades ju redan, nu när sossarna också sa ja.

 8. Stoffe

  Jag tror inte Roswall nånsin egentligen velat göra hela den här grejen.

  Hela upplägget yder klart på att det här från start till mål varit beställningsjobb via ministrar – ministerstyre – med ingredienser som utpressning av främmande stat och mutor.

 9. Det mest subversiva rummet norr om Afghanistan

  […] och ett gäng Kopimister tillsammans med Anakata och Brokep. Vid bordet bredvid hittar jag Rick Falkvinge och Christian Engström och ett gäng andra aktiva […]

 10. Mikael Persson

  Det är mycket som rör på sig i Norrköping nu. Finns många som träffas i diskuterar denna rättegången.

  Helt kort blev jag idag uppringd av lokal media, trots att jag inte är aktiv inom PP. Är ju medlem i ett annat parti idag.

  Mikael Perssons senaste bloggpost: Strutsliknande beteende från AF

 11. Dagens Spectrial « JohanWigmo

  […] Lyssnade återigen på större delen av rättegången, och åklagare Roswall är fortfarande lika komisk. Det började med att de gav upp halva fallet, påståendet om att TPB sysslar med exemplarframställning av upphovsrättsskyddat material. Vad hände där liksom? Hur många år har de inte förberett sig, och så ger de upp efter tolv timmar. Försvararna hade inte ens börjat försvara sig! – Det här är fascinerande! Roswall har alltså lagt ner halva åtalet efter en dag bara efter at… […]

 12. Dagens Spectrial

  […] Lyssnade återigen på större delen av rättegången, och åklagare Roswall är fortfarande lika komisk. Det började med att de gav upp halva fallet, påståendet om att TPB sysslar med exemplarframställning av upphovsrättsskyddat material. Vad hände där liksom? Hur många år har de inte förberett sig, och så ger de upp efter tolv timmar. Försvararna hade inte ens börjat försvara sig! – Det här är fascinerande! Roswall har alltså lagt ner halva åtalet efter en dag bara efter at… […]

Comments are closed.

arrow