Live: Danowsky pekar på TPBs statistik

Danowsky pratar om “räkneverk för nedladdningar” för musiken, och lägger det till grund för skadeståndsanspråken. “…är baserat på det av Pirate Bay uppgivna antalet nedladdningar. Dessa siffror är det bästa vi har för att kunna beräkna effekten av tillgängliggörandet.”

Med det missar han åtminstone två saker:

Varje nedladdad torrent innebär inte att torrenten används.

Intressantare: ett av Statens Kriminaltekniska Laboratoriums konstaterande i förundersökningen var att just statistikkoden på The Pirate Bay räknade fel.

“Vad ska man då sätta för siffra på skadeståndet? Den uteblivna vinsten, som skivbolaget skulle ha erhållit i genomsnitt, vid en legal nedladdning.  Legala tjänster fanns vid den här tidpunkten, och då kostade det i genomsnitt tio euro. Av detta erhåller skivbolaget sex och femtio.”

Varje nedladdning är en utebliven fullprisförsäljning, argumenterar Danowsky. Självmål igen.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. The Pirate Bay Trial - day 3 « The Purple Flagship

    […] Danowsky argues as follows: […]

Comments are closed.

arrow