Live: Försvaret dissar åklagaren

Åklagaren hävdar att den modifierade gärningsbeskrivningen var en “justering” av åtalet, inte en nedläggning av vissa åtalspunkter. Försvaret säger, i ett ganska dissigt tonfall, att de inte håller med om att det var en justering, och ska återkomma till det.

Ljudet av papper som bläddras i.

Rätten frågar om någon (i Lobbyn) är intresserad av att överta den delen av åtalet, ifall det inte är en justering. Åklagaren säger att de kanske behöver en paus för att diskutera frågan.

Tio minuter in i dagen, och de behöver en paus! Hur kan de inte ha diskuterat det här?

Det blir ingen paus. Nu blir det Lobbyn som lägger fram sina skadeståndsanspråk.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. scaber nestor

    ifpi är förberedda iaf, de hävdade ju prescis att skadeståndskravet är oberoende av utfallet i straffrättsfallet.

  2. Bra dag idag « Bitchslap Barbie

    […] har de åtalade fått öppna munnen lite också, och jag har kommit fram till att jag nog gillar Falkvinges liverapportering bäst ändå, fast jag har ingen motivering egentligen, mer än att de […]

  3. ThePirate Bay Trial - day 3 « The Purple Flagship

    […] continues to deliver. This morning he was claiming that the amended charge sheet was merely a small adjustment(sv) and should not be seen as the prosecution dropping the charges. The court requests to know if […]

Comments are closed.

arrow