Live: Ponténs skadeståndsanspråk

Ponténs, som alltså företräder svensk film och spelindustrin, baserar sitt skadeståndsyrkande på ett annat sätt än skivindustrilobbyn.

Pontén argumenterar inte sitt skadeståndsanspråk utifrån utebliven fullprisförsäljning gånger en smäll-på-fingrarna-multiplikator, utan räknar i stället utifrån vad de hade tagit betalt av en site som hade visat filmer med deras licensvillkor. I allt väsentligt låter det alltså om om de vill ha betalt i efterhand som om TPB var en i-lobbyns-ögon-acceptabel sajt. Pontén använder ordet “laglig” i stället för i-lobbyns-ögon-acceptabel, men det är ju just lagligheten som rättssalen ska avgöra, så den formuleringen är att föregripa rättens utslag.

Pontén går vidare och pratar om goodwillförluster i samband med att filmerna har lagts fram “i forum där rättighetsinnehavarna hånats”, vilket han också vill väga in i skadeståndet. “Filmerna har funnits i sammanhang där det varit [reklam för] sexuella tjänster.” Okej, The Pirate Bay säljer… sexuella tjänster? @brokep kommenterade också det.

Rasmus Ramsted, VD för Svensk Filmindustri, har sänt över ett uttalande (ljud av papper som delas ut). Han ska vittna senare under rättegången.

Med det är Pontén klar. Nu förmiddags kaffepaus, och därefter Monique Wadsted.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Sven

  Det där med goodwillförluster är ju bara dumheter. De enda som gör att de förlorar goodwill är ju de själva när de drar tpb inför rätta.

 2. Nordh

  Hur kan man dubbla kostnader för att håna någon?

 3. kent

  Teoretiskt skulle de(målsäganden/lobbyn) kunna laddat ner torrentfilen 10.00000 ggr för o få mer skadestånd.

  Torrentnedladdning != (inte elikamed) nedladdning av film/musik

 4. […] höll ett kort anförande innan fikapausen, men andra har redan sammanfattat det lilla han sa, så jag låter bli upprepa mig, annat än att sammanfatta […]

 5. Anders Troberg

  Sexuella tjänster?

  No offence, TPB-crew, men de grabbarna skulle inte tjäna några större pengar på att sälja sexuella tjänster. De är inte direkt fotomodeller…

 6. The Pirate Bay Trial - day 3 « The Purple Flagship

  […] argues as […]

Comments are closed.

arrow