Live: Wadsted fortsätter

Jag håller med Christian, som sitter inne i rättssalen, om att den här statistikrabblingen är extremt tråkig att lyssna på. Med ojämna mellanrum dyker det upp små guldklimpar.

— Vid den här tidpunkten fanns filmen inte att köpa i handeln. Det är därför frågan om en förhandsvisningslicens, säger Wadsted.

Ja, i gammellobbyns värld, kanske. Inte i våran.

Det är intressant att Wadsted pratar om att de har drivit mycket trafik till TPB, och därmed haft möjlighet att få stora annonsintäkter. Det verkar som om hon har gjort någon teoretisk modell av hur mycket pengar de egentligen har tjänat, baserat på att de är en av världens 100 mest besökta websites.

— Det är också så att vid den här tiden såldes det ingen film utan DRM, som är en slags kopieringsskydd. Från The Pirate Bay har man i stället fått film utan denna kryptering.

Ja, kanske för att alla hatar DRM? Det är inte svårt att konkurrera med gratis, om man bara ger kunderna vad de vill ha.

Läs det sammanlagda flöder av livebloggare på live.piratpartiet.se. Missa inte heller Oscars sågning av skivindustrins, och nu Wadsteds, skadeståndsmatematik.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

  Vem är Monique Wadsted? Heter inte den där advokaten Wasted i efternamn?

 2. Tor

  Jag tror att ordet Wadsted först använde för att beskriva DRM-fri var “kopieringsfri”. Litet humor att höra det komma ur hennes mun… 🙂

 3. Jonas B.

  Hon borde inte få komma undan med att kalla DRM för “kopieringsskydd”. En kopieringsskyddad film vore ju tämligen meningslös då den inte skulle gå att kopiera till skärmen för att titta på den.

  Snarare betyder det “idiotformat som ingen vill ha (och som vi har/får juridiska möjligheter att kontrollera)”.

 4. Patrik

  Huvudet på spiken! ALLA hatar DRM (förutom skiv/filmbolagen).

 5. rasmus

  och även skiv/filmbolagen borde hata DRM, om de bara hade funderat lite extra. En stor anledning till att man inte vill köpa musik och filmer är ju faktiskt för att de inte fungerar ordentligt, pga DRM…

 6. RikMatts

  När hon talar om “förhandsvisningslicens” (hon syftar gissningsvis på det instrument för dominans som maffian kallar “regionalisering”) är det förstås menat som en avsiktlig provokation.

  Jag hoppas alla håller sig lugna, för jag misstänker att Pontén och Wadstedt kommer att försöka spela “offer-kortet” nu, om att de blir hotade bla bla bla.

 7. The Pirate Bay Trial - day 3 « The Purple Flagship

  […] argues as […]

 8. RikMatts

  Jahaja, bara några minuter efter mitt inlägg ovan blir alltså antipiratataktörerna hotade med lynchning på ifpi:s hackade sida.

  Men Farbror Blå har ingenting för att knacka på min dörr, för det hela är en ren slump. Jag vet ingenting.

 9. Bra dag idag « Bitchslap Barbie

  […] fått öppna munnen lite också, och jag har kommit fram till att jag nog gillar Falkvinges liverapportering bäst ändå, fast jag har ingen motivering egentligen, mer än att de är de mest lättlästa – […]

Comments are closed.

arrow