Live: Carl Lundström fortsätter

Carl Lundströms advokat, som igår kom med det redan världsberömda “King Kong Defense”, går nu igenom en tidslinje om när datorer och annat köpts in.

Att datorer köpts och sålts av Rix Telecom / Port 80, vilket är vad åklagaren visat, är helt enkelt inte på något sätt anmärkningsvärt eftersom det var en stor del av verksamheten – flera datorer i veckan.

När Fredrik Neij fick arbete Rix Telecom, vilket han fick för att han var en duktig tekniker, så fick han något lägre lön än marknadsmässig lön, mot att Fredrik fick ha sina egna servrar i lokalen. (Min anm: det är inte en ovanlig deal inom IT.)

Advokatens röst är saklig och stringent, men han kunde dominerat rummet bättre. Hade han höjt rösten lite bättre så hade han haft en närvaro i rättegångssalen, vilket han inte har nu — hans röst hörs, men närvaron känns inte.

Nämndemännen sitter alla och tittar ner i bordet och läser papper. Lundströms advokat läser innantill från papper. Advokaten vänder blad. “Sidan 8.” Alla nämndemännen vänder blad. Två av dem har laptops av vad som verkar vara förrförra årets modell, två andra inga alls men däremot högvis med papper. Rättens ordförande ser väldigt skärpt och koncentrerad ut; han sitter med en penna och för ständiga anteckningar i ordnade högar med papper framför sig.

Peter och Fredrik sitter med papper; de verkar följa med i berättandet. På bordet framför står en halvdrucken flaska cola. Gottfrid sitter högkoncentrerad med en laptop av nyare snitt och ser ut att vara någon helt annan stans.

Lundströms advokat fortsätter att bemöta åklagarens sakframställan. “Sidan 13″… Carl Lundström själv sitter i prydlig kostym och slips, något han absolut inte delar med de andra åtalade, och tittar med en tom blick framför sig som mest andas av matthet och irritation över att behöva vara i rättegång i stället för att vara hemma och leda sina företag.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Johan

    Känns som att Lundströms advokat framställan inte påverkar Lundströms situation till det positiva? Eller är det bara jag som får den uppfattningen?

  2. Nordh

    Haha, jag trodde det var någon på åklagar-sidan först när jag började lyssna mitt i. Men jag tror han visar på att Carl haft samvetskval över det hela och försökt att få till att servers flyttas till ett “lagligt” land ifall Sverige gör TPB olagligt. Men känns inte som om han gör ett bra jobb att försöka säga att Carl inte har något med TPB att göra.

Comments are closed.

arrow