Live: Lobbyn tar över

Efter ett långt förhör med Brokep tar rätten en kvarts paus. Efter det kommer Lobbyn att ta över förhöret med Peter. Roswall fortsätter att prata om det hela som om det vore ett företag, som om inget av det som sagts har gått in.

– Var den här personen anställd av Pirate Bay?

Både “anställd” och “av Pirate Bay” är koncept som inte existerar i det här sammanhanget. Ändå fortsätter åklagaren, gång på gång på gång. Jag tror att han är så övertygad av sin egen hönsgård-av-fjäder-historia att han bara försöker få någon att försäga sig och få det bekräftat.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Pooya

  Visst fungerar Wikipedia ungefär på samma sätt? Det är användarna som skapar, ändrar, förbättrar och redigerar. Varför är det så svårt att först?

 2. pettsson

  Det existerar verkligen inte för åklagarna att någon kan vara så ideologiskt eller tekniskt övertygad om något att man inte kräver någon betalning för det. De griper efter halmstrån när de hela tiden pressar på med alla “bolag”.

  pettssons senaste bloggpost: Hemmaserver crackad

 3. Magnus H

  Tror inte att Roswall i grunden är särskilt övertygad, utan snarare ännu en bricka i spelet. Minns vad han sa 30/11 2005, alltså ett halvår innan tillslaget mot tpb: “Ansvar för medhjälp förutsätter att det bevisas att ett huvudbrott har begåtts. Enligt min uppfattning går det inte att få en domstol att fälla till ansvar för medhjälp om man måste anta (gissa) att ett huvudbrott begåtts av någon”.

  Däremot har du nog rätt i att han hoppas att någon ska försäga sig och bekräfta hans påståenden. Men det är väl praxis inom förhörsteknik, och inget unikt för den här rättegången?

Comments are closed.

arrow