Öppet brev till John Kennedy, IFPI

Det här gjorde min kväll — Pirate Bay-gänget har satt ihop ett öppet brev till John Kennedy, chefen för skivbolagslobbyn, där de föreslår ett fredsavtal.

UPPDATERAT: Ett ord som snappades upp direkt ur brevet, som var vackrast på länge, var “Internetional”. Det funkar på svenska också. “Internetionellt.”

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. AH

  men lol.

  Guld!

 2. Marcin

  Om du vill ha fler fina ord ska du förstås läsa vår bok!

  Marcins senaste bloggpost: Nu är boken här!

 3. Rug

  Visst, kul, men totalt onödigt. Kan inte tänka mig att det en sådan här uppkäftig attityd får många pluspoäng hos tex media.

 4. Paingel

  Kom just på en fruktansvärd tanke.

  Kom just på en fruktansvärd insikt. Denna rättegång håller på att bli ett fiasko för medborgarna.

  Tydligt och klart är det att målsägande fumlar kraftigt med sin bevisning. Jag skulle inte vilja vara advokat och lägga fram sådana “bevis” de har gjort idag. Problemet som jag har upptäckt är dock att trots killarna på the Piratebay kommer att gå fria, det är jag helt övertygade om att de kommer att göra, så inriktas hela målet på att det är användarna som gör olagligheten. Visst, det är inget fel med detta, men slutsatsen, om man ser till den större bilden, är att IFPI och pojkarna har en win-win situation på händerna.

  Om de förlorar åtalet, vilket de antagligen kommer att göra med bravur, så blir skulden på användarna som laddar upp allt material eller som står som seeders/leechers så kommer IFPI och gänget att ha ett domstolsbeslut bakom ryggen när de kräver ut IP adresser från vanliga dödliga efter denna underbara dag som IPRED tillkännages.
  Om de vinner åtalet, vilket är dock mindre troligt, så har de ett domstolsbeslut bakom ryggen när de går till alla ISPs för att kräva att de stänger ner torrent siter. WIN-WIN…

  Eftersom en person som jobbat i 15 år på IFPI, är advokat och har som jobb att dagligen samla bevis mot piratkopiering så känns det ganska så lamt att komma till en rättegång av denna kaliber med skärmdumpar. Någonting är fel, och att han beskrev sitt arbete själv, har skulle föreställa en vanlig användare, trots han använde uttrycket “configa”(när han ska besriva vad det är man ser på skärmdumpen och vad som står vart, så “kan man säkert configa det annorlunda”), vanliga användare har ingen aning om vad det betyder.

  Piratpartiet och the Piratebay hade rätt att detta skulle vara ett skådespel, en teater, men de hade ingen aning om hur rätt de hadde. De är själva marionetter i ett skådespel iscensatt av en av världens mest inflytelserika brascher.

 5. Paingel

  Hmm, försvann mitt inlägg eller behöver det godkännas? Om det behöver det så kan ni ta bort detta.
  Så detta är mest en testkommentar, återkommer med det riktiga inlägget…

 6. Marcin

  Rug: Don’t love the media, be the media.

  Marcins senaste bloggpost: Nu är boken här!

 7. Marcus

  Paingel, det ändrar ingenting. Om någon döms för medhjälp till brott försvinner inte åtalet mot huvudbrottslingen såattsäga.

  Användarna är de som utför brottet, och det vet alla redan.

 8. Patrik

  Instämmer med Marcus, alla vet redan att det är användaren som utför brottet.

  Paingel kan ändå vara inne på rätt spår, det är möjligt att IFPI & co *vill* förlora den här rättegången för att få en förevändning att skapa mer restriktiv lagstiftning vad gäller Internet så att man kan komma åt alla dessa elaka pirater.

  Det känns ju helt otroligt att de skulle vänta sig en fällande dom om de inte har kommit fram med starkare bevisning än så här, efter flera års förberedelser!

 9. narnigrin

  Vad sägs om internätionellt? Med ä:et blir det nästan lite motsägelsefullt på ett trevligt sätt.

  Jag skrattade så jag grät när jag läste brevet till John Kennedy, men jag instämmer samtidigt med tidigare kommentatörer om att det inte precis kommer att förbättra medias bild av oss. Å andra (tredje?) sidan är det jäkligt irriterande att vi skall behöva tänka på vår image nu helt plötsligt, och att vad en grupp pirater skriver skall påverka huruvida resten av oss är att betraktas som rumsrena eller inte.

  När allt kommer omkring är det kanske bäst att bara skratta så man gråter, och sedan låta det vara med det.

 10. Ignyte

  Roligt, men fullständigt onödig provokation och angränsande till smaklöst tyvärr. Men men, om Pirate Bay vill bli komiker är de på rätt spår iaf.

 11. Professorn

  @pug

  åh nej, tänk på den hypotetiska kvantifierade internetstörningseffekten då, tänk på barnen!

 12. Thomas Tvivlaren

  Med all respekt så har jag haft “Internetionellt” som underrubrik på min egen nätlya sedan 2006 (om jag inte minns fel).

  Thomas Tvivlarens senaste bloggpost: Tvivlaren tackar och bockar

Comments are closed.

arrow