Blommor och choklad för 25.000:- 40.000:-

Ingen verkar ha missat att Roger Wallis fullständigt krossade skivbolagens fantasier i dagens vittnesmål om The Pirate Bay. Han avslutade sitt vittnesmål med att säga att han visserligen inte ville ha ersättning för vittnesmålet, men att de gärna fick skicka blommor till hans fru.

Gissa vad som händer när tusentals människor som följer målet hör det budskapet, efter att ha hört Lobbyn blivit så strimlade och förnedrade på sitt eget spel?

Kanalen #wallisflowers dök omedelbart upp på både Twitter och IRC-nät. Som vanligt när det är svärmar, så samlas människor kring en idé; alla som stödjer idén hittar inte till alla svärmar. Men en av svärmarna är en sajt där man kan skriva vad man skickade till Roger Wallis, som sattes upp i raketfart. I skrivande stund har många olika människor skickat choklad och blommor för sammanlagt tjugofemtusen kronor till honom och hans fru.

Och då är ändå bara de i svärmarna som råkat snubbla över just den websidan medräknade i den summan.

UPPDATERAT: Fyrtiotusen kronor, nu (kl 22 på torsdagkvällen).

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Daniel A

  Ja, sprider inte det ett leende på ens läppar gör ingenting det.
  Som det gamla uttrycket säger: “Äras skall den som äras bör” och sällan har det väl stämt bättre än idag!

  /Daniel

 2. libben

  Kul att det belyses i media. Efter att vi startat kanalen på efnet så fick vi ganska omgående upp en sida tack var Koltroll. Under tiden sidan höll på att byggas så bestämde vi oss för vilken adress och ungefär vad som borde skickas.

  Jag var sen i kontakt med två affärer som har fått de flesta ordrarna, troligen dimper det ner några från någon euroflorist, nallebudet och chokladbudet & även någon whiskey bud.

  Men på blomstersidan ser det ut som att vi har en siffra runt minst 140 ordrar som är allt från rosor till solitärer och buketter med mera.

  Det var en väldigt skoj eftermiddag att försöka komponerar ihop allt och se hur allt eskalerade.

  Om nu Roger Wallis själv skulle läsa detta så förstår vi att de omöjligt kan ha allt hemma på något smidigt sätt, därför får de göra vad de själv tycker är lämpligt med allt de får.

 3. Ko-smos

  Och det från generation gratis som aldrig skulle få för sig att betala för något.

 4. .John

  Det här är hysteriskt roligt faktiskt.
  Käre Mr Wallis anade nog aldrig vad det lilla oskyldiga skämtet skulle resultera i.

  Bra jobbat alla!

 5. SB

  Ca 50 minuter senare är det uppe i över 28500:-.

 6. Oleg

  Lite synd bara att såna här saker inte verkar kunna fungera omvänt också, att skapa rent fysiska konsekvenser mot de dumma. Vi kommer ihåg bloggbävningen och hur många mail som strömmade in till riksdagen, som fick deras mailservrar att digna under belastningen. Tänk om alla dessa mail istället hade varit brev som måste bäras ut, sprättas upp, diarieföras osv.. eller ännu hellre paket. FRA-lagen hade inte gått igenom då, de hade nämligen fortfarande sysslat med att hantera långtradarlassen med post. Då hade saken inte benämts “bloggbävning”, då hade det kallats för tidernas absolut värsta folkstorm alla kategorier, mest troligt i storleksordningen att regeringen hade avgått.

 7. Mia

  “” Och det från generation gratis som aldrig skulle få för sig att betala för något.””

  Jodå, jag skulle gärna betala en flygbiljett till dig (enkel resa. Då skulle du kunna åka och hälsa på “generation bakåtsträvare”.
  Kanske trivs du så bra att du stannar kvar.

 8. serenity

  Mia: Ehm, nu missuppfattade du nog hans(?) budskap en aning… 🙂
  “De” påstår ju att pirater inte betalar för nåt. Detta är motbevis. Underbart sådant!

 9. Jonne

  @Mia: Jag Tror att den kommentaren var ironisk.

 10. Carl

  Det var det väschta! Men pix or it didn’t happen 🙂

  @Oleg: http://tgiokdi.blogspot.com/2006/01/punch-to-faceover-tcpip.html 🙂

 11. Andreas

  Utmärkt! Roger Wallis är bäst!

 12. Stefan

  Nu kanske försvaret ska dra ut på det?

  http://svt.se/svttext/web/pages/150.html

 13. Wizta

  Detta är väl en blombävning då kan jag tro:-)

 14. E-mannen

  Är det BARA jag som tycker att han gaggade på värre än vad åklagar-sidans vittnen gjorde?
  Visst sa han bra saker men som nämndeman/domare skulle jag bli väldigt irriterande på att han, i det flesta fall, bara rabblade på och knappt svarade på frågorna.

  Hans gaggande framstår som oseriöst och kan nog skada “vår” sida skulle jag tro. (men andemeningen var ju bra och om den hördes så hurra hurra!)

 15. Roger Wallis sparkar röfv! « :: Socialgrupp3 ::

  […] den karln, han levererade bra i kategorin “svar på tal” i TPB-rättegången idag – tydligen var jag inte ensam om att tycka detta. Målsägandesidan verkar ha torskat på att att pressa Wallis, men jag undrar om man bara inte kan […]

 16. David

  Det har passerat 30000, och jag undrar om det inte är dags att sluta nu. De stackarna måste ju drunkna i blommor…

  Davids senaste bloggpost: Nedladdning

 17. Fredrik

  En bra ide vore att skicka blommor till antipiratbyrån för deras dåliga åtal!

 18. När argumenten tar slut … « Soundness in an soundless world

  […] skickade till sin hustru. Eftersom Internäten står på Rogers sida mot Danowsky så blev det inte bara en bukett, utan i skrivande stund inte mindre än 129 presenter till ett värde av över 34 000 kr! […]

 19. Anders Forsman

  Det är såå nice 😉

 20. Ignyte

  Passerade just 35 000 http://yodo.se/wallis/

 21. Erik

  Jag verkar ha missat det, och när jag försöker googla mig fram till vad som har hänt hittar jag bara annat folk som hyllar honom utan att förklara varför.

  Var kan jag lyssna på hans vittnesmål?

 22. Ignyte
 23. Det är vackert, det är det. « Bitchslap Barbie

  […] leave a comment » Idag har varit en sån där dag. Jag är otroligt stolt över mina fellow pirater som dels bordar piratskeppet en masse nu (11142 just nu) och dels gör sånt här. […]

 24. Varför misslyckades stoppet av FRA och IPRED?

  […] som gläds idag är Rick Falkvinge efter att ha hört Roger Wallis i rättegången. Skönt att det finns de som vågar träda […]

 25. Jag vet inte hur ni känner… | Ola Skoog

  […] …men det här gör i alla fall mig gråtfärdig (25 000 kronor! Hallå, 25 000!. […]

 26. Daniel

  Man kanske skulle börja skicka riktigt ruttna, fula, torra, vissna och taggiga buketter till alla som gjort dåliga saker, typ röstat igenom IPRED och sånt? Men det är klart, det har vi väl knappast råd med…

 27. En man som förstår de nya medierna « Tomas sida

  […] som opartisk). Hans korta kommentar om att man gärna fick skicka blommor till hans fu gav oerhörd respons. Till och med gammelmedia snappade upp det […]

 28. Erik

  Cesa: Tackar!

 29. sir_a

  http://yodo.se/wallis/ har gått ner nu… så jag kunde inte registrera min blomma 🙁 Hörde att de inte hade vaser så det räckte så jag skickade med en sån också 😉

 30. Hampus

  Roger Wallis, en SANN forskare, en gigant bland giganter, underbart att bekräfta att seriösa forskare finns.

  Hampuss senaste bloggpost: Piratpartiet till EU-parlamentet

 31. I hell-mans v

  […] Sundberg1, Sundberg2, Spectrial, Calandrella, Piratpartisten, Troberg, Engstr

 32. AcesHigh

  Jag blev riktigt förbannad, när jag lyssnade på hur Danowsky och hur dem i sin desperation är tvungna att ifrågasätta hans status som professor för att ens ha en chans…

 33. Tobias

  Här är en bra kommentar där man verkligen kan se att vi inte är ensamma i sverige:

  http://twitter.com/spectrial/statuses/1253940862

 34. […] Rick Falkvinge: “Voteringslistorna för Privatpolislagen“, Rick Falkvinge: “Blommor och choklad för 25 000 40 000“, Oskar Swartz: “Globala digitala hälare“, Rick Falkvinge: […]

 35. jlund

  Vad finns det mer än blommor, choklad och nallar som man kan skicka? För framtida gåvostormar så kan man väl även tänka på presentkort av de olika slag. Jo, de kommer inte fram samma dag men kan ju göras ganska personliga.
  Hittade http://www.presentkorttorget.se/

 36. David

  “Görel Wallis säger att hon inte har tillräckligt många vaser för buketterna. Paret bor på ett seniorboende och de kommer att dela med sig av blommorna till sina grannar.”

  Fildelning, blomdelning. Mys?

  Davids senaste bloggpost: Nedladdning

 37. Näthat | Basic personligt

  […] det är verkligen jobbigt med allt det här näthatet överallt. Det är uppenbarligen en hård och ondskefull värld där ute på the interwebz. Tur att Beatrice Ask och “andra […]

 38. Kommentar överflödig « amix music

  […] fru. Bloggvärlden fångade upp det här och i går kväll hade det skickats blommor och choklad för över 25.000 kr. Roligt när små idéer växer via internet och blir något […]

 39. Rick

  Wallis for president! Det var fullständigt fantastiskt. Ni hörde visst när han betraktade Danowsky och sa ‘god help Sweden’? Att han avslöjade dem som hycklare – det var fantastiskt! Hej Roger! Vill du bli KUNG kanske! Jag har haft bättre dagar kanske men det är svårt att minnas dem just nu! Fantastiskt!

  Ricks senaste bloggpost: News: TPB: Wallis for President

 40. Rick

  Jag måste säga att jag är speciellt glad för Görel som lidit så mycket av det hela. Tack vare insatser från Ponten och de andra. Just den här bilden gör mig glad.

  http://yodo.se/wallis/img/blommor3.jpg

  Ricks senaste bloggpost: News: TPB: Wallis for President

 41. Rick

  Danowsky är direkt vidrig.

  Ricks senaste bloggpost: News: TPB: Wallis for President

 42. Rick

  E-mannen: han är typisk forskningsmänniska. Han vet att det inte finns enkla svar. Han är dessutom pensionerad. Give him a chance. Cut him some slack. Han gjorde en enormt bra insats! Han talade sanning rakt genom!

  Ricks senaste bloggpost: News: TPB: Wallis for President

 43. Jerker Montelius

  Jag undrar hur många buketter John Kennedy fick efter sitt “vittnesmål”

 44. kenny_lex

  Ja se alla dessa snåla fildelare som inte vill betala för nått 🙂

 45. Vad tycker Gud om fildelning? « infallsvinkel

  […] – Falkvinge – Christian Engström – Calandrella – Opassande – Copyriot – Copy me happy – Blogge Bloggelito – […]

 46. Birch » Blog Archive » Radiotipset

  […] som levt under en sten den senaste tiden: Roger Wallis var vittnet i Pirate Bay-rättegången som fullständigt krossade skivbolagens fantasier. (Det var en av de stunder rätten sov – hade de varit vakna så hade de inte dömt som de […]

Comments are closed.

arrow