Live: Åklagaren – Peter är chef

Åklagaren visar återigen att han inte förstår deltagarkultur.

“Det har framkommit att Oded Daniel kontaktar Peter Sunde för att han ska sparka på Gottfrid och Peter. Av detta framgår tydligt att Peter Sunde är den som har ansvaret för verksamheten i Sverige.”

Så hade det varit i ett gammalt företag. Är det verkligen så totalt otänkbart att en organisation idag kan fungera annorlunda, och fungera bättre?

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Dan Eriksson

  Första julli!

  Sorry, jag var tvungen. Är lite trött på hans ordval att “allt är naturligtvis uppenbart”. Bara för att man rabblar att man kan flyga om och om igen betyder inte att man någonsin kommer att kunna flyga…

 2. Joel

  Det är ju uppenbart att dom ska fällas, dom har ju varit inblandade i en hemsida som heter PIRATEbay, dom måste ju vara skyldiga…

 3. Ignyte

  Nån borde anmäla Sid Meier.. han har ju gjort ett spel som heter Pirates. Det måste ju vara olagligt.

 4. Erik M, vän av oordning

  Vill bara påpeka att det inte finns någon motsättning mellan en informell struktur och att det skulle finnas ledare. Se om du kan pajratbäja artikeln “the role of leadership in emergent, self-organization” av Plowman et al. Från Leadership Quarterly Volume 18 Issue 4, Augusti 2007. Alltså denna: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6W5N-4NYJS0P-1&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=a3d29a1d458e3aa7f98461ac99ac32ba

 5. Hans J

  Erik:

  Menade du denna artikeln?

  The role of leadership in emergent, self-organization

  Intressanta grejer, men de där “murvlarna” på DN kan nog inte läsa engelska.

 6. Erik M, vän av oordning

  Just precis den. Jag har tänkt ett tag på att just Falkvinge borde läsa den. Intressanta grejer, som formaliserar och resonerar kring en hel del som han brukar skriva om då och då.

 7. Stoffe

  … eller sämre. Man behöver inte lägga något som helst VÄRDE i hur strukturen funkar för att peka ut att det inte är en traditionell struktur. Beside the point.

 8. Alakai

  Jag trodde det var Reinfeldt som var ansvarig för verksamheten i Sverige :/

Comments are closed.

arrow