Live: Wadsted fortsätter sin slutplädering

Det är mer och mer uppenbart att Lobbyn arbetar helt och hållet på att försöka använda muskler. Monique Wadsted sitter just nu och pratar om att de har lagt ner en otroligt stor mängd arbete på att komma fram till ett korrekt belopp på skadeståndet. Som om det fanns något sådant — som om de inte bara ansträngde sig maximalt för att klämma dit Pirate-Bay-gänget så hårt det bara gick.

Jag noterade också att Wadsted inte var nöjd med det ett års fängelse som åklagaren yrkade på, utan ville ha ett hårdare straff. Tyvärr missade jag exakt vad hon yrkade på.

Det ska bli intressant att se hur försvaret bemöter det här imorgon. Jag har en känsla av att de kommer att smula sönder det.

Rättegången är slut för dagen. Den återupptas klockan 09 imorgon med försvarets slutplädering.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Ignyte

  Sparv-analogin var ju fantastisk… speciellt när man hörde att hon själv inte var riktigt säker på vad tusan hon försökte säga… Humor.

 2. Thear

  Jo men vi ska få sparvar till middag med. 😉
  (ledsen kunde inte hålla mig)
  Tack för en bra blogg.

 3. Thear

  Förresten har King-Kong gett klartecken till att sparvarna används ?

 4. Hans J

  Vi slapp i varje fall advokat Wadstedts “oneliners”…

  Tyvärr var det väl inte så mycket som EN ENDA FÖRFATTARE som orsakade våldsamma upplopp utanför rättegångssalen heller… (inte ens FÖR de multinationella mediaföretagen)

  Det är på väg utför för “Den högsta kasten”…

 5. Dan

  Heh, jag väntade mig att hon skulle säga att det var ett citat från någon av de åtalade.

  Det känns som att åklagarna har en “bra” person när det gäller att snacka, och det är Danowsky. De andra verkar mycket mer okunniga och förvirrade (“torr-enten” och “junni”). Dock tycker jag alla i försvaret verkar hur vassa som helst, med både hyfsad förståelse för hur tekniken fungerar SAMT hur man ska föra fram detta till de “vanliga människorna”.

  Om inte de åtalade går fria efter försvarets slutplädering, så har någon betalat nämndemännen. Inte en sportmössa annars.

 6. Joel

  Dan

  Junni och Jully andvänds vid rättegångar för att det inte ska finnas risk för missförstånd och för att inspelningarna ska vara så tydliga som möjligt. Som jag har förstått det iaf.

 7. Dan

  Say what? Men… det är väl ungefär lika svårt att höra skillnad på “Junni” och “Julli” om man redan har problem att höra skillnad på “Juni” och “Juli”… ;D

  Jahaja, då har man väl lärt sig något nytt.

 8. Hans J
 9. SF

  I Norge vägrar Telenor gå med på Ifpis krav om att spärra TPB. Heja Norge!

  http://www.digi.no/806377/telenor-avviser-ifpi-krav

 10. SF

  Ser vi är inne på samma sak Hans J 🙂

 11. Hans J

  JA, HURRA!

  De få ljusglimtarna i vår mörka tid förtjänar att upprepas många gånger!

  Måtte även vi här i öster snart få se frihetens timma slå!

  Piratpartiet till EU-parlamentet – NU !

 12. kenny_lex
 13. F

  “– Utanför juridiken skulle jag vilja säga att de är huvudgärningsmän, säger hon.”

  Och? Vad är det för trams att ha med i en slutplädering.

 14. Rick

  Wa(d)sted ville ha ett ‘kännbart’ straff. Inte för sig själv utan för TPB folket. Annars hade vi kunna ställa upp direkt.

  Jag missade sparvsagan. Ska ta det sen.

  Ricks senaste bloggpost: Rants: Educating Håkan

 15. HDR-fotografen

  Kan ingen åtala Wadsted för hennes upphovsrättsbrott i förra veckan när hon återpublicerade en fotografs bilder och manipulerade dem.

  HDR-fotografens senaste bloggpost: Du är med i Big Brother vare sig du vill eller ej

 16. Jonas

  Jag är tyvärr inte alls säker på att det här kommer att gå Pirate Bays vä, så jag hoppas att försvaret ger överraskande bra slutpläderingar. Det tror jag kan behövas. Inte för att jag tycker att deras “case” håller dåligt — men däremot för att jag tror att det är hemskt lätt för utomstående att gå på musikindustrins väg av ren slentrian, och för att det är “enklast så”. “Copyrightskyddade verk fildelas, och det måste ju vara fel, alltså är det fel.” Ungefär så. Utan närmare eftertanke på vad TPB egentligen *är*, att de t.ex. inte någonsin har tagit bort fritt material från deras tracker, och därigenom försökt “promota” copyrightskyddat. Just en tydlig avsikt finns ju inte, det är ju bara i deras huvud, utan TPB är ju bara en hub för BitTorrent-baserad fildelning, no more, no less.

 17. Jonas

  Sedan det här med vad Wadsted var inne på, att de försökt förlöjliga advokatbyråer som skickat in klagomål… Men herregud, det är ju bara för att göra exempel av dem, och det korkade i att DMCA inte är en värdslag. De korkade i det fallet *är* ju de som skickat in breven, eftersom de hänvisat till felaktiga lagar. Om de här representanterna då blir putt över det, får de väl bli det, men inte har det i alla fall med den här rättegången att göra.

 18. Dennis

  Sparv-grejen hade väl med Schlaraffenland att göra, förmodar jag. Knugen drog upp det i jultal för några år sedan:
  “Jag tycker det är viktigt att se framtiden an i ljusa färger. Att vara pessimistisk hjälper ingen, varken Dig själv eller andra. Men det gäller att ha kraft att ta tag i sitt eget liv. Det kommer inga stekta sparvar flygande om Du inte själv bemödar Dig om att göra Ditt bästa.”

 19. Rick

  Små sparvarna
  Små sparvarna
  Är lustiga att dela

  Ej trackers
  Ej trackers
  Ej trackers hava de

  Eller som Bernt Staf lär ha sagt:

  Nu har jag gjort en torrentfil som vi kan dela
  Den passar lika bra för tappra som för fega
  [Fildelningslycka Metronome Musikförlag]

  Ricks senaste bloggpost: News: G4TV: Sweden vs The Pirate Bay

 20. Tim

  före lunch påpekade Wadsted själv i sin slutplädering att det är omöjligt att hitta ett korrekt belopp, så nu ska vi inte vara för orättvisa.

  Tims senaste bloggpost: Carbonara-konspirationen

 21. Mackus

  En liten rolig kalkyl (nu är inte jag matteproffs, så det är säkert någon som är fel):

  Om den totala Internettrafiken är 84 exabytes per år… (Källa: Cisco 08)
  …och att av den så motsvarar ca 40% torrents… (Källa: Ipoque)
  …och av de 40% så är hälften olagligt material… (chansning :))
  …så är den totala mängden olagligt fildelat material c:a 17 exabytes per år…
  …vilket gör att om dessa 17 exabytes bara skulle vara t.ex. Per Gessles skiva “Party Crasher” som är 78.69 mb stor så skulle det motsvara 216037615961 kopior av denna skiva…
  …om man på detta använder Moniques förslag att allt värde skall dubbleras och skivan kostar 149 kr… (källa: cdon)
  … så skulle det sammanlagda värdet på all Internettrafik vara 64379209556487 kr per år, vilket alltså är 64379 miljarder kr, vilket alltså är drygt 7000 miljarder dollar vilket är ungefär en åttondel av världens all BNP under ett år (54000 miljarder dollar).

  Min slutsats… de tre pojkarna och övriga bittorrentsajter gör en skönt jobb som lyckas öka världsekonomin med 12,5 procent genom ett par tusen webbsidor 😀

 22. Bengt Svensson

  Ponténs slutplädering:
  Dom tilltalade bör bära hela skadeståndsansvaret. Det är fritt fram för dom att driva talan mot dom som begått huvudgärningen, och det har jag ju förstått att är lätt att komma i kontakt med dom genom kommentarsfältet.

  Japp, där satt den! Det är samma resonemang som IPRED skall hjälpa till med … medhjälp.
  Bredbandsabbonnenten bör bära hela skadeståndsansvaret. Det är fritt fram för denne att driva talan mot dem som begått huvudgärningen, och det har jag ju förstått att är lätt att komma i kontakt med medlemmar i sin egen familj, grannar och vänskapskrets.

 23. I hell-mans v

  […] Piratpartiet Live, Spectrial, Calandrella, Troberg, Engstr

 24. Rick

  Eric Blair ser på rättegången. Han har aldrig varit rädd förut. Inte riktigt. Men nu är han det.

  Ricks senaste bloggpost: News: G4TV: Sweden vs The Pirate Bay

Comments are closed.

arrow