Live: Fredrik Neijs advokat fortsätter

Jonas Nilsson, Fredrik Neijs advokat, fortsätter med att det inte är visat i målet eller utredningen att merparten av verken är upphovsrättsskyddade (dålig formulering; skulle hellre sett Gottfrids “spridningsbegränsade”).

Han går vidare med tre försvarslinjer:

 1. Verksamheten är tillåten. Den är tillåten idag, och den var tillåten 2006.
 2. Det finns en osäkerhet i det tekniska händelseförloppet.
 3. Det finns en bristande utredning om gärningsmannen i huvudbrottet och relationen till det påstådda medhjälpandeskapet.

Han går vidare med en allmän reflektion kring uppfatttningar och syften med Pirate Bay, och påpekar att det är viktigt att inte hålla sig till enskildas (“skivbolagsdirektörers”) uppfattning om vad Pirate Bay är.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He works as Head of Privacy at the no-log VPN provider Private Internet Access; with his other 40 hours, he's developing an enterprise grade bitcoin wallet and HR system for activism.

Discussion

 1. […] Citerat från Rick Falkvinge. […]

 2. Tim

  Betyder inte “spridningsbegränsad” just “upphovsrättsskyddad”?

  Tack för allt livebloggande!

 3. Rickard Olsson

  Tim; nej. Allt vi skriver och skapar som uppnår verkshöjd är skyddat av upphovsrätten, så även Ricks bloggposter och en hel del av kommentarerna här. De är inte spridningsbegränsade för det.

 4. Tim

  Rickard, tack.

  Tims senaste bloggpost: Carbonara-konspirationen

Comments are closed.

arrow