Live: Rättegångens sista dag börjar

Idag är det försvaret som lägger fram sin slutplädering. Fredrik Neijs advokat börjar med att förklara att det är tekniken och funktionaliteten som står inför rätta, och inte individer, och att samtliga därför ska frikännas.

Han går vidare och förklarar att en hänvisning – en länkning – inte kan anses vara medverkan till brott på Internet. Allt på Internet består av sådana hänvisningar. Det skulle göra i praktiken hela Internet olagligt.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Daniel

    Att åtalas för medhjälp när man länkar på internet är som att åtalas för medhjälp när man jobbar i garderoben på en krog när någon gäst begår misshandel.

    “Ja, det är sant att jag hade hand om hans rock när misshandeln begicks…”

Comments are closed.

arrow